More

  Dette er Barcelonas presidentkandidater

  Kaos hersket på tampen av Josep Maria Bartomeus regime som president for katalanerne. Han nektet blant annet å innvilge en overgang for Lionel Messi, som gjorde argentineren rasende. Under Bartomeu på post har Barcelona formelig sløst penger i løse luften på det ene mislykkede storkjøpet etter det andre, og Bartomeu trakk seg som president i oktober i fjor.
  Valget av Barcelonas neste president tar plass 24. januar, og det er viden ventet at valget vil avgjøre mye om Lionel Messi blir værende på Camp Nou, eller om klubbens beste spiller gjennom tidene vil søke lykken et annet sted. 
  I dag, torsdag, ble de tre endelige kandidatene endelig offentliggjort. Joan Laporta har vært president i klubben tidligere, fra 2003 til 2010, under den veldokumenterte storhetsperioden under Pep Guardiola. Bartomeu har uttalt at han vil gjøre alt i hans makt for å få Messi til å bli skulle han bli valgt som klubbens neste president.
  De andre kandidatene er Victor Font og Toni Freixa. En fjerde kandidat, Emili Rosaud, har trukket sitt kandidatur. 
  Lionel Messi vil være en naturlig og viktig alliert for enhver presidentkandidat, men hovedpersonen selv har uttrykt at han ønsker å distansere seg fra valget og at han ikke har snakket med noen av kandidatene. Ingen spiller er større enn klubben, heter det seg, men her virker det nesten som dette er unntaket som bekrefter regelen. Messis kontrakt løper ut til sommeren, og 33-åringens navnetrekk på en forlenget avtale vil være den absolutt største prioriteten for den nyvalgte presidenten.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen