More

  EM-tips: Skottland – Sveits

  Skottland – Sveits, og kniven mot strupen for skottene, etter fadesen i åpningskampen mot Tyskland. Steve Clarkes menn er avhengige av å umiddelbart slå tilbake, mens Sveits går til kveldens kamp med lave skuldrer etter 3-1-seieren mot Ungarn i sin første kamp.

  Skottland – Sveits

  Skottland har aldri avansert fra gruppespillet i et VM- eller EM-sluttspill, og åpningskampen mot Tyskland å dømme blir det tungt også denne gang. Det er over ett år siden skottene utmanøvrerte Norge i Oslo, før de fulgte opp 2-1-seieren på Ullevaal ved å også slå Georgia på Hampden Park. Siden da har imidlertid Steve Clarkes menn bare vunnet to av elleve landskamper. Mot Tyskland fredag var man under med 0-3 til pause, mens man også måtte spille andreomgangen i undertall etter rødt kort til Ryan Porteous.

  Skottland - Sveits
  Skottland – Sveits: Granit Xhaka Var Banens Bestemann Da Sveits Slo Ungarn

  Sveits var ikke veldig imponerende i kvalifiseringen, men tok seg i kjent stil til sluttspill – fra en forholdsvis enkel gruppe. Vel fremme i sluttspill er imidlertid Sveits vriene å stoppe. I alle deres siste fem sluttspill har sveitserne tatt seg videre fra gruppespillet. Fikk det overraskende enkelt mot et stillestående Ungarn i første kamp, og da Kwadwo Duah og Michel Aebischer sørget for 2-0-leldelse til pause var mye gjort. Ungarn skapte spenning med sin redusering etter drøye timen spilt, før innbytter Breel Embolo på overtid satte spikeren i kista.

  Les også: Alle engelske transfers, oppdateres fortløpende

  Skottland – Sveits
  Köln, onsdag 21.00
  Odds fra Norsk Tipping: 4,20 – 3,45 – 1,85

  Skottland virket preget av begivenheten, var under med 0-3 til pausen, og endte opp med stygt 1-5-tap i åpningskampen mot Tyskland. Lagkaptein Andy Robertson varsler et helt annet Skottland i kveld.

  Skottland - Sveits
  Skottland – Sveits: Andy Robertson, John Mcginn Og Resten Av Skottland Ble Tilskuere I Åpningskampen Mot Tyskland

  -Mens vi i kvalifiseringen spilte med trygghet og selvtillit, ble nok flere av oss preget av begivenheten mot Tyskland. Vi, og hele Skottland, vet vi burde prestert bedre. Mot Sveits ønsker vi å bevise hva vi er laget av, sier Liverpool-backen til skotsk presse.
  Steve Clarke har alle sine beste spillere tilgjengelig, med unntak av suspenderte Portuous. Grant Hanley og Scott McKenna står begge klare til å erstatte Watford-spilleren.

  Sveits er det siste laget Skottland maktet å slå i et sluttspill, men vi er da tilbake i 1996. Og Sveits har altså tatt seg videre fra gruppespill i sine siste fem mesterskap, mens Skottland altså aldri har avansert fra gruppespill. Sveitserne leverte mer enn nok til å ta seg av Ungarn i sin første kamp, og blir helt naturlig oddsfavoritt i kveldens kamp. Ingen nye skadeproblemer, og Breel Embolo kan bli å se fra start etter å ha scoret som innbytter i åpningskampen. Monaco-angriperen har blitt matchet forsiktig etter i april å ha returnert fra alvorlig kneskade.

  Skottland – Sveits, tipset

  Begge lag scorer, til odds 2,00

  Skottland scoret 17 mål i kvalifiseringen til EM. Kun i bortekampen mot Spania gikk Steve Clarkes menn målløse av banen. Heller ikke Sveits har for vane å gå målløse av banen. Noterte nettsus i ni av sine ti kvalifiseringskamper, og endte da opp med 22 scorede mål. Totalt i alle kvalifiseringsgrupper var det bare Spania, Portugal og Frankrike som scoret flere mål i kvalifiseringen. Tre nye fulltreffere i åpningskampen mot Ungarn.
  Skottland – Sveits: Begge lag scorer, til odds 2,00

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen