More

  Dan Eggen: Vrakingen av Ramos er forståelig

  Klart for avspark i gruppe E, og vårt tips for kveldskampen mellom Spania og Sverige finner du her. 
  Luis Enrique rystet en hel fotballverden da han ikke tok med Real Madrids store legende Sergio Ramos til EM. Dan Eggen forstår valget til den spanske landslagssjefen.
  Eggen (51) fikk 37 kamper for Celta Vigo og en håndfull flere i Alaves mellom 1997 og 2003. Nå er han blitt fotballagent.
  – Jeg tror Enrique har gjort et veivalg når det gjelder Ramos, som har vært en del skadet og litt pasé. Busquets er også med og han tilfører en god dose med rutine inn i det spanske laget.

  Eggen kjenner igjen tankegangen i det Enrique gjør, med det som Aragonés gjorde i 2008. Da var det Raul som ble ofret og Spania ble Europamestere.
  – Ramos har ikke framstått som bra på veldig lenge. Og Spania har flere gode midtstoppere, som Garcia og Laporte, som også kan forsvare utelatelsen av legenden.
  Outsider
  Eggen ser på et Spania som innimellom har haltet. Det har vært mye snakk om akademiene, om spilleutvikling og om et generasjonsskifte spanjolene ikke helt har greid å få til.
  – Og så er det mange av de beste landene som har sentrale spillere, som ikke er spanske. Det er et ukjent problem for dem. Bredden er der, men det er få toneangivende spanske spillere nå. Her er ingen Iniesta, Xavi eller Torres.
  Men Eggen føyer til;
  – Bevares, de har et godt lag og de kan jo med litt marginer komme seg et stykke på vei i turneringen, sier Eggen til Tipsbladet.
  I gruppespillet møter laget Polen, Slovakia og Sverige. Ved første øyekast virker det overkommelig.

  – Er det fortsatt en Real-leir og en Barca-leir i Spania?
  – Ja, det kan du si. Og Enrique får nok kritikk fra Real-leiren dersom dette ikke skulle gå bra. Jeg er litt kritisk og ser ikke helt den klare røde tråden i det Enrique gjør. Det er ingen tydelighet der som jeg tror på. Forbannelsen er mangelen på profiler på banen.
  Eggen skulle helst sett et spansk landslag som kunne sett litt utenfor sin vanlige boks og ansatt en utenlandsk trener.
  – Er det litt jantelov her?
  – Ja, kanskje litt, men egentlig en sunn versjon av den. Og da er de redde for opinionen. Spanske landslagstrenere har et resultatkrav, men det skal også spilles fint.
  Cifuentes tror på spansk suksess
  Den spanske treneren Marti Cifuentes (38) trente tidligere Sandefjord. Nå er han i danske Aalborg. Han er fra Catalonia og har troen på spansk suksess i EM.

  – EM er en vanskelig turnering, der den første kampen er utrolig viktig. Spania har en sterk stall. Ja, det har vært mye snakk om Ramos, men han har ikke spilt så mye i det siste og jeg tror Enrique valgte spillere som kan skape et godt miljø. De har Laporte med, en av de beste midtstopperne i verden. Garcia er ung, men en topp forsvarer. Enrique føler nok presset. I Spania er det 50 millioner mennesker som har sin mening om landslaget. De er alle hovedtrenere, eller føler seg som det. Enrique er en god trener og han har et sterkt team rundt seg.
  – Hvis vi ber deg om å tippe utfallet?
  – Jeg er fra Catalonia og har forskjellige tanker om landslaget, men jeg vil følge kampene. Kommer de godt i gang og går videre fra gruppespillet, så kan alt skje. Jo da, Spania har potensial til å nå finalen også denne gang, sier Cifuentes til Tipsbladet.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen