More

  Eliteserie-runden

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Full gjennomgang av første serierunde.

  Endelig seriestart! En ny sesong av Eliteserien står foran oss, og det hele braker løs i dag, 2. påskedag. Lillestrøm og Strømsgodset må vente litt til på å komme i gang med sesongen, grunnet Covid-utbruddet i drammensernes tropp. Vi går gjennom de resterende syv kampene i mandagens runde.

  ROSENBORG – VIKING 
  Rosenborg var faktisk Eliteseriens beste hjemmelag forrige sesong, med strålende 12-2-1 på Lerkendal. Kjetil Rekdal er trolig avhengig av at den flotte hjemmeformen blir med inn i årets sesong for at trønderne skal ha mulighet til å blande seg inn i medaljestriden. Vinterens signeringer er brukbare nok, om ikke altfor overveldende. Har mistet voldsomt mange målpoeng i Casper Tengstedt og Vecchia, og får en utfordring med å erstatte disse. Viking var et sorgens kapittel etter Veton Berisha-salget i fjor sommer, og haltet seg inn til 11. plass etter en forferdelig høstsesong. Etter å ha hentet inn atskillige angripere i løpet av overgangsvinduet, er optimismen tilbake i Stavanger. Lars-Jørgen Salvesen får det fremste ansvaret med å bøtte inn målene for siddisene, og bare fire lag scoret flere mål på bortebane enn dem i fjor. 

  AALESUND – VÅLERENGA 
  Aalesunds plass i toppdivisjonen etter fjorårets comeback var aldri truet med forrige sesongs niendeplass. I år tror oddssetterne og ekspertene på en tyngre sesong for tangotrøyene. Lars Arne Nilsen har gjort ganske betydelige endringer i troppen, og det gjenstår å se om erstatterne som har kommet inn er gode nok. Nilsen har bygd en solid struktur på Color Line Arena, og det var bare tre lag som slapp inn færre mål på hjemmebane enn tangotrøyene forrige sesong. Vålerenga har mange spørsmål over seg før sesongstart, ikke minst på grunn av salget av stjernespilleren Osame Sahraoui til Herenveen. Dag-Eilev Fagermo har prioritert forsvaret og angrepet i vinterens overgangsvindu, og det skal bli svært spennende å se hva Mohamed Ofkir kan få til på et betraktelig bedre lag enn Sandefjord. 4-3-8 på bortebane i fjor. 

  HAMKAM – SANDEFJORD 
  Tidlig nedrykksduell? Hverken HamKam eller Sandefjord har blitt levnet nevneverdig mange muligheter til å holde seg i divisjonen i årets sesong. HamKam var et av de beste defensive lagene i fjor, men har mistet stopperklippen Hasan Kurucay til tysk fotball, en av Eliteseriens aller beste spillere i fjor. Det er fremover i banen som er det største problemet for Kamma, for hedmarkingene scoret bare 33 mål i fjor, nest færrest av alle lagene i Eliteserien. Sandefjord har mistet mannen som nærmest egenhendig holdt dem oppe forrige sesong, Mohamed Ofkir til Vålerenga. Vestfoldingene vant ingen av kampene sine i andre halvdel av sesongen, men klarte likevel å karre seg til kvalikplass. Der ble det overbevisende triumf mot Kongsvinger, og dermed ny sesong i Eliteserien, den fjerde på rad. Mange tror også rekken stopper i år.  

  SARPSBORG 08 – BODØ/GLIMT 
  Nytt år, nye enorme utskiftninger i Sarpsborg. Østfoldingene gjør alltid store endringer i troppen mellom sesongene, og har ikke viket fra tradisjonen i år. Det ble en godkjent 8. plass i fjor, i en sesong som svingte voldsomt for trener Stefan Billborn. Denne vinteren har man klart å få tak i en vanvittig spennende spiller i Christopher Bonsu Baah. Ghaneseren regnes å være minst like god som Krepin Diatta, som nærmest bare var innom Eliteserien på gjennomreise for noen år tilbake. Bodø/Glimt har forsterket stallen atskillig i håp om å utjevne de 18 poengene som til slutt skilte opp til serieleder Molde. Var sammen med Sandefjord det eneste laget i Eliteserien som ikke spilte uavgjort på bortebane i fjor, og scoret også flest av samtlige lag på fremmed gress. Amahl Pellegrino er imidlertid usikker til sesongstarten. 

  STABÆK – ODD 
  Stabæks opprykk til Eliteseiren ble til slutt en formalitet, men det så ikke slik ut før Lars Bohinen kom inn som trener for Eirik Kjønø utpå høsten i fjor. Bohinen tapte ingen av de resterende ligakampene, og i vinter har man også sensasjonelt slått ut Molde i cupen. Optimismen er med andre ord tilbake på Nadderud, men har selvsagt mistet Gift Orban, som for tiden herjer i belgisk fotball. Odd gikk ganske under radaren forrige sesong, og man blir kanskje overrasket over å lese fjorårets tabell og lese at de landet på 5. plass. Har imidlertid mistet stopperkjempen Odin Bjørtuft, og lånespilleren Vebjørn Hoff var glimrende på midtbanen i fjor høst. Paco Johansen har gjort beskjedne forsterkninger i vinterens vindu, og fire baklengs på en halv omgang i cupkampen mot Sandefjord i mars så ikke veldig lovende ut. 

  TROMSØ – MOLDE 
  Tromsø er nesten alltid vanskelige å slå på Alfheim, og det var Gutan også i fjor. Tapte bare to hjemmekamper på arenaen som i år har fått nytt navn, Romssa Arena. Har mistet noen nøkkelspillere i Eric Kitolano og August Mikkelsen, men signeringen av stortalentet Jakob Napoleon Romsaas fra Skeid er vanvittig spennende. Får naturligvis en god pekepinn på hvor sterke laget blir på hjemmebane i år når regjerende mester Molde kommer på besøk allerede i første serierunde. Moldenserne var suverene i fjorårets sesong og vant Eliteserien med hele 18 poengs margin til Bodø/Glimt. Var et vanvittig godt bortelag i fjor med strålende 13-2-0 på bortebane. Har selvsagt mistet David Datro Fofana til Chelsea, og har forvaltet de mange millionene ved å blant annet hente Veton Berisha tilbake til norsk fotball. Er seriefavoritt også i år. 

  BRANN – HAUGESUND 
  Brann er tilbake i Eliteserien, og mange tror de kommer til å markere comebacket med et smell. Bergenserne var altfor gode for OBOS-ligaen i fjor, og vant 1. divisjon ved å sette både scorings- og poengrekord på veien. Denne vinteren har Brann rett og slett sett ekstremt imponerende ut, og feid to Eliteserie-lag av banen på ferden mot semifinale i cupen. Har gjort få, men kloke investeringer i spillerstallen, ikke minst ved å hente stopperen Japhet Sery Larsen tilbake til Brann Stadion. Haugesund har allerede fått merke hva Brann er kapable til i år, og tapte cupoppgjøret mot nettopp Brann 1-3 i mars. Rogalendingene var ikke et spesielt godt bortelag forrige sesong med 4-4-7 på fremmed gress. Har naturligvis mistet midtbanespilleren Christos Zafeiris i løpet av vinteren, som var en Eliteseriens beste spillere i fjor. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen