More

  EFL-nytt: Morecambe, Janne Formoe og norske eiere i Burton

  En rask kikk på de siste nyhetene fra EFL der Morecambe igjen har tilgitt Derek Adams.

  Fotballens svar på Janne Formoe og Jan Fredrik Karlsen. Det er slik vi kan beskrive forholdet mellom Morecambe og Derek Adams. Nå har League Two-klubben ansatt Adams for tredje gang på få år, etter å ha blitt forlatt av manageren to ganger allerede.

  Adams ledet Morecambe til League One-status i 2021 etter at de slo Newport i play off-finalen. Han forlot klubben få uker senere til fordel for jobb i Bradford, uten at det ble særlig suksess. Han rakk dermed å returnere til Morecambe og reddet plassen i League One. Etter nedrykket i fjor sommer skulle han ta fatt på klubbens gjenreising i League Two, men forsvant rakt ut til fordel for skotske Ross County, en klubb han da tok fatt på for tredje gang også. Det holdt i tolv kamper der 0-5 mot Motherwell

  Morecambe-erstatteren blir erstattet av den han erstattet

  Da Adams forlot Morecambe i starten av 2023/24-sesongen tok Ged Brennan over. Han valgte å forlate klubben ved sesongslutt for å ta fatt på jobben som assistenttrener hos ligarival Accrington Stanley. Dermed erstatter Adams mannen som selv erstattet han. Morecambe kan det med å lage litt action. For action har de hatt nok av de siste månedene. Klubben sliter økonomisk og i påvente av salg av klubben og fikk i april poengtrekk grunnet manglende utbetaling til spillere og støtteapparat.

  Så får vi se hvor lenge Derek Adams og Morecambe holder sammen denne gangen. Med ryktene om at Janne Formoe har funnet seg en ny mann som ikke heter Jan Fredrik Karlsen kan man jo bare tenke seg til hva som etter hvert skjer i Morecambe også.

  Managerbytter

  Darrell Clarke Er Klar For Cheltenham
  Darren Clarke Gjorde Underverker For Port Vale Og Delvis Cheltenham. Nå Er Det Barnsley Som Gjelder

  Cheltenham mistet Darrell Clarke etter at nedrykket til League Two ble et faktum. Han tok steget opp til den ledige managerjobben hos Barnsley og dermed måtte Cheltenham ut på managerjakt. Den jakten endte med Michael Flynn som dermed har funnet seg ny jobb igjen etter at sparken ventet hos Swindon Town på nyåret.

  Barrow har også mistet manageren sin. Pete Wild og klubben gikk gjennom sesongen og endte opp med at de skulle gå hver til sitt. Ingen sparking bedyrer ledelsen, og vi tror på dem. Det ville vært idioti av Barrow å sparke en av deres mest suksessrike managere etter en ny solid sesong. De har allerede hentet inn Stephen Clemence som manager. En mann som selv fikk sparken etter sesongslutt hos Gillingham. Vi tror dette er en nedgradering for Barrow, men tiden vil vise.

  Swindon Town har og fått ny manager. De kjørte midlertidig manager ut sesongen etter at nevnte Flynn fikk sparken i januar. Nå har de hentet tidligere Lincoln-manager Mark Kennedy på en 2-års kontrakt. Han forlot Imps i i oktober etter 18 måneder i League One-klubben.

  Norske eiere i Burton

  Ben Robinson har solgt deler av klubben til Nordic Football Group. En gruppe bestående av nordmenn. Ole Jakob Strandhagen, Bendik Hareide (ja, sønn av en viss Åge) og Kevin Skabo går inn i styret i klubben. La oss håpe dette går bedre enn da noen nordmenn tok over en klubb på slutten av 90-tallet. Det blir uansett veldig spennende å følge. Mer om saken kan du lese her.

  De har også kvittet seg med Martin Paterson som kom inn mot slutten av sesongen. Han gjorde ikke nok til å få bli med videre. Det ble derimot ikke Åge Hareide som leder Burton kommende sesong. Laget som overlevde i League One bekreftet i dag at Mark Robinson tar over som manager. Han har siden sparken i Wimbledon i 2022 vært i akademiet til Chelsea før han nå returnerer til manageryrket.

  Noen overganger på tampen

  Ryktebørsen: Jordan Rhodes
  Rhodes Fortsetter I Blackpool

  Jordan Rhodes hadde et vellykket utlån fra Huddersfield til Blackpool denne sesongen. Nå som kontrakten i Yorkshire-klubben går ut er det klart at han fortsetter hos de oransje i badebyen Blackpool.

  Rotherham tar sikte på å rykke direkte opp fra League One igjen, som de pleier. Nyankomne Steve Evans har allerede rukket å hente syv spillere til klubben. Sean Raggett, Joe Rafferty, Reece James og Liam Kelly er noen av navnene i den nye troppen.

  I League Two har Chesterfield startet oppgraderingen etter opprykket fra National League. De hentet Paddy Madden fra Stockport. Nomaden var instrumentell i opprykket til League One, men den herlige spissen ville fortsette livet i League Two, og det var nok et klokt valg. Aldrende, men fortsatt mange mål igjen hos flintskallen. Gillingham hentet sterke Armani Little fra Wimbledon, som på sin side signerte Myles Hippolyte fra Stockport.

  Sommeren er i gang.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen