More

  Dagens oddstips: Atlético Madrid vs Real Sociedad

  Toppkamp i den spanske hovedstaden.

  Det tok litt tid, men Atlético Madrid kom omsider i gang med sesongen. Los Colchoneros-fansen måtte vente helt til januar for å se laget sitt vinne La Liga-kamper på regelmessig basis, med en god periode i oktober som et hederlig unntak. Siden nyttår har Atlético vært det mest poengplukkende laget i denne divisjonen, og med bedre form i høstsesongen, ville Diego Simeones mannskap vært helt der oppe og kjempet med Barcelona om ligagullet. 

  I stedet ble det en kamp om å sikre deres regelmessige deltakelse i Champions League, og etter hvert som våren har skredet frem, har det ikke vært noen tvil om at flomlysene vil skinne på Civitas Metropolitano på tirsdager og onsdager også til høsten.  

  Skuffet Simeone

  Onsdag gikk Los Colchoneros imidlertid på en av sesongens største kollapser. Borte mot bunnlaget Espanyol, ledet Atléti trygt og komfortabelt 3-0 etter scoringer av Saúl Níguez, Antoine Griezmann og Yannick Carrasco. Men, en tilnærmet mirakuløs opphenting av hjemmelaget, sørget for at det til slutt endte 3-3 i en spinnvill fotballkamp, som var så atypisk Diego Simeone som det omtrent er mulig å få det.  
   
  – Det var en av de klassiske kampene vi så ofte ser mot slutten av sesongen, med et lag i desperat poengnød mot et bra lag som allerede har gjort store deler av jobben. Vi kontrollerte store deler av oppgjøret, men klarte ikke å få et ordentlig pusterom, selv på 3-0. Vi har trengt mange mål for å bevare roen i det siste, sukket Diego Simeone etter kampslutt i Barcelona. 

  Diego Simeone Var Ikke Fornøyd Med Sitt Lag Sist. Atlético Madrid Vs Real Sociedad
  Diego Simeone Var Ikke Fornøyd Med Sitt Lag Sist.

  For Atlético har scoret mye mål i det siste. Real Valladolid og Cádiz ble slått 5-2 og 5-1 på rappen, og før onsdagens sirkus mot Espanyol, slo de Osasuna 3-0. 19 scorede mål på de siste seks i La Liga bør gi Real Sociedad og manager Imanol Alguacíl mer enn nok å tenke på før søndagens toppoppgjør i Madrid. 

  Blir Sørloth i San Sebastián?

  La Real har også langt på vei sikret seg CL-billett, for baskerne har fem poengs forsprang ned til Villarreal på femteplass, med bare to ligarunder igjen. Tirsdagens knepne 1-0-seier over Almería var baskernes fjerde seier på de siste fem, og La Real er nå ubeseiret i syv strake ligarunder. En av årsakene til at Real Sociedad høyst sannsynlig spiller Champions League-fotball til høsten, for første gang på ti år, heter Alexander Sørloth. Nordmannen er lagets ubestridte toppscorer med 11 fulltreffere i La Liga, og kraftspissen var på sitt aller beste da han scoret og assisterte i 2-1-seieren mot Barcelona på selveste Camp Nou for en uke siden. 

  Nå går det mot Champions League-spill på landslagsspissen, såfremt La Real velger å hente nordmannen på permanent basis. Sørloth skal i utgangspunktet tilbake til RB Leipzig etter endt låneopphold ved sesongslutt, og 27-åringen bør ha imponert sin manager Imanol Alguacíl tilstrekkelig til å få lyst til å få lagets toppscorer til Anoeta på permanent basis i sommerens overgangsvindu. Søndag får Sørloth nye muligheter til å overbevise manageren med hjertet for laget han trener, og en gyllen mulighet for begge lag til å teste styrkeforholdet. 

  Skader

  Memphis Depay og Reinildo er skadet. Thomas Lemar, Stefan Savic, Marcos Llorente og Jan Oblak er usikre for hjemmelaget. Bortelaget har Umar Sadiq og Martín Merquelanz ute.

  Tipset

  Lite som skiller disse lagene, og vi tror det ender uavgjort i hovedstaden!

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen