More

  Duket for klubbfotball

  Sunderland og Millwall (3-0) tjuvstartet på Stadium of Light forrige helg, og denne helgen er endelig alle lag tilbake i aksjon etter VM-pausen. Full Championship-runde venter, før noen av de samme spillerne også skal ut i cupkamper den påfølgende uken. Lancashire-duoen Burnley og Blackburn er Championship-representantene som fortsatt henger med, og Burnley skal sågar til Old Trafford for å måle krefter med Manchester United.  Blackburn har også bortekamp, men mot mindre fasjonabel motstand – i form av MK Dons.

  Vellykket forvandling

  Storkamp i vente for Burnley, og storkamp var også deres forrige Championship-oppgjør. The Clarets storspilte og vant 3-0 i Lancashire-derbyet mot høytflyvende Blackburn, og det er imponerende hva Kompany på kort tid har fått til på Turf Moor. I løpet av sommeren byttet den tidligere City-kaptein ut store deler av spillerstallen, før han også totalt skiftet spillestil. Og etter 21 kamper har man altså bare røket på to tap. Til sammenlikning har tabelltreer Blackburn ni nederlag, mens de andre topp 6-lagene alle har tapt mellom fem og syv kamper. Denne helgen besøker Burnley Queens Park Rangers, én av flere klubber som i VM-pausen har byttet manager.

  Lojalitet med datostempel

  QPR-fansen trykket manager Michael Beale til sitt bryst da han i slutten av oktober takket nei til tilbudet om managerjobben i Wolverhampton.

  -Jeg har gått helhjertet i denne jobben, og har bedt spillerne gjøre det samme. Da kan jeg ikke være førstemann som forlater skipet, sa QPR-bossen etter ha avslått tilbudet fra Premier League-klubben.

  QPR tronet på tabelltopp, og forholdet mellom manager, spillere og fans var rosenrødt. Ganske nøyaktig én måned senere hadde klubben tapt fire av sine siste fem kamper, og Beale hadde signert for Rangers i Skottland. Beale valgte samtidig å slette sin Twitter-konto, og det var nok like greit.

  Utfordrende for Hatters-fansen

  Managerskifter i lavere engelske divisjoner er imidlertid noe nær dagligdags, og oftest er det klubbene som ber manager og trenere om å gå. Da må det være greit at det av og til går motsatt vei. Som det gjorde også da Nathan Jones valgte å forlate Luton til fordel for jobb i Premier League med Southampton. Rob Edwards er ny mann ved roret på Kenilworth Road, og Edwards kommer altså fra erkerivalen Watford. Ikke helt enkelt å takle for Town-fansen, men alt avgjøres jo av jobben han gjør med laget. Lengre fartstid enn han fikk i Watford kan vi uansett garantere. Oppholdet der varte som kjent i elleve kamper. Også Wigan har fått ny sjef i pausen. Og Kolo Toure får så definitivt nok å gjøre i Wigan, når The Latics er under streken med åtte tap fra sine siste elleve kamper.

  Av annet som bør nevnes fra VM-pausen er at Birminghams bebudede nye eiere gjorde helomvending i tolvte time, og The Blues går nå i forhandlinger med nye interessenter. Coventry HAR fått nye eiere, men sliter fortsatt med å finne et egnet sted å spille sine hjemmekamper. Da takket være den alltid like slitsomme Mike Ashley.

  Helgens Championship-runde:

  Blackburn – Preston
  Rotherham – Bristol C
  Reading – Coventry
  Millwall – Wigan
  Swansea – Norwich
  Sheffield United – Huddersfield
  Stoke – Cardiff
  Blackpool – Birmingham
  Middlesbrough – Luton
  QPR – Burnley
  Watford – Hull
  Sunderland – WBA

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen