More

  EFL-mandag raskt oppsummert

  Seks kamper fra Championship. Fire bra både League One og Two. Her er det du trenger å vite før runden avsluttes med QPR-Sheffield United senere.

  Championship

  Fem poeng skiller nå Watford på fjerde og QPR på 15.plass og det før QPR spiller mot Sheffield United i kveld klokken 21.00.

  Watford tok nemlig en sterk borteseier da de slo managerløse Norwich 1-0 etter en sen scoring av Vakoun Issouf Bayo. Middlesbrough tok også en sterk borteseier da de slo Birmingham 3-1. Matt Crooks med to raske etter hvilen før Tahith Chong gav hjemmelaget et ørlite håp med kvarteret igjen å spille. Da dukket Michael Carricks store helt opp og sørget for 3-1. Chuba Akpom er nå toppscorer i ligaen etter herjingen han har hatt under deres nye manager. Og Boro er nå på femteplass.

  Ian Maatsen scoret to raske mål da Burnley igjen imponerte. Det holdt til 2-1 seier borte mot Swansea og fortsatt stor luke ned til lagene bak seg på tabellen. Daryl Dike sørget for at WBA fortsetter klatringen da de slo Reading 1-0 og laget som for få runder siden lå på nedrykksplass er nå bare poenget bak femteplass.

  Kolo Toure sitt arbeid i Wigan fortsetter å trøble. I dag røyk de 1-4 hjemme mot Hull. Og nok en gang etter real kollaps mot slutten. Emil Riis Jakobsen måtte tidlig ut med skade for Preston. Den gode spissen kunne likevel juble da Ched Evans sikret 1-0 borte mot Stoke på overtid.

  League One

  Etter at Plymouth befestet sin posisjon på toppen i går ble det ekstra press på Ipswich og Sheffield Wednesday i dag. Ipswich fikk en gavepakke i borteoppgjøret mot Lincoln da Adam Jackson ble utvist for hjemmelaget like før pause. Men Kieran McKenna sine menn tok ikke vare på sjansen og pådro seg straffe i mot kvarteret ut i andreomgang. Lincoln sin ledelse holdt helt til det gjenstod ti minutter. Da ordnet Cameron Humphreys et poeng med tilbake til Portman Road i en kamp de endte opp med 78% i ballinnehav og 21-2 i avslutninger.

  Sheffield Wednesday kunne dermed ta turen opp på direkte opprykksplass. Det klarte de med glans. De knuste Cambridge 5-0 etter blant annet tre mål av Josh Windass. Dermed har de to poengs luke ned til Ipswich som nå må jage bak de to i tet.

  Derby County koste seg også på jobb i ettermiddag. Tom Barkhuizen scoret to mens David McGoldrick og Conor Hourihane nøyde seg med en scoring i 4-0 seieren mot Accrington. De har nå gått 15 kamper uten tap. For Accrington er det bare målforskjellen som holder de over streken.

  I dagens siste oppgjør ble det en blytung start på dagen for Barnsley hjemme mot Bolton. Allerede før tolv minutter var spilt hadde Mads Juel Andersen pådratt seg rødt kort og laget straffe som Dion Charles satte i mål. Mot ti mann fikk Bolton en lett mach og kunne til slutt juble for 3-0 etter scoringer av Jón Dadi Bödvarsson og Kyle Dempsey.

  Med dagens resultater gikk både Derby og Bolton forbi Barnsley på tabellen i det som ser ut til å bli et race mellom de tre og Wycombe om de tre siste ledige plassene blant topp seks.

  League Two

  Serielederne Leyton Orient måtte gi tapt for tredje gang denne sesongen da de tapte 0-1 borte mot serietreer Northampton. Ben Fox ble matchvinner fem minutter ut i andreomgang og det holdt, selv om Leyton Orient trodde de hadde utlignet syv minutter senere. Viktig for Northampton som dermed skaffet seg en luke på syv poeng ned til Carlisle på fjerdeplass.

  Serietoer Stevenage slo til med 1-0 seier over Gillingham. Stopper Carl Piergianni kom med på vårt høstens lag i League Two og har feiret dette ved å score tre mål på deres to siste kamper og tatt totalen opp til fire mål.

  Newport var favoritter hjemme mot tunggående Crawley men lå under 0-2 etter at deres tidligere storscorer Dom Telford hadde nettet to ganger. Heldigvis for hjemmelaget hentet de opp ledelsen og sikret seg 2-2 og et poeng etter Offrande Zanzala sin scoring to minutter på overtid.

  I dagens siste oppgjør tok Rochdale et sterkt og viktig poeng da de klarte 0-0 borte mot Barrow.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen