More

  En alle tiders mulighet

  Så skjedde det altså – det som trolig er en nødvendighet for at Bodø/Glimt skal ha muligheten til å kvalifisere seg til Champions League om en uke: De slo Dinamo Zagreb på Aspmyra. Ikke med mye, men de vant. 1-0. Det kan vise seg å holde når fløyta går for fulltid på Maksimir om en uke.
  For to sesonger siden ville dette vært et enda bedre resultat, men med bortemålsregelen eliminert, kan Glimt like gjerne tape 9-10 i returoppgjøret, og likevel må de da ut i ekstraomganger. Men, etter det vi så i går, skal det være fullt mulig å få med seg et resultat i returoppgjøret, selv i Zagreb.
  Undertegnede var selv til stede i Kroatias hovedstad i mai, av helt andre grunner enn fotball. På denne stekende varme lørdagen, var det visst duket for toppoppgjør mellom Dinamo og Hajduk Split, og jeg fikk selv se Dinamo-fansen lade opp til kamp i sentrum. Det gikk mildt sagt vilt for seg, og lignende tilstander venter Bodø/Glimt om en uke. La det være klinkende klart – Kjetil Knutsens mannskap kommer til å møte et kok de aldri har vært borti før, og da medregner jeg et fullsatt Olimpico i Roma.
  Likevel kan dette gå bra, sett med nordnorske øyne. Bodø/Glimt har gjort det for vane å trosse oddsen de siste årene, og det kan de selvfølgelig gjøre om en uke også. Som TV2s kommentator-team fastslo på lufta i går: Det koster å forsvare seg mot Bodø/Glimt. Dinamos spillere så helt ferdige på tampen av kampen på Aspmyra, og det er til Bodø/Glimts fordel at kroatene bare såvidt er i gang med sesong, om enn en marginal fordel. Og selv om et vanvittig kok venter i Zagreb om en uke, vil ikke Glimt-spillerne høre noe snakk om å gjøre noe annerledes:
  – Det er aldri noe annerledes i Glimt. Vi spiller vår fotball uansett hvem vi møter og vi vil være offensive. Så får vi heller telle opp til slutt, sa gårsdagens matchvinner, Amahl Pellegrino, på pressekonferansen etter kampslutt.
  Spillselskapet Unibet har allerede oddsen ute på returmøtet i Kroatia. Dinamo Zagreb er prissatt til 1,90 på hjemmeseier, mens uavgjort eller Glimt-seier gis 1,87 ganger innsatsen. Med andre ord har tallknuserne slått fast at det er større sannsynlighet for at Glimt går videre til Champions League-gruppespillet enn Dinamo. En slik mulighet vil nordlendingene kanskje aldri få igjen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen