More

  Eliteserien: ..og så var de fire

  Det tetter seg for alvor til i bunnstriden i Eliteserien, og med kun én runde igjen av sesongen, står fire lag for å rykke ned.

  Eliteserien: ..og så var de fire

  Eliteserien
  Eliteserien: ..Og Så Var De Fire 3

  Haugesund forventet ikke at de skulle være et av de fire lagene. Men, etter å ha tapt alle sine tre siste kamper, står rogalendingene i reell fare for å rykke ned til OBOS-ligaen, og er innblandet i tykkeste bunnstriden. Det burde de egentlig aldri vært. Hele 10 lag i Eliteserien har sluppet inn flere mål enn vestlendingene (40) denne sesongen. Problemet er bare at kun Aalesund og Stabæk har scoret færre enn dem (31).

  Drama til siste slutt

  Og med det står Haugesund med 30 poeng etter 29 spilte serierunder. Det holder til en foreløpig 12. plass på tabellen, når siste runde er unnagjort neste helg, kan de ha rykket ned. For etter Vålerengas 2-0-seier over HamKam i går kveld, skiller det ikke mer enn to poeng fra Haugesund på 12. til Vålerenga på 15. Alt ligger dermed til rette for storslått dramatikk søndag om seks dager.

  Det er faktisk ikke sikkert at de vil klare seg med uavgjort i siste seriekamp mot Stabæk, som ligger ett poeng bak dem etter gårsdagens elleville drama på Nadderud. For hvis både Vålerenga og Sandefjord mot Tromsø og Lillestrøm, vil de to lagene stå igjen med 31 poeng. Ender det uavgjort i Haugesund, vil Sandefjord garantert ha bedre målforskjell enn rogalendingene, mens Vålerenga må vinne med to mot Tromsø for å passere Haugesund på tabellen.

  Hvem tar sølvet?

  I toppen av tabellen er heller ingenting avgjort, annet enn det aller viktigste; at Bodø/Glimt er årets seriemestere. Men, kampen om medaljene er vidåpen. Brann har all momentum i verden etter den strålende 4-2-seieren over seriemesterne i helgen, og sitter i førersetet i kampen om sølvplassen. Seier borte mot Strømsgodset vil garantere bergenserne andreplassen, og dermed krone et fabelaktig comeback til Eliteserien denne sesongen. På grunn av målforskjellen, er det trolig for langt frem til sølvet for Viking, mens Tromsø nok er avhengig av seier mot Vålerenga for å klare tredjeplassen.

  Eliteserien
  Brann Fører An I Kampen Om Sølvet.

  Så, spenningen lever i beste velgående, til tross for at det gjenstår bare én runde av årets sesong i Eliteserien. Vi dekker selvsagt alt om den siste serierunden i fredagens Tipsbladet-magasin, og er du ennå ikke abonnent, fortvil ikke: Fortsatt kan du prøve et abonnement i hele fire uker for en ussel femmer. Det mener vi er vel verdt!

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen