More

  En kostbar Start-seier

  Smadret opprykksfavoritten, men fikk med seg en ny langtidsskade på kjøpet.

  Toppkampen mellom Start og Kristiansund var sammen med Østfold-derbyet Fredrikstad – Moss helgens godbit i OBOS-ligaen, og på Sør Arena kunne over 5000 fremmøtte sørlendinger juble for en ekstremt imponerende 4-0-seier over opprykksfavorittene fra Nordmøre.

  Det ble en særdeles underholdende og sjanserik affære, men det var bare hjemmelaget som klarte å utnytte mulighetene. Jack Lahne bommet på den ene utrolige muligheten etter den andre, før han omsider klarte å sende vertene i ledelsen like etter pause. Men, spissen på lån fra franske Amiens, måtte ikke lenge etter ut med en alvorlig skade, og storseieren mot Kristiansund kom dermed med en skikkelig bismak.

  Senere på kvelden kom det fra klubbens hjemmesider melding om at lånespissen må belage seg på et halvt år på sidelinjen, og dermed kan det være det siste man så av 21-åringen i Start-drakt før han vender tilbake til Frankrike. Lahne ankom for ordens skyld Kristiansand med skussmål om å være raskere enn Kylian Mbappé.

  Start har allerede en skadeliste lang som et vondt år, og nå tynnes det virkelig ut i rekkene på Sør Arena. De har i alle fall fått med seg poeng i sesonginnledningen, men det har ikke Kristiansund. KBK startet sesongen som den største opprykksfavoritten, men står med to smultringer i poengprotokollen etter de to første rundene. Christian Michelsen kunne ikke drømt om en verre start, og kollapsen i andreomgang bør bekymre Kristiansund-treneren. Neste runde venter Kongsvinger, som så bra ut i helgens Vegard Hansen-derby, som, kremt, Vegard Hansens mannskap fortjent vant 2-0, så tre poeng kan ikke tas for gitt. Et nytt tap vil for alvor sette i gang alarmklokkene på Kristiansund Stadion.

  På Fredrikstad Stadion, ankom nyopprykkede Moss med planer om å spolere publikumsfesten i plankebyen, og Thomas Myhres hardtarbeidende lag fikk uttelling, til tross for at Fredrikstad dominerte store deler av oppgjøret. Riki Alba utnyttet en gedigen forsvarstabbe til å pirke inn 1-0, men mossingene svarte i andreomgang, og ti minutter før slutt, utlignet Sebastian Pedersen, litt ut av ingenting i en kamp FFK egentlig hadde god kontroll. Dermed er Moss stadig ubeseiret i sesonginnledningen med to strake uavgjorte. Nå håper de på sesongens første triumf neste helg når Sogndal kommer på besøk til Melløs

  Helgens resultater i OBOS-ligaen

  Sogndal – Sandnes Ulf 1-0
  Ranheim – Bryne 2-1
  Fredrikstad – Moss 1-1
  Kongsvinger – Mjøndalen 2-0
  Raufoss – KFUM Oslo 4-0
  Skeid – Hødd 1-1
  Start – Kristiansund 4-0
  Åsane – Jerv 1-2

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen