More

  Dagens tips: Lillestrøm – Bodø/Glimt

  Storslagen semifinale på Åråsen.

  • Lillestrøm – Bodø/Glimt (NM)
  • Onsdag kl. 20:15 (NRK 2)
  • Åråsen, Lillestrøm

  På Åråsen skal Lillestrøm og Bodø/Glimt gjøre opp om den andre semifinalebilletten i NM 2022, og dette er lag som står med til sammen åtte kongepokaler.

  Lillestrøm har kommet godt i gang med sesongen, etter at de innledet 2023 med 0-2-tap mot Viking. Siden har det blitt 4-3- og 2-1-seirer i noen skikkelige thrillere mot Strømsgodset og regjerende seriemester Molde, og begge triumfene har kommet på eget gress. Det bør derfor ikke stå på selvtilliten i Lillestrøm før kveldens semifinale, til tross for at Bodø/Glimt har vist fryktinngytende form innledningsvis.

  – Vi får bruke energien riktig og være smarte fram mot kampen på onsdag, sier Lillestrøm-trener Geir Bakke til klubbens hjemmesider.

  Lillestrøm har spilt ti semifinaler på Åråsen i klubbens historie, og aldri tapt etter ordinær tid. Eneste exit kom for ti år siden, da Molde til slutt triumferte på straffesparkkonkurranse.

  Bodø/Glimt står med full pott i serien etter tre runder, og har fremdeles til gode å slippe inn mål i årets sesong. Aalesund er det foreløpig siste slaktofferet til Kjetil Knutsens mannskap, som enkelt triumferte 3-0 på Color Line Stadion for bare noen dager siden. Dette er også første gang i klubbens historie at Glimt har tatt seg til to strake semifinaler i cupen. I fjor ble det som kjent tap mot Molde i finalen.

  Bodø/Glimt har også en skrekkelig statistikk på Åråsen, og har slått Lillestrøm bare fire ganger på Romerike tidligere. De må uansett finne seg i å være store favoritter i kveld.

  Skader

  Lillestrøm har en del usikre kort før denne; Eskil Edh, Andreas Vindheim, Marius Lundemo, Elias Solberg og Martin Ove Roseth er tvilsomme til kveldens oppgjør. Hos Bodø/Glimt er frafallene enda flere. Ulrik Saltnes og Nino Zugelj er definitivt ute. I tillegg er Brice Wembangomo, Brede Moe, Omar Elabdellaoui, Albert Grønbæk, Hugo Vetlesen, Fredrik Sjøvold og Sondre Fet alle usikre.

  Tipset

  • Tomålsseier til Bodø/Glimt
  • Odds: 5,30 hos Norsk Tipping

  Lillestrøm er farlige når cupfinale på Ullevaal er like om hjørnet, men Bodø/Glimt har sett utilnærmelige ut i sesonginnledningen. Vi tror på forholdsvis komfortabel tomålsseier til flott odds – til tross for en del uvisshet over tilgjengeligheten hos enkelte nøkkelspillere.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen