More

  Courtois reddet Belgia

  Slet seg til seier mot Canada.

  Canada hadde ballen i laget i 45 sekunder fra avspark før de mistet den. Det skulle også være et bilde på deres første VM-kamp siden 1986. For Canada gikk respektløst til verks mot storfavoritt Belgia, og rystet europeerne fra avspark av. Og da nordamerikanerne fikk tildelt et straffespark via en tur i VAR-rommet, så det ut til at vi var på vei mot en ny VM-skrell.

  Men, Thibaut Courtois reddet forsøket fra Alphonso Davies på mesterlig vis, og Real Madrids sisteskanse berget dermed skinnet til belgierne. Canada fortsatte å presse på for en fortjent ledelse, men i stedet var det Belgia som gikk opp i føringen. Like før pause ble en lang ball slått i bakrommet, som Michy Batshuayi kontant ekspederte i mål. Andreomgangen ble ikke like hendelsesrik, men da fløytesignalet lød for siste gang, satt de fleste igjen med følelsen av at Canada hadde fortjent minst ett poeng.

  I stedet var det Belgia som kunne juble for triumf i sin første kamp, og har dermed fått en strålende start på VM-et sitt, som anses som den siste store sjansen til Belgias gylne generasjon. Med seieren tar de også kommandoen i gruppe F, etter at Kroatia og Marokko gjorde det de kunne for å holde seg unna hverandres målgård tidligere i formiddag.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen