More

  En hedersmann takket av

  Hvis noen, noen gang har tvilt på at ingen er urørlige i fotball, fikk man det endelige beviset i går. Etter en rekke med fire strake tap og én seier på siste 12, så Mjøndalen omsider seg nødt til å skille lag med trener Vegard Hansen – etter 17 år med lang og tro tjenesten.
  Avgjørelsen ble offentliggjort på en pressekonferanse klokken 16:30 i går. Ingen av partene var fornøyde med utfallet, selvsagt. Klubben hadde ikke lyst til å si opp deres viktigste ansatte i klubbens historie, og Hansen hadde selvsagt ikke lyst til å forlate klubben han har hatt som arbeidsgiver siden 2006. 
  – Først og fremst er jeg veldig lei meg. Jeg synes det er forferdelig trist. Jeg synes det er vondt på veldig mange måter. Jeg synes det er vondt at vi ikke holdt oss i fjor og etablerte oss i Eliteserien. Og så er jeg lei for at jeg ikke fikk mer ut av mannskapet vi har, sa Hansen på gårsdagens pressekonferanse, mens han kjempet mot tårene. 
  Spillernes reaksjon på nyheten forteller også alt om hva 53-åringen har betydd for klubben og alle rundt ham. Midtbanespiller Martin Rønning Ovenstad berettet overfor VG om en spillergruppe som reagerte først med sorg, som senere gikk over til sinne, da Hansen selv fortalte om avgjørelsen styret hadde besluttet å ta. Ovenstad ønsket også at styret skulle diskutert avgjørelsen med spillerne først, og at ingen i gruppa ønsket at Hansen skulle gå. Det er ikke ofte en hører slike toner når en trener med én seier på siste 12 kamper får sparken – selv om Hansen innrømmet at sparkingen nok var riktig.
  På Twitter haglet hyllestene i retning 53-åringen umiddelbart etter at nyheten sprakk. Ekspert og kommentator Lars Tjærnås skrev: “Det Vegard Hansen har skapt i Mjøndalen er fenomenalt. 17 strake år som trener i en toppklubb er nesten umulig. Har vært en fantastisk ambassadør for klubben. Hatten av for det som nærmest er et livsverk!”. 
  Mads Hansen spilte 177 seriekamper under Vegard Hansens vaktsomme blikk, og få i fotball-Norge kjenner 53-åringen bedre enn den prisvinnende musikeren. Han hadde følgende å si om sparkingen: “Det er på sin plass å løfte frem den jobben Vegard Hansen har gjort i Mjøndalen. Etter min mening er han den norske fotballtreneren i historien som har betydd mest for sin klubb, kanskje i konkurranse med Nils Arne Eggen. Som ventet håndterer han sparkingen til terningkast 6.”. 
  Nå venter en helt ny hverdag for Mjøndalen, og en får virkelig se om gresset faktisk blir grønnere uten Hansen i klubben. Kevin Nicol har fått det blytunge ansvaret å hoppe etter Wirkola, i alle fall inntil videre. Og, heldigvis, har Hansen, ingen planer om å grave seg ned. Han fortalte på gårsdagens pressekonferanse at han ville fortest mulig tilbake i treneryrket – etter at han hadde tatt en telefon til NAV. Selv i den mørkeste stund, fant han en anledning til å benytte seg av humor. Den neste klubben som får Hansen som trener, bør være takknemlig, og 53-åringen har mange gode år igjen å gi til fotballen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen