More

  Coventry lever på en knivsegg

  Det er sjelden enkelt å være en del av Coventry City. I alle fall ikke på 2000-tallet. Etter hele 34 sammenhengende sesonger i den engelske toppdivisjonen måtte klubben i 2001 tåle nedrykk, sammen med Manchester City og Bradford. Veien tilbake har vist seg svært lang.

  Og det er ikke bare sportslig det har gått trått for The Sky Blues de senere år.

  Etter 106 år på Highfield Road valgte klubben i 2005 å flytte til nybygde Ricoh Arena. Kjøp av eget stadion var planen, men økonomisk nedtur gjorde at man heller endte opp med leie, av etter hvert flere ulike eiere. Å stadig måtte forholde seg til nye eierskap og ulike leiekontrakter viste seg snart vanskelig, og helt siden klubben flyttet inn på stadionet har det vært disputter.

  I 2013 endte det med brudd, og midlertidig flytting av klubbens hjemmekamper til Sixfields Stadium i Northampton – drøyt 10 mil utenfor Coventry. I 2014 vendte man hjem igjen, men ikke for godt.

  I 2019 ble det nye brudd i forhandlingene om leiekontrakt, og denne gang endte man opp med hjemmekamper på St. Andrew’s i Birmingham. Til tross i sesongen 2019/2020 å ikke ha spilt en eneste «hjemmekamp» ble det feiret opprykk fra League One til The Championship. Opprykket ble feiret med tiårig leiekontrakt av Ricoh Arena hjemme i Coventry, men denne kontrakten var naturligvis ikke verdt papiret den ble skrevet på.

  I november i år ble stadionet solgt til Mike Ashleys Fraser Group, rett foran nesa på det nye eierskapet som hadde overtatt klubben bare dager tidligere. Enighet om ny leiekontrakt ble uansett inngått, og i alle fall ut inneværende sesong er The Sky Blues sikret spill på arenaen som nå heter CBS Arena.

  Da er vel alt fryd og gammen igjen? Nei da.

  Inneværende sesong startet på verst tenkelige vis. Stadionet ble i sommer brukt til rugby-kamper i Commonwealth Games, og etter 64 kamper var gressmatta ubrukelig for fotball. Sesongens tre første hjemmekamper i The Championship ble utsatt, og man har i ettertid måttet betale kompensasjon til Wigan, Huddersfield og Rotherham som fikk sine kamper utsatt. Samtidig tap av billettinntekter gjorde at man endte opp med å ikke kunne betale utestående skatt og moms. Dette ble ikke betalt før forrige uke, og da var klubben allerede satt under «transfer embargo» som gjorde at man ikke ble tillatt å kjøpe spillere i januarvinduet.

  De utestående kravene er nå betalt – og vinduet er åpent også for Coventry – men forsinkelsene gjorde at man ble varslet om at fem minuspoeng venter om man skulle bryte reglene på nytt denne eller neste sesong.

  All elendighet til tross, FA-cupmesteren fra 1987 er sportslig i godt hold. I midtuken satte man en stopper for West Bromwich’ fem kamper lange seiersrekke, da den svenske landslagsspilleren Viktor Gyökeres tre minutter på overtid ble matchvinner.

  Fortsatt har Coventry kamp til gode på lagene foran seg, men likevel skiller det bare ett poeng frem til play off. Drømmen om retur til Premier League lever, og er det noen som hadde fortjent å få spise kirsebær med de store – så er det hardt prøvede Sky Blues-fans.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen