More

  En formalitet av en semifinale

  Manchester United hadde små problemer med å slå Nottingham Forest 3-0 på City Ground, og returoppgjøret på Old Trafford dagen etter Deadline-dagen bør være en ren formalitet. Burnley-lånet Wout Weghorst noterte sin første scoring siden ankomst United, og den nederlandske spissen har allerede uttrykt ønske om å bli værende lenger enn den opprinnelige avtalen som varer ut sesongen.

  -Jeg oppdaget raskt at dette er et sted jeg vil trives. Det er en fantastisk klubb, med flotte lagkamerater og enorme fasiliteter. Man kjenner umiddelbart man er en del av en vinnermentalitet, og det er nå opp til meg å gjøre meg fortjent til å være her så lenge som mulig, sa den nederlandske landslagsangriperen etter sin første nettkjenning.

  Også Bruno Fernandes kom på scoringslista mot Forest, men det var uansett Marcus Rashford som stjal mest oppmerksomhet. Som han har gjort også tidligere denne sesongen.

  Bedre enn noensinne

  Marcus Rashford har ikke bare slått tilbake etter noen tunge sesonger, han er i ferd med å levere sin beste noensinne. Rashford noterte seg forrige onsdag for sitt 18.mål denne sesongen. Da er veien frem til bestenotering svært kort.

  25-åringen ble en umiddelbar suksess da han i 2016 av Louis van Gaal ble tatt opp i førstelagsstallen. Allerede i debuten som fersk 18-åring mot Midtjylland i Champions League scoret unggutten to mål, noe som første til at han ble yngste målscorer i Manchester United noensinne. Tre dager senere fikk han sin debut i Premier League, med to scoringer og målgivende pasning i 3-2-seieren mot Arsenal som resultat. I mars ble ha også matchvinner da United for første gang siden 2012 tok full pott borte mot Manchester City. Rashford avsluttet sesongen med åtte scoringer og en FA-cuptittel på innerlomma, før han også ble kåret til årets unge spiller i Premier League.

  Etter noen tunge sesonger er smilet igjen tilbake hos landslagsangriperen. Denne sesongen har Rashford tatt stadig mye steg, og 25-åringen mangler nå bare fire scoringer på sin egen scoringsrekord – som stammer fra sesongen 2019/2020.

  -Det er mange i laget som fortjener ros denne sesongen, men jeg er spesielt fornøyd med Marcus. Med spillegleden han viser nå er han nær ustoppelig, oppsummerte manager Erik ten Hag etter 3-0-seieren på City Ground.

  Fokus på ny kontrakt

  Nottingham Forest gikk offensivt til verks forrige uke, og Steve Coopers utvalgte måtte betale for sitt overmot. Drømmen om en første finale siden 1992 er nå bare en fjern drøm, og skogvokterne kan helt og holdent fokusere på ny Premier League-kontrakt heller enn Wembley-møte med Newcastle. Cooper har selvfølgelig brukt tid på å skape et lag etter i sommer å ha hentet over 20 nye spillere, men gradvis har laget begynt å sett seg. Dette til tross for at det fortsatt fylles på med nye ansikter i spillertroppen. Fortsatt kan man ikke ta noe for gitt, men det må uansett være behagelig å spille semifinale i ligacupen når man har syv lag bak seg på Premier League-tabellen. Så får man heller bare nyte besøket på Old Trafford, og håpe det vanker nye besøk på drømmenes teater neste sesong.

  Avspark på Trafford i kveld er 21.00. Verken Forest- eller United-fansen trenger holde pusten.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen