More

  Eliteserien: 5 lag i tittelkampen?

  5 LAG I TITTELKAMPEN: Molde sprengte kampen om seriemesterskapet vidåpent i helgen.

  Årets race om seriemesterskapet i Eliteserien har vært en berg-og-dalbane av de sjeldne. Lenge så det ut til at Bodø/Glimt skulle spasere seg til gjenerobringen av tronen i norsk fotball. Så begynte Europa-kvalifiseringen, og salget av Hugo Vetlesen destabiliserte Kjetil Knutsens førsteellever atskillig mer enn både han og andre forventet på forhånd.

  Tromsø under radaren

  Da benyttet Viking muligheten og dro opp en ellevill seiersrekke på ti strake triumfer, før siddisene til slutt spilte uavgjort mot Vålerenga. Men, to nye strake seirer tok Viking opp på førsteplass på tabellen, og fotballfeberen i Stavanger har ikke sett lignende tilstander siden sist de tok seriegull, helt tilbake i 1991.

  5 Lag I Tittelkampen
  Zlatko Tripic Maner Sine Lagkamerater.

  I gårsdagens toppkamp mot Molde, ble det imidlertid bråstopp. Viking ble feid av banen med 0-4 i rosenes by, og etter kampen måtte kaptein Zlatko Tripic minne både seg selv og resten av laget hans at de fremdeles er et godt fotballag, til tross for at de har tapt en fotballkamp. Samtidig bidro Moldes kalasseier til at tittelracet i Eliteserien nå er sprengt vidåpent. Spesielt Tromsøs bemerkelsesverdige sesong har gått under radaren, og tromsøværingen kunne lørdag kveld innkassere sesongens 15. trepoenger på bekostning av Stabæk. På Åråsen tok Brann en råsterk 2-0-seier mot Lillestrøm, og nå begynner også bergenserne å nærme seg toppen av fjellet.

  Glimt tilbake på topp

  Tobias Gulliksen bidro sterkt til at Bodø/Glimt gjeninntok tabelltoppen i går kveld, da han scoret på sine gamle lagkamerater i Strømsgodset allerede i kampens første minutt. Nordlendingene vant til slutt 2-0, så etter helgens amputerte serierunde, skiller det nå bare åtte poeng fra Bodø/Glimt på førsteplass, til Molde på femte.

  5 Lag I Tittelkampen
  Amahl Pellegrino Mister Kommende Helgs Toppkamp Mot Bodø/Glimt.

  Dermed kan det meget vel hende at vi nå har 5 lag i tittelkampen i Eliteserien, når det nå gjenstår kun syv serierunder og 21 poeng å spille om. Ved første øyekast ser det kanskje ut til at Molde er for langt bak, men hvem er det de møter til helgen? Helt riktig, Bodø/Glimt ankommer Aker Stadion, og blir alle poengene igjen i Molde, vil det da være kun fem poeng opp til bodøværingene. Bodø/Glimt må også klare seg uten Amahl Pellegrino, som må stå over med karantene, etter det gule kortet han pådro seg mot Strømsgodset i går.

  Molde møter alle tittelutfordrerne – på rad

  Tar man med i regnestykket at Molde også skal møte Tromsø og Brann før sesongen er over, så skjønner man at med full pott i disse, så vil moldenserne være rett der oppe når alle poengene omsider er delt ut. Viking har på papiret det enkleste kampprogrammet igjen av gullkandidatene. Hjemmekampen mot Tromsø er siddisenes eneste oppgjør mot et topp 5-lag av de syv seriekampene de har igjen, og Viking kan som kjent holde fullt fokus på Eliteserien, mens både Bodø/Glimt og Molde er opptatt med Europa-fotball ytterligere fem torsdager denne høsten. Allerede førstkommende torsdag skal Molde bryne seg på et av Europas aller beste fotballag for øyeblikket, Xabi Alonsons høytflyvende Bayer Leverkusen.

  5 Lag I Tittelkampen
  Molde Møter Samtlige Tittelkandidater På Rekke Og Rad.

  Å dele ut poeng på forhånd før kamper er spilt, er som kjent en svært risikabel affære, men undertegnede legger likevel hodet på blokka. Her ser vi nærmere på de fem lagenes gjenværende kamper, tipper utfallet av disse, og dermed kommer vi frem til en seriemester ved endt øvelse. Om vi lykkes? Helt sikkert ikke.

  Topp 5-lagenes gjenværende kamper

  Bodø/Glimt

  Molde borte – hjemmeseier – 52 poeng
  Sandefjord hjemme – hjemmeseier – 55 poeng
  Lillestrøm hjemme – hjemmeseier – 58 poeng
  Stabæk borte – borteseier – 61 poeng
  Aalesund hjemme – hjemmeseier – 64 poeng
  Brann borte – hjemmeseier – 64 poeng
  Sarpsborg 08 – hjemmeseier – 67 poeng

  Viking

  Odd borte – borteseier – 54 poeng
  Tromsø hjemme – uavgjort – 55 poeng
  Strømsgodset borte – borteseier – 58 poeng
  HamKam borte – uavgjort – 59 poeng
  Sarpsborg 08 hjemme – hjemmeseier – 62 poeng
  Aalesund borte – borteseier – 65 poeng
  Rosenborg hjemme – hjemmeseier – 68 poeng

  Tromsø

  Aalesund hjemme – hjemmeseier – 51 poeng
  Viking borte – uavgjort – 52 poeng
  Molde borte – hjemmeseier – 52 poeng
  Strømsgodset hjemme – hjemmeseier – 55 poeng
  Odd borte – borteseier – 58 poeng
  Haugesund hjemme – hjemmeseier – 61 poeng
  Vålerenga borte – uavgjort – 62 poeng

  Brann

  Vålerenga borte – uavgjort – 46 poeng
  Molde hjemme – uavgjort – 47 poeng
  Sandefjord borte – borteseier – 50 poeng
  Odd hjemme – hjemmeseier – 53 poeng
  Haugesund borte – borteseier – 56 poeng
  Bodø/Glimt hjemme – hjemmeseier – 59 poeng
  Strømsgodset borte – uavgjort – 60 poeng

  Molde

  Bodø/Glimt hjemme – hjemmeseier – 47 poeng
  Brann borte – uavgjort – 48 poeng
  Tromsø hjemme – hjemmeseier – 51 poeng
  Rosenborg borte – borteseier – 54 poeng
  Lillestrøm hjemme – hjemmeseier – 57 poeng
  Sarpsborg 08 borte – borteseier – 60 poeng
  HamKam hjemme – hjemmeseier – 63 poeng

  Årets seriemester

  Viking

  Etter en kikk i krystallkula, spår vi altså Viking som årets vinner av Eliteserien, og dermed deres første seriemesterskap. Det betyr selvsagt ikke at fansen på Jåttåvågen skal løpe til sitt lokale utsalg og investere i de edleste dråper allerede nå, for et eventuelt seriegull kan meget vel fordre at de går ubeseiret gjennom resten av sesongen. Kampprogrammet viser at det er innen rekkevidde, men vi tror Molde er det store wildcardet her, som er midt inne i perioden hvor de møter alle øvrige fire gullkandidater på rekke og rad. Uansett utfall, dette blir en fantastisk norsk fotballhøst. Måtte beste lag vinne.

  Vi dekker alle kamper av den nervepirrende serieinnspurten i Eliteserien. Tegn et digitalt abonnement på Tipsbladet i dag, og få direkte tilgang på alt om norsk fotball, samt mye, mye mer!

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen