More

  Cupen: Bombene smalt i Flekkerøy og Karmøy

  Eliteserie-laget Sandefjord er allerede ute av årets NM, etter å ha røket mot PostNord-laget Flekkerøymens kvelden største bombe ble detonert på Karmøy.

  Det var i kveld, onsdag, duket for hovedrunden i 1. runde av cupen – et av de store høydepunktene i norsk fotball. Fjorårets cupfinalist Bodø/Glimt hadde i går små problemer med å ta seg forbi Brønnøysund med hele 6-0, og i kveld har 14 av 15 Eliteserie-lag vært i aksjon.

  PRØV TIPSBLADET I FIRE UKER FOR KUN FEM KRONER

  Bombe i Flekkerøy

  Og kveldens desidert største cupbombe ble desidert i Flekkerøy. For da Sindre Osestad ble spilt alene igjennom like etter timen, holdt Flekkerøy-spissen hodet kaldt og trillet inn kampens eneste scoring. Et noe reservepreget Sandefjord jaget utligning, og kom seg til flere enorme målsjanser kampen gjennom, men uten å lykkes med å trenge igjennom en gjerrig forsvarsmur.

  Dermed er Sandefjord allerede ute av cupen før den egentlig har begynt, og vestfoldingene har blitt litt for godt vant til tidlige cup-exiter de siste årene. I 2021 ble de slått ut av Arendal, mens i fjor ble det også exit i 1. runde mot Eik Tønsberg på straffekonkurranse.

  Haugesund ute på straffer

  Flekkerøy
  Cupen: Bombene Smalt I Flekkerøy Og Karmøy 2

  Drama på Karmøy, da hjemmelaget Torvastad tok imot Eliteserie-laget Haugesund. Vertene holder til daglig til helt nede i 4. divisjon, og var gigantiske underdoger før langt mer navngjetne gjester kom på besøk.

  Likevel gikk Torvastad frekt og freidig opp i ledelsen syv minutter etter pause, signert Fredrik Lippestad. Haugesund ristet av seg kalddusjen og utlignet snaue kvarteret senere ved Jong-min Seo. 1-1 stod seg helt til dommer blåste for full tid, og i ekstraomgangene ble det heller ikke scoringer til noen av lagene, til tross for store FKH-sjanser. Dermed var det duket for straffekonkurranse, der Haugesund like greit brente alle sine muligheter fra 11-meteren, og dermed kom cup-kveldens desidert største sjokk på Karmøy.

  S08 slapp med skrekken

  I Sarpsborg var alt klart for et vaskeekte byderby da 4. divisjonslaget Sarpsborg FK fikk besøk av den storvokste storebroren Sarpsborg 08. Bader Rahhoui sjokkerte Eliteserie-laget med å sende vertene i ledelsen etter bare tre minutter – en ledelse som stod seg frem til bare kvarteret gjenstod. Da sprakk det, og det sprakk skikkelig for hjemmelaget også: Sarpsborg 08 rakk å dytte fem baller bak vertenes keeper i løpet av kampens siste kvarter, og dermed slapp Stefan Billborns utvalgte med skrekken – etter 75 særdeles nervøse åpningsminutter.

  Flere storseirer

  De resterende Eliteserie-lagene har tatt seg greit videre. Nyopprykkede Fredrikstad ga seg ikke før det stod 10-0 på måltavla i favør østfoldingene i bortekampen mot Drøbak-Frogn, mens både Rosenborg og Tromsø fikk hver sine 6-0-seirer. Lillestrøm slo vesle Bjørkelangen hele 7-0, og regjerende mester Molde vant til slutt 5-0 mot Eide og Omegn FK – der stod det faktisk 0-0 til pause.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen