More

  Eliteserien trenger en gullthriller

  I 2019 vant Molde serien med 14 poeng ned til Bodø/Glimt. I fjor var nordlendingene enda mer overlegne i rekordsesongen sin, og endte opp som suverene mestere med 19 poengs luke ned til toer Molde. Gullkampen i norsk fotball har vært fraværende de siste sesongene.
  Før avspark i 2021, var det viden ventet at det kom til å være nettopp Bodø/Glimt og Molde som kom til å kjempe om gullet. Drøyt halvveis uti sesongen tyder mye på at forhåndstipperne kommer til å få rett, men kan hende ligger noen overraskelser på lur.
  Det tok lang tid før vi kom hit, men nå har endelig samtlige 16 lag spilt like mange kamper hver, 16. Molde topper tabellen, som forventet. For den nøytrale tilskuer er Bodø/Glimt heldigvis ikke langt bak, kun to poeng. Tre poeng bak dem igjen, har vi både Rosenborg og Lillestrøm. To bak der igjen, Kristiansund. Dermed skiller det altså syv poeng mellom de fem øverste lagene i Eliteserien når vi er over halvspilt sesong. Er det lov å håpe på en unormalt spennende kamp om seriegullet i år? Jeg tror det.
  Rosenborg har bare på et halvt år endret totalt strategi på overgangsfronten, og virker å ha høstet umiddelbart suksess. Fra å ha basert overgangspolitikken på å hente dyre, etablerte spillere, har Mikael Dorsin og teamet hans gjort en fremragende jobb med å finne unge, sultne spillere og som i tillegg passer godt inn i RBK-stilen. Det har båret umiddelbart frukter, og trønderne har nå raket inn fire strake seirer. Det eneste andre laget i Eliteserien med seiersrekke, er for øyeblikket Bodø/Glimt med to.
  Molde kommer helt sikkert sterkt utover høsten. Ute av Europa etter en hjerteskjærende straffekonkurranse mot Trabzonspor, kan moldenserne fullt og helt konsentrere seg om å gjenerobre tronen i norsk fotball. I tillegg har de hentet solide forsterkninger i Martin Linnes og Rafik Zekhnini. I tillegg har de som kjent hentet stortalentet Sivert Mannsverk som først ble spilleklar for snaut fire uker siden. 
  Lillestrøm er en joker. Tapet mot Bodø/Glimt for ti dager siden, er deres eneste i Eliteserien på nesten tre måneder. Thomas Lehne Olsen er i sitt livs form, og Kaan Kairinens storspill på midtbanen har belønnet 22-åringen med en plass i den finske landslagstroppen. Nå venter lag fra nedre halvdel i de fem neste kampene for kanariene. Muligheten for en hissig poengfangst i disse er god. Da kan Lillestrøm ha spilt på seg tilstrekkelig med selvtillit og samtidig ha fått trioen i tet til å se seg over skulderen. Kan hende går vi en usedvanlig spennende høst i møte.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen