More

  Eliteserien: En uunngåelig skilsmisse

  ELITESERIEN: Etter helgens serierunde, forlot ikke mindre enn to trenere klubbene sine. Den ene skilsmissen var uunngåelig.

  En går, en blir – enn så lenge

  Lars Bohinen måtte forlate Stabæk med umiddelbar virkning. Jostein Grindhaug fortsetter i Haugesund frem til ny erstatter er på plass. Det sier alt om hvilken klubb skoen trykker mest i. Lars Bohinen kom inn i Stabæk i august i fjor, og ga klubben et umiddelbart løft. Det hadde ikke lykkes under Eirik Kjønø, og det bebudede comebacket til Eliteserien stod i fare. Med Bohinen på post i sesonginnspurten, ble opprykket til slutt sikret med relativt god margin.

  Eliteserien
  Jostein Grindhaug Har Lovet Å Bli I Klubben Til Erstatteren Er På Plass.

  Og årets sesong startet der 2022-sesongen sluttet. Stabæk vant fire av sesongens ni første kamper, og bæringene lå an til å få en god sesong midt på tabellen, som absolutt er godkjent for et nyopprykket lag. Men, etter 2-1-seieren over Vålerenga 29. mai, sa det stopp. Stabæk har ikke vunnet en kamp i Eliteserien siden.

  LES OGSÅ: Slik bruker du landslagspausen

  – Parkert tre trenere på to år

  Ryktene verserte om at Lars Bohinen var en “dead man walking” allerede før helgens 1-2-tap mot Strømsgodset, og at poengtap mot drammenserne ville resultere i at Stabæk-styret svingte øksa. Ifølge TV2s podcast “Spiss vinkel” skal Bohinen selv ha vært overrasket over at han ikke har fått sparken tidligere. Det sier det aller meste om hvilken røre bæringene har rotet seg oppi. Dette er nemlig en klubb som virker å famle i blinde uten verken strategi eller visjon. Bohinen oppsummerte kaoset i klubben selv ganske godt, i et intervju med TV2 i går.

  – Det er viktig at hver klubb som skal gjøre en sånn avgjørelse har hele bildet. Så er frykten for å rykke ned stor. Det gjør at de har parkert tre trenere på to år. Åtte trenere har forlatt klubben på elleve år. Det har ikke gjort klubben bedre. Det er en klubb som sliter med økonomi. Jeg tør ikke tenke på hva treneravgjørelser har kostet, sier den nå avskjedigete treneren til fjernsynskanalen.

  Eliteserien
  Lars Bohinen Virker Ikke Nevneverdig Imponert Over Stabæks Trenerlogistikk De Siste Årene.

  Må holde laget i Eliteserien

  Da klubben annonserte trenersparkingen i går formiddag, ble det ikke engang opplyst hvem som overtar det midlertidige treneransvaret. Sportslig leder Torgeir Bjarmann sier det “forhåpentligvis” har en ny trener på plass før besøket av Brann 17. september, som er første serierunder etter landslagspausen. Første punkt på agendaen blir å finne en trener som faktisk vil ta over denne klubben. Dernest må Stabæk finne en trener som både evner å holde laget i Eliteserien, og som har en merittliste i å foredle og utvikle unge spillere. Stabæks talentbasseng er et av landets største, og bør ikke være avhengig av at 31 år gamle Mushaga Bakenga scorer tilstrekkelig mål til å holde dem oppe.

  Jakten på Stabæks neste trener er i gang, og klubben er avhengige både av at de treffer 100 prosent på nestemann, og at vedkommende er på plass i god tid før møtet med Brann, slik Bjarmann håper. Det kan fort vise seg å være for meget forlangt.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen