More

  Det drar seg til nå

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Et hektisk juleprogram er over og det ble en innholdsrik jul for både topp og bunn.

  Plymouth skaffet seg ørliten luke i toppen med ti av tolv mulige poeng. Sheffield Wednesday dro seg forbi Ipswich opp på direkte opprykk med tidvis herlig fotball i julen. Josh Windass har funnet storformen og få dager etter hattrick mot Cambridge ble han den store helten med sine to da Newcastle ble slått ut av FA-cupen. Paul Warne har virkelig fått fart på Derby-toget som nå står med 16 kamper uten tap i alle konkurransen, og med seier i hengekamp er det bare åtte poeng opp til direkte opprykk. Kanskje får vi fire lag som kjemper om direkte opprykk når våren melder sin ankomst?

  I bunnen tok fortapte Morecambe seg kraftig sammen. Laget som bare hadde to seiere på deres første 22 kamper har nå tre på rappen og klatret dermed fra jumboplass til trygg grunn. Ian Burchnall er dermed tilbake på bunn med sitt Forest Green men beholder jobben enn så lenge.

  Toppkampen som kommer for tidlig

  Det er nesten litt trist at Ipswich og Plymouth skal møtes for andre gang allerede i midten av januar. Dette er en potensiell finalekamp som hadde fortjent et senere tidspunkt i sesongen. Men Ipswich tar imot Plymouth på Portman Road med et stort behov for hevn. Oppgjøret i høst endte med 2-1 seier til Plymouth etter en snuoperasjon på slutten og seiersmål fra Morgan Whittaker, som nå dessverre er hentet tilbake til Swansea etter utlånet. Begge lag har forsterket seg allerede dette vinduet og for Ipswich kan George Hirst få sin debut. Angrepsspilleren fikk det ikke til i Blackburn i høst og Leicester sendte han dermed på nytt utlån i en divisjon lavere. Den sterkeste signeringen er uten tvil Nathan Broadhead fra Everton. Opprykket skal herved sikres for Kieran McKenna og Ipswich. Full oversikt over overgangen i uke 1 av januarvinduet finner du her

  Toppkamp er det også når Wycombe tar imot Sheffield Wednesday. To av formlagene møtes på Adams Park og selv om det er nummer syv og to som møtes blir dette en beintøff kamp for et Wednesday som har 13 ligakamper uten tap. Gareth Ainsworth har gjort Wycombe til et bunnsolid lag igjen etter en trå start og med Anis Mehmeti i spissen har de nå klatret opp i ryggen på Derby, Bolton og Barnsley.

  De tre skal alle ut i tøffe kamper. Derby borte mot et Cheltenham som bare har tapt en av deres åtte siste hjemmekamper. Barnsley skal til London for et møte med et Charlton-mannskap som har fått ny selvtillit etter ankomsten til Dean Holden. Bolton på sin side møter det siste laget i League One som mistet manageren sin, Portsmouth. Danny Cowley og hans bror er nå borte og om de gjør en like solid bortekamp som mot Tottenham i FA-cupen kan Bolton få trøbbel.

  Bunnoppgjør og en snodig mandagskamp

  Cambridge hadde ikke scoret siden tredje september da de slo til med to scoringer og seier på Boxing Day. Siden har det blitt tre strake tap og med Morecambe sin gryende form er det bare flaks at de ikke er under streken. I helgen tar de imot Morecambe til en viktig duell i bunnen. Særlig siden både Milton Keynes og Burton under streken kan ta tre poeng i sine oppgjør mot Lincoln og Shrewsbury.

  Runden avsluttes med tv-sendt oppgjør mandag. Overraskelsene Port Vale tar imot Peterborough som for fjerde gang har ansatt Darren Ferguson som manager da han erstattet sin egen erstatter Grant McCann. En herlig fotballkamp ser det uansett ut til å bli.

  FAVORITTEN: Burton – Shrewsbury. H til 2,45 I odds hos Coolbet

  LURINGEN: Bolton – Portsmouth. U til 3,40 i odds hos Coolbet

  Helgens runde

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen