More

  En fot i Championship  

  De tre topplagene gjorde som de skulle i helgen. Dermed kan tirsdagens hengekamper avgjøre mye.  

  Sheffield Wednesday snudde til 2-1 hjemme mot Exeter og håpte derfor på hjelp fra Cambridge og Peterborough. Hjelp fikk de så absloutt ikke da både Plymouth og Ipswich kunne ta kvelden med tre scoringer og tre poeng. Spesielt Ipswich imponerte stort med sin 3-0 seier borte mot Peterborough og viste der hvorfor vi er sikre på at de returnerer til Championship. 12 strake seiere står Kieran McKenna sitt mannskap med nå, men tirsdag kveld kan rekken stoppe når de gjester et Barnsley som herjer på hjemmebane. Ipswich har uansett satt seg i en posisjon som gjør at de har råd til å tape en av sine tre gjenstående kamper.  

  For Plymouth venter det nå to matchballer. Om seks dager kan opprykket være sikret om de vinner tirsdagens oppgjør mot Bristol Rovers. Ny hjemmekamp venter deretter fire dager senere mot Burton og med seks poeng på de to vil de være klare for et imponerende opprykk før siste serierunde. Sheffield Wednesday-spillerne vil sitte fremfor tv-skjermen tirsdag kveld i håp om at minst en av de to feiler. Om ikke kan de starte forberedelsene til play off. 

  Og hvem møter de så der?  

  Bortsett fra Barnsley, som tok sin niende strake hjemmeseier på lørdag, er det fortsatt åpent om de to siste plassene til play off. Bolton og Derby vant sine hjemmeoppgjør i helgen og innehar plassen siden Peterborough gikk på braktapet mot Ipswich. Bolton er den eneste av de to som har en siste hengekamp og med seier mot Accrington tirsdag kveld vil de på lang vei være sikret topp seks. David McGoldrick ble igjen matchvinner for Derby og har nå scoret deres seks siste mål. Uten han ville trolig håpet om topp seks bare vært en svak drøm med to serierunder igjen.  

  Forandringer i bunn  

  Av de fem bunnlagene som kjemper om å unngå nedrykk var det bare Morecambe som plukket poeng forrige serierunde. Det var en svært overraskende og sterk 3-2 seier borte mot Charlton. Dermed lever håpet for fullt med bare svakere målforskjell enn Oxford United. Sistnevnte spilte sin 17 seriekamp uten seier da Barnsley ble for tøffe, men har nå tre gjenstående kamper som alle bør vinnes. Først ut er Cheltenham på hjemmebane og med seier i kveldens oppgjør vil de ha en luke på tre poeng ned før møter med Forest Green og Accrington. Da er trolig mye gjort. Accrington er det andre laget med hengekamp denne kvelden, men vi forventer lite fra dem borte mot Bolton. Nedrykket ser nesten uunngåelig ut.  

  Tirsdagens kamper

  • Barnsley – Ipswich: Med seier her er Ipswich så og si klar for Championship med to serierunder igjen. Men da må de stoppe Barnsley sin råsterke hjemmeform med ni strake seiere. 3.25 på hjemmeseier er eneste anbefalte spill her.
  • Plymouth – Bristol Rovers: Plymouth vil også være så og si klare for Championship med seier her, men vi stoler ikke helt på at de kommer i mål i kveld. Har vist litt ustabil form og Bristol Rovers kan skape trøbbel på en god dag. 1.35 på hjemmeseier frister uansett ikke.
  • Bolton – Accrington: Bolton er kanskje kveldens største favoritt da de tar imot Accrington. En av to matchballer på hjemmebane som kan sikre topp seks og play off. Accrington på sin side er faretruende nær nedrykk og vil nok kjempe for livet her. Også her er 1.45 i odds litt for lavt til at vi spiller på det trygge.
  • Lincoln – Burton: En kamp helt uten betydning. Begge lag er trygt plassert på tabellen etter en imponerende sesong. Kanskje er uavgjort til 3.30 det beste spillet om du synes 1.95 på hjemmeseier er for lavt.
  • Oxford United – Cheltenham: 17 strake kamper uten seier i ligaen, men her kommer den. I kveld får Oxford United endelig feiret en trepoenger. Med bare bedre målforskjell enn Morecambe under streken er det virkelig på tide. Cheltenham er trygge og i god form, og oddsen til Norsk Tipping gir oss egentlig ikke noe annet valg enn å anbefale borteseier om man skal få noe igjen, selv om vi tror det endelig løsner for Oxford United.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen