More

  Dagens tips: Barcelona – Girona

  Katalonia-derby fra Spania i kveld.

  • Barcelona – Girona (La Liga)
  • Mandag kl. 21:00 (TV2 Sport Premium)
  • Camp Nou, Barcelona

  Den 28. La Liga-runden avsluttes i kveld med Katalonia-derby når Barcelona tar imot Girona hjemme på Camp Nou.

  Barça har muligheten til å øke avstanden til ligatoer og nemesis Real Madrid til hele 15 poeng med seier i kveld, og med bare ti runder igjen å spille etter kveldens oppgjør, skjønner de fleste at denne sesongen vil ende opp med ligatittel på Camp Nou. Til tross for atskillige skuffelser i sesongens Europa-turneringer, har Blaugrana vært suverene i hjemlig liga, og særlig på hjemmebane har de vært bortimot umulig å kneble; Statistikken viser 13-2-0, med bare to fattige baklengsmål. De kom attpåtil i form av selvmål og straffespark.

  Men, i onsdagens Copa del Rey-semifinale mot Real Madrid, fikk man imidlertid ettertrykkelig stryk på hjemlig grunn. Los Blancos vant hele 4-0 og kunne enkelt innkassere finalebilletten på katalanernes bekostning. Xavi har advart kveldens gjester at han kommer til å stille med et svært revansjesugent mannskap, som er ute etter å reise seg etter onsdagens ydmykelse. Alle siste fire ligakamper har imidlertid endt med seier og formidable 8-1 i målscore.

  Etter tre strake uten seier, kom Girona seg omsider på vinnersporet igjen med 2-1-seieren over Espanyol. Oppgjøret så ut til å ebbe ut i 1-1, men da Girona fikk straffe like før slutt, beholdt Cristhian Stuani roen og dundret inn seiersmålet. Det tok dem opp til 11. plass på tabellen, men på bortebane har det vært lite å skrive hjem om denne sesongen; kun to seirer på 13 forsøk.

  Skader

  Barcelona må klare seg uten Frenkie de Jong, Pedri, Ousmane Dembélé og Andreas Christensen. Girona er uten Jesus Carvalho og Ibrahima Kebe. I tillegg er Alexander Callens, Joel Roca Casals og Yangel Herrera usikre.

  Tipset

  • Begge lag scorer: Nei
  • Odds: 1,85

  Barcelona har hatt strupetak på alle gjestende lag i La Liga denne sesongen, og vi tror ikke begge lag kommer til å score her.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen