More

  Derby della Capitale

  Vinrødt mot lyseblått, Mourinho mot Sarri og Abraham mot Immobile. Joda, helgens høydepunkt i Serie A har alle de ingredienser som trengs til en intens opplevelse.
  Søndag møtes de to som deler Stadio Olimpico som hjemmebane for 177. gang til offisiell kamp siden de braket sammen for første gang i desember 1929. Roma har overtaket i statistikken, med 66 seire mot Lazios 47. De tre siste sesongene har det også vært jevnt. I 2018/19-sesongen vant lagene hver sin hjemmekamp, påfølgende sesong endte begge kampene 1-1 og forrige sesong vant de igjen hver sin hjemmekamp.
  Begge lag startet denne sesongen sterkt, og vant sine to første kamper. Siden har imidlertid de vinrøde skaffet seg fem poengs forsprang på rivalen, da Mourinhos elever har hente sju poeng på de tre siste. Lazio har derimot sluknet litt, og har to relativt skuffene uavgjort kamper på samvittigheten den siste uka etter at de tapt for Milan i 3. serierunde.
  En som ikke har verken dabbet av eller sluknet er imidlertid målmaskinen Ciro Immobile, som i løpet av de første fem kampene allerede har notert seg for seks nettkjenninger. Han er definitivt mer effektiv i klubb- enn landslagstrøye, den godeste Immobile.
  Roma imponerte i liten grad mot Udinese torsdag. Seieren kom etterhvert som en konsekvens av Udineses manglende evne til å score på sine sjanser, som etterhvert var større enn Roma siden. Tammy Abraham gjør imidlertid sine saker bra i Italia etter overgangen fra Chelsea, og med scoring mot Lazio, er den ultimate opptaksprøven bestått. Roma må imidlertid klare seg uten sin mest kreative midtbanemann Lorenzo Pellegrini. Han ble utvist torsdag, for noe som for de fleste av oss som ikke er dommere ikke så ut som noen verdens ting.
  Masse fokus på de to trenerprofilene Mourinho og Sarri må også påregnes, det er vanskelig å tenke seg to trenere med mer forskjellige filosofier enn disse.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen