More

  Dusinet fullt

  Blue Monday når både Chelsea og Leicester står uten manager. Leicester valgte i kjølvannet av 1-2-tapet mot Palace å takke Brendan Rodgers for fire års tjeneste, før Graham Potter ble bedt om å rydde kontoret på Stamford Bridge etter bare syv måneder som Blues-sjef.

  Tottenham tok avgjørelsen om å bryte kontrakten med Antonio Conte for en uke siden, og det er dermed tre Premier League-klubber som samtidig skal ut og lete etter kandidater til å overta managerjobb.

  Hele tolv managere har forsvunnet ut av Premier League-klubber denne sesongen. Av de ni i bunnstriden er det bare West Ham og Nottingham Forest som ikke har byttet sjef.

  Disse tolv, i denne rekkefølgen, har takket for seg:

  Scott Parker, Bournemouth
  Parker ble sparket umiddelbart etter 0-9-tap mot Liverpool, og en pågående uenighet med styret om styrking av spillerstall. Gary O’Neil overtok, og ledet i helgen The Cherries over nedrykkstreken.

  Thomas Tuchel, Chelsea
  Tuchel ledet Chelsea til Champions League-triumf, men fikk ikke ønsket effekt av de store investeringene som ble gjort i fjor sommer. Fikk fyken etter 0-1-tap mot Dinamo Zagreb, og sviktende resultater over tid i Premier League. Erstattet av Graham Potter fra Brighton.

  Bruno Lage, Wolves
  Ulvene hadde ambisjoner om å kjempe på øvre halvdel, men uten angripere av kvalitet var Lages jobb noe nær umulig. Hadde også deler av spillerstallen mot seg, etter omlegging av formasjon. Erstattet av tidligere Sevilla-boss Julen Lopetegui. Foreløpig med middels suksess.

  Steven Gerrard, Aston Villa
  Stevie G hadde stor suksess i Rangers, men fant seg aldri til rette i Villa. Gjorde for store forandringer på for kort tid, da det både ble lagt ny formasjon og utnevnt ny kaptein. Vrakingen av Tyrone Mings falt ikke i god jord blant verken fans eller medspillere.

  Ralph Hasenhüttl, Southampton
  Sparkingen av «Alpenes Klopp» kom egentlig langt på overtid. Satt nesten fire år i sjefsstolen på St. Mary’s, men Southampton var aldri bedre enn nummer 11 under Hasenhüttls ledelse. Nathan Jones hentet fra Luton for å erstatte.

  Frank Lampard, Everton
  Lampard fikk en ny sjanse etter nestenulykken forrige sesong, men Everton maktet aldri å reise seg under den tidligere storspillerens ledelse. Som Wolves var (og er) The Toffees i beitet for angripere med målteft. At det ikke ble hentet en måljeger i fjor sommer eller i januar var oppsiktsvekkende. Tidligere Burnley-boss Sean Dyche ble hentet inn, og forvandlingen er tydelig – selv om det fortsatt mangler tyngde på topp.

  Jesse Marsch, Leeds
  Amerikaneren var entusiastisk og optimistisk, men hadde for vane å bortforklare nederlag med manglende flyt. Leeds spilte sjelden en dårlig kamp, men hadde enormt med uflaks, ifølge Marsch. 18 poeng fra 20 kamper var uansett ikke godt nok. Marsch hadde, når sant skal sies, ingen enkel jobb med å erstatte publikumsfavoritt Bielsa.

  Nathan Jones, Southampton
  Saints-ledelsen hentet manager som de henter spillere, unge og lovende. I situasjonen de var i hadde det nok lønt seg å heller gå for rutine da de skulle erstatte Hasenhütl.. Jones var aldri i nærheten av å takle overgangen fra The Championship til eliten. Ruben Selles fikk den midlertidige jobben, men til tross for tydelig fremgang står Southampton med gjørme til knærne.

  Patrick Vieira, Crystal Palace
  Vieira gjorde et imponerende inntrykk i sin første Premier League-jobb, frem til 2023. Fra nyttårsaften og frem til midten av mars gikk Palace uten å vinne en eneste kamp, og Vieira måtte gå noen dager før møtet med sin tidligere klubb, Arsenal. 75-årige Roy Hodgson gjorde lørdag comeback, og veteranen ledet The Eagles til årets første seier.

  Antonio Conte, Tottenham
  Det sto tidlig klart at Conte var en enten/eller-ansettelse. Den energiske italieneren krever mye av både seg selv, spillere og omgivelsene rundt seg. Sto med flere poeng enn på samme tid forrige sesong, men tordentalen han etter 3-3-kampen mot Southampton ble hans bane. Dette til tross for at det var sannheten om Tottenham han serverte. Tidligere Conte-assistent Cristian Stellini har jobben frem til en permanent erstatter er funnet. Mauricio Pochettino-retur har lenge blitt spekulert i.

  Brendan Rodgers, Leicester
  Rodgers fikk fire år i sjefsstolen på King Power Stadium. Han ledet i denne perioden Leicester til to 5.plasser i Premier League, og en aller første FA-cupseier. Har hele perioden slitt med en ekstremt skadeplaget spillerstall, og da man lørdag forsvant ned under streken hadde klubben fått nok. Skadene, og at Kasper Schmeichel i fjor sommer ble gitt fritt leide til Nice, er nøkkelen til nedturen. Leicester er på nedrykksplass, og trenger en brannmann ut sesongen. Dukes det for Rafa?

  Graham Potter, Chelsea
  Potter arvet en spillerstall som knapt hadde rukket sette seg etter sommerens store påfyll av nye spillere. Den tidligere Brighton-bossen rakk bare være i jobben i kort tid før Chelsea-ledelsen valgte å hente enda en flokk nykommere, og de mange januar-investeringene gjorde bare jobben enda vanskeligere. Julian Nagelsmann, Mauricio Pochettino, Zinedine Zidane og Luis Enrique blir nevnt som mulige erstattere.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen