More

  Cupens 3. runde: Nye overraskelser

  Strømsgodset tok seg videre, men atskillige toppklubber fikk det tøft i cupens 3. runde.

  Vi så atskillige skreller i forrige runde av cupen, og da cupens 3. runde ble avviklet i kveld, var det duket for nye overraskelser. Kan hende fant den aller største sted i Ålesund, der 2. divisjonslaget slo ut Eliteserie-laget Haugesund. Sory Diarra sendte gjestene i ledelsen fra straffemerket like før pause, men underdogen fra Ålesund kjempet seg forbilledlig tilbake i andreomgang.

  Stortalentet David Sissoko scoret begge målene for Brattvåg med seks minutters mellomrom i andreomgang, og dermed sendte 20-åringen 2. divisjonslaget videre på Haugesunds bekostning med 2-1-seieren på Brattvåg Stadion.

  Bodø/Glimt enkelt videre

  I Trondheim var det duket for en aldri så liten toppkamp, om enn mellom klubber i hver sin divisjon. Ranheim kjemper i toppen av OBOS-ligaen, mens Bodø/Glimt feier all motstand til side i Eliteserien. Og divisjonsforskjellen kom til syne på EXTRA Arena. Bodø/Glimt tok seg forholdsvismessig greit videre med 2-0-seier, til tross for at Hugo Vetlesen misbrukte et straffespark. Patrick Berg slo tilbake for serielederne kort tid etter, og dundret inn et nytt langskudd til 1-0. Tre minutter etter hvilen punkterte Albert Grønbæk oppgjøret og fastsatte sluttresultatet.

  Albert Grønbæk Tegnet Seg På Scoringslisten Mot Ranheim I Cupens 3. Runde.
  Albert Grønbæk Tegnet Seg På Scoringslisten Mot Ranheim I Cupens 3. Runde.

  Rundens desidert vakreste scoring fikk vi i Mjøndalen. Bruntrøyene røk hodestups ut med 0-4 mot et feststemt Raufoss, og gjestenes Loris Mettler leverte en kanon av en annen verden. Han trillet ballen til seg selv, så at hjemmelagets keeper stod langt ute, og dundret til – langt inne på egen banehalvdel. Ballen føk inn i mål, og en av sesongens mest vanvittige scoringer var et faktum.

  Start ute

  Vi fikk også servert en overraskelse på Gjøvik. 2. divisjonslaget Gjøvik-Lyn tok imot OBOS-klubben Start, og det var vertene som trakk det lengste strået med 1-0-seier. Daniel Kraska ble matchvinner for vertene drøye kvarteret før slutt.

  I Sarpsborg var det duket for eneste oppgjør mellom to Eliteserie-lag, da Sarpsborg 08 og Odd møttes til dyst. Og det ble nok av dramatikk på Sarpsborg Stadion. Kristian Fardahl Opseth og Mikkel Maigaard ga sarpingene 2-0-ledelse til pause, men da hjemmelagets Bjørn Inge Utvik ble korret utvist etter en snau time, øynet Odd håpet om en vei tilbake.

  Og telemarkingene reduserte ved Ole Erik Midtskogen med snaue kvarteret igjen, men spenningen varte ikke lenge. Victor Torp ble assistert av Christopher Bonsu Bah bare minuttet etter, og Torp kunne dermed fastsette sluttresultatet til 3-1.

  Resultater cupens 3. runde

  KFUM Oslo – Åsane 4-2 E.EO
  Brattvåg – Haugesund 2-1
  Alta – Tromsø 0-1
  Gjøvik-Lyn – Start 1-0
  Kjelsås – Jerv 2-1
  Mjøndalen – Raufoss 0-4
  Ranheim – Bodø/Glimt 0-2
  Sogndal – Moss 2-0
  Sarpsborg 08 – Odd 3-1
  Vard Haugesund – Strømsgodset 1-4
  Aalesund – Brann 3-3 E.EO – Brann videre etter straffekonk.
  Stjørdals-Blink – Ull/Kisa 3-2 E.EO
  Kristiansund – Molde 0-1
  Sotra – Vålerenga 0-2

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen