More

  De største januarovergangene i Eliteserien

  Store summer inn på klubbkonti.

  Januar er endelig over, og det betyr samtidig at de fleste europeiske klubbene er ferdig med å sirkle over Eliteserie-arenaene på jakt etter spillerforsterkninger. Og de utenlandske klubbene åpnet lommebøkene sine på vidt gap for den ene stjernespilleren etter den andre.

  Det begynte med et alvorlig brak dra Chelsea og Benfica til sammen hostet opp over 200 millioner kroner for Moldes David Datro Fofana og Rosenborgs Cato Tengstedt. Og for bare noen dager siden ble Haugesunds Christos Zafeiris hentet av Slavia Praha for om lag 30 millioner kroner. Pengegaloppen stoppet imidlertid ikke der.

  På Deadline Day skjedde det store ting, og den siste overgangen var voldsom. I 12. time ble Stabæks Gift Orban kjøpt opp av belgiske Gent for ikke mindre enn 35 millioner kroner pluss hele 15 prosent i videresalgsklausul. Og som om ikke det var nok, kunne Bodø/Glimt cashe inn hele 60 millioner kroner pluss 7 millioner i bonuser for Joel Mvuka. Hurtigtoget ble snappet opp av franske Lorient.

  Heerenveen var svært aktive på det norske markedet, og kjøpte både Daniel Karlsbakk (19) for drøyt 30 millioner kroner, og Vålerengas Osame Sahraoui for om lag 20 millioner. En som dermed ikke forlot Valle, er Odin Thiago Holm. Midtbanespilleren var på det nærmeste klar for FC København, men Vålerenga trakk seg i 12. time.

  Til sammen ble det solgt spillere fra Eliteserien til utlandet for nærmere 500 millioner kroner i januarvinduet, og uten at Tipsbladet sitter på konkrete tall, kan ikke det være langt unna rekord for total overgangssum i ett overgangsvindu. Norsk fotball er på vei opp og frem, og det er ikke mange månedene igjen til neste kull med vordende stjerner får muligheten til å vise seg frem når seriefotballen sparkes i gang i påsken.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen