More

  Devon-derby avslutter fotballhelgen

  Monday Night Football byr på et artig derby mellom de to Devon-lagene Plymouth og Exeter. Et oppgjør vi ikke har fått i ligasammenheng siden 2019. De avslutter også den 17 serierunden. Og oppsummeringen av den kan du lese her.

  PLYMOUTH

  Plymouth kan få en syv poengs forsprang ned til Sheffield Wednesday på tredjeplass med seier her. Steven Schumacher sitt mannskap har nå gått tolv kamper uten tap og det nærmer seg snart tre måneder siden det underholdende laget tapte en ligakamp. Serielederne var derimot ikke langt unna tap i sine to seneste kamper. Først var det noe heldige som fikk med seg poeng i borteoppgjøret mot Bristol Rovers til tross for at de tidlig var i ledelsen med to mål. I midtuken var det Shrewsbury som hadde Plymouth i knestående frem til det gjenstod kvarteret av kampen. Mål av Niall Ennis og Morgan Whittaker snudde kampen i løpet av syv minutter og reddet tre nye poeng med sine sjette mål for sesong.

  EXETER

  For Exeter har det vært en innholdsrik retur til League One. Suksesstrener Matt Taylor forsvant til Rotherham og i forrige uke var det duket for managerdebuten til Gary Caldwell. Han fikk en god start da hans nye lag kjempet seg til 0-0 og et poeng i borteoppgjøret mot Derby i midtuken. Dermed har de slått tilbake etter to strake 2-4 tap med seier over Fleetwood og poeng mot Derby. Med sin tiendeplass og 22 poeng kan faktisk Exeter ta et langt steg mot playoff med en ny borteseier her. Selvtillit skal de uansett ha etter å ha knust Forest Green og Barnsley på bortebane før poenget mot Derby. Men tøft blir det mot et uslåelig hjemmelag som bare har sluppet inn tre mål på Home Park denne sesongen.

  SKADER

  Hjemmelaget må nok klare seg uten viktige Finn Azaz denne kampen. Den utlånte Aston Villa-spilleren har storspilt denne våren og står med seks mål og tre målgivende på 13 starter. For gjestene kan det bli duket for keeperdebut fra start. Hodeskaden til Jamal Blackman fra oppgjøret mot Derby kan tvinge Caldwell til å gi tillitt til 17-åringen Harry Lee. Han kom inn i sluttminuttene mot Derby og var nok kveldens gladeste mann da han gikk av banen med smultring på sine syv minutter med spill.

  STATISTIKK

  Lagene har møttes 91 ganger. Plymouth har vunnet flest med sine 36. Exeter har vunnet 29 og 26 har endt uavgjort. Forrige oppgjør ble spilt 26.oktober 2019. Da var lagene i League Two og Exeter var overlegne i deres 4-0 seier.

  TIPS

  Exeter har tatt noen skalper denne sesongen, men i møte med ligaens beste hjemmelag skal det bli tøft, selv om det er en derbykamp. Plymouth vinner sjeldent stort og kan skilte med ettmålsseier i fem av deres åtte hjemmekamper. Vi går uansett for hjemmeseier til 1.90 i odds hos Coolbet.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen