More

  Eliteserie-overgangene 2023: Lillestrøm

  Vi ser nærmere på Lillestrøms transaksjoner hittil.

  Første serierunde i sesongen 2023 er fortsatt drøyt tre måneder unna, men vi gleder oss såpass mye at vi starter nedtellingen allerede nå. Vi kommer til å gi deg overgangene til alle klubbene, og etter hvert som alle blir presentert, vil de også bli fortløpende oppdatert. Torsdag var vi innom HamKam, i dag går turen til Åråsen.

  Inn:

  Ruben Gabrielsen – Austin FC

  Den 30 år gamle midtstopperen vender tilbake til Lillestrøm for første gang siden 2014. Veteranen kan se tilbake på en karriere i blant annet Molde, Tolouse og FC København, og ankommer Åråsen fra amerikansk fotball. En solid signering for LSK.

  Kristoffer Tønnessen – Start

  Den anvendelige venstrebacken bytter ut gult med gult. Starts tidligere kaptein har i løpet av tiden i Jerv og Start fått vist frem en glimrende venstrefot, og kan bekle rollen som både midtstopper og venstreback.

  Martin Ove Roseth – Sogndal

  Start har brukt mye av vinteren på å forsterke forsvaret, og Martin Ove Roseth er en midtstopper som har spilt de siste tre sesongene for Sogndal. Den venstrebente midtstopperen startet karrieren i Volda, og har også aldersbestemte landskamper for Norge på G17 og G18.

  Ut:

  Igoh Ogbu – Sparta Praha

  Det kom en stor bunke pengesedler inn på LSKs klubbkonto da Ogbu-salget ble annonsert fredag. Igoh Ogbu er nemlig tidenes dyreste LSK-salg, og fikk i underkant av to år på Åråsen etter ankomst fra Sogndal. Nå går ferden til tsjekkisk fotball og Sparta Praha.

  Pål André Helland – Lagt opp

  Til tross for store skadeproblemer gjennom hele karrieren, kan Pål André Helland likevel se tilbake på en flott karriere. Vant titler i bøtter og spann med Rosenborg, og avsluttet karrieren med stil i Lillestrøm. Trønderen blir imidlertid ikke arbeidsledig, og blir å se på fjernsynet i Viaplay sine fotballsendinger.

  Colin Rösler – Frigitt

  Colin Rösler, sønn av Uwe, ble aldri den hiten Lillestrøm hadde håpet på. Midtbanespilleren fikk 14 kamper for klubben, og 22-åringen har også lang fartstid i akademiet til Manchester City. Er klar for svenske Mjällby fra 1. februar.

  Kaan Kairinen – Sparta Praha

  Finnen fikk tre sesonger på Åråsen, som han blant annet brukte til å spille seg til plass på det finske landslaget og viste seg frem som en av Eliteseriens bedre midtbanespillere de siste sesongene. 23-åringen slår dermed følge med Igoh Ogbu til Sparta Praha.

  Frederik Holst – Frigitt

  Midtbanespilleren ankom Lillestrøm i forkant av 2022-sesongen, men har slitt med skader og lite spilletid. 28-åringen hadde opprinnelig kontrakt frem til 2024, men LSK valgte å terminere kontrakten i vinter.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen