More

  EFL har kåret månedens beste

  Månedens spiller og manager for januar i Championship, League One og League Two er kåret.

  Forrige uke ble kåringen i Premier League gjennomført, nå har også EFL gjort opp sitt regnestykke.

  Burnley-manager Vincent Kompany stikker av med prisen for månedens manager i Championship. Han ledet laget sitt til ni av ni mulige poeng, blant annet med et imponerende comeback mot WBA. Med 17 poeng ned til Middlesbrough på tredjeplass er nesten Premier League neste år garantert.

  Det ble storeslem på Burnley i januar for backen Ian Maatsen ble kåret til månedens spiller i Championship. Venstrebacken har vært strålende den senere tid og scoret blant annet to fantastiske mål da Swansea ble slått 2-1 i Wales. Han har også vært bidragsytende med solid forsvarsspill.

  Derby County-manager Paul Warne blir månedens manager for League One. Klubbens strålende form ble perfeksjonert med 12 av 12 mulige poeng i januar og en målforskjell på 11-4. Det var nære rekken røk men to mål i sluttminuttene snudde borteoppgjøret mot Port Vale fra 0-1 til 2-1. Den neste store testen kommer i helgens kamp borte mot Wycombe. Med seier der begynner det å lukte snarlig retur til Championship.

  Shrewsbury Towns Luke Leahy ble kåret til månedens spiller i League One. Midtbanespilleren har bidratt med tre mål og to målgivende for laget som nå står med fem strake seiere i ligaen. Den tidligere forsvarsspilleren har blitt konvertert til en energisk boks til boks spiller og bidrar like mye i forsvar som med kreativitet fremover i banen. 30-åringen har med andre ord fått en ny vår i klubben han ankom i 2021.

  Colchester-manager Matt Bloomfield tar prisen for månedens manager i League Two. Han var Gareth Ainsworths høyre mann i Wycombe etter at han selv måtte legge en imponerende karriere på is. I høst fikk han muligheten for sin første managerjobb da Colchester i krise var på managerjakt. Etter en røff start har Bloomfield virkelig fått fart på sakene og løftet klubben opp fra nedrykksplass til grei margin nedover. 13 poeng på deres seks første kamper i 2023 og deriblant tre utrolig viktige borteseiere mot bunnrivalene Harrogate, Rochdale og Hartlepool. Det gir en fortjent pris.

  Vi må til Salford og Conor McAleney for å finne siste pris i League Two. Månedens spiller har herjet for Salford den senere tid og scoret seks mål på deres seks kamper i januar. Det er imponerende tall da den skadeplagede 30-åringen bare hadde klart tre scoringer på sine første 18 måneder i klubben. Han og Matt Smith er i ferd med å skyte Salford til playoff, noe Class of 92 har jaktet helt siden de først tok steget opp til The Football League.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen