More

  Eliteserien: Endelig er vi i gang!

  Ventetiden har vært lang og til tider vond, men i går kom vi endelig i gang med Eliteserien 2021. Den stadig pågående pandemien og ulike smittevernstiltak i diverse fylker gjorde at det var et amputert felt som stilte til start i går kveld, men vi fikk se samtlige kanoner som forventes å utgjøre de fem øverste plassene på tabellen denne sesongen.
  Det var knyttet stor spenning til om fjorårets vanvittig suverene seriemester, Bodø/Glimt, kunne fortsette i samme spor etter å ha mistet atskillige av superstjernene sine det siste halvåret. Jens Petter Hauge, Philip Zinckernagel og Kasper Junker har i tur og orden forlatt Aspmyra, men Kjetil Knutsens gjenværende elever turer på videre i samme utilgivelige tempo. De møtte fjorårets seriemester i OBOS-ligaen, Tromsø, i årets første seriekamp, og mange fryktet det verste på TILs vegne da Erik Botheim og Ulrik Saltnes brukte bare 13 minutter på å sette to baller bak Jacob Karlstrøm i Tromsø-buret. Gjestene hevet seg imidlertid utover i oppgjøret, men Bodø/Glimt endte likevel opp som klare seierherrer med sifrene 3-0. Standarden er herved satt.
  Temperaturen er høy i Stavanger etter at Zlatko Tripic har vendt hjem, og fotballfeberen i byen er høyere enn på mange, mange år. På grunn av innreisekarantene må Tripic vente med comebacket til hjemmemøtet med Tromsø 16. mai, men Viking gjorde uansett kort prosess med Brann. Samuel Fridjònsson avsluttet et vakkert angrep, men Daouda Bamba utlignet på corner rett før pause. Scoringen skulle imidlertid aldri vært godkjent, men i stedet annullert for offside. I andreomgangen gjeninntok Viking kontrollen i oppgjøret og vant fullt fortjent 3-1. Veton Berish åpnet også målkontoen for sesongen.
  I Molde viste også de at de kommer til å være seriøse tittelutfordrere denne sesongen. Ga aldri Kristiansund så mye som en lillefinger, og vant en av de klareste 2-0-seirene du kommer til å se denne sesongen. Tapet kunne blitt enda verre for KBKs del, hadde ikke Ohi Omoijuanfo blåst et straffespark høyt over tidlig i førsteomgang. I stedet var det Eirik Ulland Andersen og Ola Brynhildsen som scoret målene for hjemmelaget, og Erling Moe kunne fornøyd konstatere at det ble tre svært behagelige poeng i seriepremieren. Christian Michelsen fikk derimot mye å tenke på før Kristiansunds neste kamp mot Bodø/Glimt.
  Vålerenga og Rosenborg avsluttet den første serierunden i toppoppgjøret søndag kveld. Vålerenga var det beste laget gjennom 90 minutter, og vil ha gode grunner til å være misfornøyde med kun ett poeng mot trønderne. Et selvmål av Even Hovland ga VIF ledelsen fem minutter før pause, men RBK slo tilbake nesten umiddelbart og Kristoffer Zachariassen scoret kampens andre og siste mål ett minutt før hvilen. Utover i andreomgangen skapte Vålerenga flere gode muligheter, men måtte altså ta til takke med uavgjort. For trønderne sin del, bør de anse søndagens resultat som ett poeng vunnet.
  Med en amputert åpningsrunde unnagjort, er det liten tid til å hvile før neste slag. Den forsinkede seriestarten har nok en gang komprimert terminlisten, og kjøret som venter de kommende ukene er trolig helt på smertegrensen for de fleste av lagene. Flere av klubbene vil ha gjennomført hele seks serierunder før mai er over. Det er først i 16. mai-runden vi kan ønske velkommen tilbake til resten av lagene som ufrivillig måtte følge helgens seriepremiere fra sofaen fremfor å være i aksjon selv på gresset. Vi gleder oss selvsagt til hele Eliteserie-feltet er samlet igjen, men midtukens runde inneholder flust av godbiter som gjør ventetiden levelig. Brann – Vålerenga og Rosenborg – Viking skiller seg ut her. Brann må slå tilbake for ikke å umiddelbart havne bakpå, mens Vålerenga selvsagt ønsker å skaffe sesongens første seier. Det samme gjelder Rosenborg, mens Viking gjerne ser at fotballfeberen i Stavanger fortsatt holder kokepunktet når vi går inn mot 16. mai-helgen. Det er bare å glede seg. Endelig er vi i gang!

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen