More

  En-Nesyri sendte Marokko til himmels og semifinale

  Marokko ble historiske.

  Marokko skrev lørdag historie da de ble den første afrikanske nasjonen i VM-historien til å ta seg til en semifinale. Marokkanerne har levert bragd etter bragd i dette mesterskapet, og de tok en ny skalp da de sendte Portugal hjem fra Qatar.

  Youssef En-Nesyri ble matchvinner for afrikanerne da han steg himmelhøyt til vers og stanget inn kampens eneste scoring tre minutter før pause. Marokko kjempet heroisk mot portugiserne, akkurat slik de har gjort i hele dette mesterskapet. Portugal dominerte store deler av spillet, særlig i andreomgang, men møtte på en marokkansk forsvarsblokk de egentlig aldri var i nærheten av å bryte ned.

  Marokko var for gode, hadde for stor arbeidskapasitet og løp for hardt og langt til at verken Cristiano Ronaldo, João Félix eller noen av de andre portugisiske verdensstjernene klarte å avansere til semifinalen. Triumfen kostet imidlertid mye, for Romain Saïss måtte gå skadet av banen etter en snau time, og Marokko fikk også innbytter Walid Cheddira utvist på tampen.

  Portugal kom egentlig aldri nærmere scoring enn en avslutning fra Cristiano Ronaldo, som Marokko-keeper Bounou hadde få problemer med å stoppe forsøket, som virkelig fant det han og resten av Marokko har lett etter, nemlig en plass i semifinalen. Som det første afrikanske laget i VM-historien. Der venter vinneren av England og Frankrike.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen