More

  En ny stjerne er født i Portugal

  Fokuset var på Ronaldo før Portugal sitt møte med Sveits. Til tross for advarslene fra trener Fernando Santos var det en overraskelse for mange at deres store – men falmende – stjerne ble benket.

  Inn på den store scenen kom istedenfor Benficas nye stjerneskudd, Goncalo Ramos. Etter knappe halvspilt førsteomgang mottok 21-åringen ballen fra João Félix, vendte inn i sekstenmeteren før han banket ballen opp i nærmeste kryss, utagbart for Sveits-målvakt, Yann Sommer.

  Ti minutter senere kunne Portugal juble for nok en scoring. Etter et nesten-selvmål av Fabian Schär som endte i corner kunne Pepe stige himmelhøyt til værs og stange inn corneren fra Bruno Fernandes. 39-åringen som debuterte på landslaget for over 15 år siden viste at eldre menn fortsatt kan prestere på fotballbanen.

  Sveits var nære en redusering før pause men Portugal-keeper Diogo Costa nektet Remo Freuler hans andre mål dette mesterskapet. 2-0 var uansett et fortjent resultat da Ramos bare var en sterk Sommer-redning fra 3-0.

  Andreomgangen ble ikke spennende i for mange minutter for igjen var Ramos frempå da han styrte inn innlegget fra Diego Dalot. Bare minutter senere økte Portugal til 4-0 ved Raphaël Guerreiro etter assist av kveldens nye stjerne, Ramos. Et fantastisk angrep som endte med en blind pasning fra Ramos gjennom til Guerreiro som banket ballen i nettaket.

  Målfesten fortsatte og endelig kunne Sveits melde seg på da Manchester City-stopper Manuel Akanji styrte inn en corner på bakerste stolpe. Men kvelden var satt av til en mann, og Ramos kunngjorde mesterskapets første hattrick da han på lekkert vis lobbet inn 5-1 etter nydelig gjennomspill av Felix.

  Ronaldo fikk de siste tjue minuttene som innbytter og fikk se at innbytter Rafael Leão avsluttet målfesten med nok en vakker scoring da han la på til 6-1 på overtid.

  Portugal som aldri hadde vunnet en utslagskamp i et stort mesterskap med mer enn to mål tidligere klarte det med glans i deres første kamp uten Ronaldo fra start. Benketilværelsen fortsetter med høy sannsynlighet for han, og da fremstår Portugal som en sterk outsider til VM-pokalen.

  Dermed venter Marokko i kvartfinalen etter at de tok seg videre mot Spania etter dramatisk straffesparkkonkurranse.

  Kampfakta

  Portugal 6-1 Sveits

  1-0 Goncalo Ramos (17)

  2-0 Pepe (33)

  3-0 Goncalo Ramos (51)

  4-0 Raphaël Guerreiro (55)

  4-1 Manuel Akanji (58)

  5-1 Goncalo Ramos (67)

  6-1 Rafael Leão (91)

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen