More

  Eliteseriens overgangsvinner – så langt

  Årets Eliteserie-sesong er forhåpentligvis bare en drøy måned. Men selv om Stabæk og Odd foreløpig står oppsatt til å sparke i gang årets sesong 5. april, finnes det ingen garantier for at vi faktisk kommer i gang med sesongen da. Mens vi venter, kårer vi vinnerne og taperne av overgangsvinduet så langt. 
  Årets overgangsvinner – Lillestrøm
  Lillestrøm er tilbake med et smell, og med armadaen av spillere som har ankommet Åråsen, viser LSK at de har ingen planer om et gjensyn med OBOS-ligaen med det første. Det var et kupp å få overtalt Pål André Helland til å ta turen til Romerike, og selv om kantspilleren er særdeles skadeplaget, tar han med seg en høyst nødvendig rutine og vinnermentalitet til garderoben. En ledertype som Lillestrøm vil få mye glede av. Gjermund Åsen blir med på flyttelasset fra Lerkendal, om enn på en sesonglang låneavtale, og Lillestrøm har forøvrig hentet flust med spillere som vil forsterke kvaliteten i troppen.
   Årets overgangstaper – Sandefjord
  Sandefjord virker i skrivende stund som en soleklar dumpekandidat. Suksesstreneren Martí Cifuentes var den første til å forlate skipet, da det ble tidlig klart at klubben ikke hadde råd til å forlenge med spanjolen. Hadde heller ikke råd til å fornye kontrakten med lagets viktigste spiller, Rufo. Deyver Vega har også forlatt etter et suksessfylt korttidsopphold. Borte er også kapteinen Lars Grorud, som har lagt skoene på hylla, og Emil Pálsson har gått til Sarpsborg 08. Sisteskansen Frederik Due har ankommet fra nivå to i USA, men ventes ikke å kapre keeperplassen til Jacob Storevik med det aller første. Har hentet et spennende talent med det spenstige navnet Franklin Daddys Boy Nyentue fra Rosenborg, men det spørs om han er redningen til Eliteseriens soleklare dumpekandidat. 
   Årets kjøp – Amour Layouni (Vålerenga)
  Vålerenga har meldt seg på som seriøse gullkandidater denne vinteren. Amor Layouni ble sist sett på disse breddegrader da han herjet for Bodø/Glimt, før han satte kursen mot Egypt. Nå vender den dribleglade kantspilleren til Eliteserien, og Layouni bør kunne danne en fryktet duo sammen med Aron Dønnum. Begge spillerne har x-faktor i stort monn, og Laoyouni er kapabel til å levere 20+ målpoeng i sesongen som kommer.
   Årets overgangssaga – Kasper Junker (Bodø/Glimt)
  Toppscoreren fra forrige sesong ble ifølge ham selv lovet en overgang til Europa etter å ha skutt Bodø/Glimt til klubbens første seriemesterskap i 2020. Men, dansken har sett tilbud etter tilbud bli høflig avslått av nordlendingene, og spissen har ikke ofret én kalori for å skjule skuffelsen og sinnet overfor klubben. Dermed er Junker fremdeles «låst» til de regjerende seriemesterne når sesongen sparkes i gang i april, men hvor stor vil motivasjonen være?
   Se opp for: David Datro Fofana (Molde)
  Moldes nye, 18 år gamle spiss, har allerede rukket å presentere seg for sin nye klubb. Ni minutter ut i debuten mot Hoffenheim i Europa League, scoret David Fofana sitt første mål for Molde, og ut i fra det lille glimtet man har fått fra ham, kan det fort være det første av mange. Ivorianeren kom på gratis overgang fra Abidjan City FC, men kan bli Moldes neste store eksport til Europa. Må være tålmodig med tanke på spilletid, men har en strålende mentorer i Ohi Omoijuanfo.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen