More

  Dramatisk toppkamp på Portman Road

  Straffemiss, opphenting, sjanser og tøffe dueller. Den viktige toppkampen mellom Ipswich Town og Sheffield Wednesday hadde alt.

  Som nevnt i forhåndssaken var det litt vinn eller forsvinn over dette oppgjøret for et Ipswich-mannskap som har trøblet den siste tiden. Før møtet med serielederne Sheffield Wednesday som ikke hadde tapt på de siste 16 ligakampene var det bare seier som var godt nok for Kieran McKenna sitt mannskap.

  Ipswich kunne fått en drømmestart da assistentdommer etter 18 minutter signaliserte for uregelmessigheter i straffefeltet etter en corner. Michael Smith hadde visstnok gjort noe galt uten at vi helt fikk med oss hva av tv-bildene. Conor Chaplin tok ansvaret men straffen som ble satt midt i mål ble reddet av reservekeeper Cameron Dawson, som dermed reddet sin andre straffe på sine åtte ligakamper.

  Nedturen ble større for festklare Portman Road når Josh Windass svingte et perfekt innlegg til nevnte Smith som vakkert stanget ballen videre i lengste kryss. Gjestene økte til 2-0 bare fem minutter senere da George Byers banket inn ballen som ble liggende i 16-meteren etter en duell. Nå var Ipswich i trøbbel og de kunne hatt 0-3 i sekken om uglene hadde utnyttet overgangene sine bedre.

  Like før pause kom likevel håpet. Storkjøpet fra i januar Nathan Broadhead skrudde et frispark på vakkert vis opp i krysset og åpnet dermed scoringskontoen for sin nye klubb på utsøkt vis. Håp for hjemmelaget som ble det første laget som scoret et ligamål på Sheffield Wednesday siden Fleetwood klarte det samme på boxing day.

  Andreomgang startet med et stort Ipswich-press og bare seks minutter ut i omgangen satt utligningen. Nok et frispark, men denne gang fra Leif Davis. Frisparket stusset innom et Sheffield-hode og opp i lengste kryss. Ipswich kjørte på videre i håp om seieren men til tross for sjanser ble det 2-2 i oppgjøret som også bortelaget kunne tatt med seg alle poengene fra på slutten.

  Som i høst da det var Sheffield Wednesday som hentet opp 0-2 til 2-2 og dermed poengdeling for andre gang denne sesongen. Uavgjort betyr og at Wednesday fortsatt har seks poeng ned til Ipswich på tredjeplass.

  Plymouth tok tilbake tabelltoppen og økte luken til Ipswich med åtte poeng da de slo Portsmouth 3-1 hjemme på Home Park.

  Som fryktet stoppet rekken på 15 kamper uten tap for Derby County. Wycombe ble for sterke i det dramatiske oppgjøret som endte 3-2. Dermed er det nå Bolton som innehar fjerdeplassen etter at de knuste Peterborough 5-0 på bortebane etter tre mål av Dion Charles.

  Mer om runden og de andre kampene får du i Tipsbladet tirsdag.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen