More

  Eliteserie-runden

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Full gjennomgang av helgens runde.

  Første serierunde er vel overstått, og nå skal også både Strømsgodset og Lillestrøm i aksjon for første gang i år. Rundens høydepunkt er utvilsomt hatoppgjøret mellom Molde og Rosenborg, men får du gjennomgang av samtlige helgens kamper.

  VIKING – LILLESTRØM 
  Viking dominerte store deler av oppgjøret mot Rosenborg, og burde fått med seg minst ett poeng fra seriepremieren på Lerkendal. Tapte likevel 0-1 og det er fra sine egne man skal ha det, og ble senket av tidligere Viking-spiller Adrian Pereira. Var ikke et spesielt godt hjemmelag forrige sesong, med bare fem seirer på 15 forsøk, men optimismen er likevel på vei oppover i Stavanger, til tross for tapet mot Rosenborg. Lillestrøm skal omsider i gang med sin sesong, etter at åpningskampen mot Strømsgodset ble korona-utsatt, til tross for at vi er i 2023. Kanariene har to gode sesonger bak seg etter comebacket i Eliteserien med to strake fjerdeplasser, og har kanskje Eliteseriens beste spisspar i Thomas Lehne Olsen og Akor Adams. LSK var divisjonens tredje beste bortelag forrige sesong med sine syv seirer. 

  BODØ/GLIMT – STABÆK 
  Bodø/Glimt lignet veldig på sitt gode gamle jeg fra 2020 og 2021 i åpningsrunden mot Sarpsborg 08, og gikk ut i 100 i Østfold. Ledet 2-0 før kvarteret var spilt, signert scoringer av Sondre Sørli og Albert Grønbæk. Det var spesielt gledelig å se Sørli tilbake i storform, som misset hele forrige sesong med en alvorlig kneskade. Han serverte en nyttig påminnelse at man trenger ikke nødvendigvis hente spillere utenfor egne rekker for å forsterke laget, og Sørli har potensiale til å bli en av sesongens store profiler. Stabæk vil si seg brukbart fornøyde med sitt Eliteserie-comeback med 0-0 i hjemmekampen mot Odd 2. påskedag. Fikk et mål hårfint annullert for offside, og kraftspissen Kasper Høgh så ut som en nyttig tilvekst på topp. Bæringene vant ingen av sine fem siste bortekamper sist de var i Eliteserien, og får det selvsagt tøft her. 

  STRØMSGODSET – AALESUND 
  Strømsgodset sesongpremierer denne runden, etter at et massivt korona-utbrudd i troppen sørget for at åpningskampen mot Lillestrøm ble utsatt. Jørgen Isnes får dermed sin endelige debut som Strømsgodset-trener etter noen særdeles imponerende sesonger i KFUM Oslo. Havnet et godt stykke på nedre halvdel forrige sesong, men hjemme på Marienlyst var de solide med sine syv seirer. Har noen usikre kort før denne. Aalesund tapte knepent 0-1 hjemme mot Vålerenga i sesongpremieren, og er spådd en atskillig tøffere sesong denne sesongen enn i fjor, da det ble en godkjent 9. plass i comebacket i divisjonen. Til tross for dommedagsprofetiene, har Lars Arne Nilsens mannskap fått med seg noen gode resultater i vinterens oppkjøringskamper, og skapte også trøbbel mot Vålerenga, og bør ikke avskiltes helt ennå. 

  SANDEFJORD – TROMSØ 
  Skrekkelig sesongpremiere for Sandefjord, som tapte fortjent 0-2 mot HamKam på Briskeby. SF hadde så godt som ingenting å by på, og skapte ikke én eneste god målsjanse i løpet av 90 minutter. Det er dermed atskillig å rette på før Tromsø kommer på besøk i helgen, og Sandefjord hadde store problemer på hjemmebane forrige sesong, og var Eliteseriens klart svakeste hjemmelag med kun 1 (!) seier. Tromsø fikk en fantastisk start på sesongen med 1-0-seieren over regjerende mester Molde, og Gutan vil bry seg fint lite om at triumfen var særdeles ufortjent. Vegard Erlien ble matchvinner ni minutter etter hvilen, og Gaute Helstrup kunne knapt drømt om en bedre start. Tromsø var uavgjortspesialistene på bortebane fremfor noen forrige sesong, med hele åtte poengdelinger på sine reiser. 

  ODD – BRANN 
  Odd hadde store problemer med å score mål på bortebane forrige sesong, all den tid det ble bare 17 fulltreffere på fremmed kunst- og naturgress. Problemene fortsetter denne sesongen etter 0-0 på Nadderud mot Stabæk i seriepremieren. Var imidlertid et habilt hjemmelag med åtte seirer forrige sesong, men får det vrient her mot et lag som overbeviste kanskje mer enn noen andre i første serierunde. Brann feide nemlig Haugesund av banen med 3-0, og seiersmarginen både kunne og burde vært enda større. Bård Finne ble matchens store profil med sine to scoringer, og det var også spissen som skaffet straffesparket som ga 1-0. Brann har blitt hausset opp som en medaljekandidat i år, til tross for status som nyopprykket. Det skyldes først og fremst en fremragende vinter og noen overbevisende cup-kamper innledningsvis. 

  HAUGESUND – HAMKAM 
  Haugesund var alarmerende svake i seriepremieren mot Brann, og ble feid av banen med 0-3 i sekken. Etter en ok førsteomgang, ble man spilt regelrett ut av Bergen by etter pause, og Jostein Grindhaug la heller ikke skjul på sin misnøye. Forrige sesong åpnet vestlendingene med fem strake tap, og en tilsvarende svak start i år, kan få langt mer katastrofale følger, nå som man ikke lenger har Christos Zafeiris blant rekkene. HamKam har blitt dømt nord og ned etter en meget svak vinter, men så ut som en milliondollar i det forventede bunnoppgjøret mot Sandefjord mandag. Spesielt debutanten Henrik Udahl så meget solid ut, og scoret begge målene i 2-0-seieren over vestfoldingen. Den tidligere Vålerenga-spissen er kapabel til å blomstre under tilliten som klubbens soleklare førstevalg på topp. 

  MOLDE – ROSENBORG 
  Rundens desiderte godbit serveres i rosenes by. Regjerende mester Molde spilte Tromsø nesten ut av banen på Romssa Arena i åpningsrunden, men klarte nesten på uforklarlig vis å reise hjem til Molde med 0-1-tap i bagasjen. Det var moldensernes første bortetap på godt over ett år, etter å ha gått hele sesongen ubeseiret på bortebane. Kommer dermed til å stille svært revansjesugne her, og hadde også en svært solid hjemmestatistikk i fjor med 13-1-2. Rosenborg var ikke spillemessig på sitt beste i seriepremieren mot Viking, men fikk likevel med seg en svært viktig 1-0-seier på Lerkendal. Adrian Pereira ble matchvinner mot sine gamle lagkamerater med en flott scoring, men trønderne må trolig forbedre bortestatistikken fra forrige sesong, for å klare tredjeplassen også i år. Da vant de nemlig kun fire kamper av 15 mulige. 

  VÅLERENGA – SARPSBORG 08 
  Dag-Eilev Fagermo fikk etterlengtet arbeidsro etter en vanskelig vinter, med seier i seriepremieren mot Aalesund. Vant knepent 1-0 etter at Daniel Håkans ble matchvinner i debuten etter overgangen fra Jerv. Mohamed Ofkir fikk også sin debut for de kongeblå med sitt innhopp midtveis i andreomgang. Var gode hjemme på Intility forrige sesong med sine ni seirer, og den formen må opprettholdes denne sesongen om det skal bli en godkjent tabellplassering. Sarpsborg 08 yppet seg tidvis i hjemmeoppgjøret mot Bodø/Glimt, men ble også overmannet i store deler av seriepremieren. Lå under 0-2 før kvarteret var spilt, og da var det selvsagt en blytung oppoverbakke for østfoldingene. Sarpingene viste likevel tilstrekkelig med mønster i spillet sitt til at man kan se hva Stefan Billborn ønsker å få til med dette laget, og er gode nok til å skape trøbbel for Vålerenga. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen