More

  Copa del Rey: Mallorca – Real Sociedad

  Klart for første semifinale i Copa del Rey.

  • Mallorca – Real Sociedad (Copa del Rey)
  • Tirsdag kl. 21:00 (VG+)
  • Estadi Mallorca Son Moix, Palma de Mallorca

  Det skal gjøres opp om finalebillett i Copa del Rey, som spilles på La Cartuja i Sevilla i april. Og for Mallorca er dette en gyllen mulighet til å sikre seg inngang til Europa League, som også ligger i potten til vinneren av den spanske cupen.

  For å gjøre det, må Mallorca gjenskape triumfen fra 2003, da de vant sin første og hittil eneste tittel i Copa del Rey. Semifinalene spilles som kjent over to kamper, og grunnlaget for avansement til finalen i Andalucía legges i kveld. Mallorca er imidlertid et stykke unna i sin beste form, og ble feid av banen i fredagens batalje mot Athletic Bilbao. Barralaets ble sendt hjem fra San Mamés med 0-4 i sekken, og hadde forsvinnende lite å stille opp med mot baskerne.

  Siste cupkamp foran egne fans

  Copa Del Rey
  Copa Del Rey: Mallorca - Real Sociedad 3

  Mallorca ligger dermed utsatt til på tabellen i La Liga på 17. plass, og har bare tre små poeng til Cádiz under streken. De to siste i ligaen har blitt tapt, mens i Copa del Rey har alt gått så mye bedre. De slo overraskende sensasjonslaget Girona 3-2 i kvartfinalen, men ikke uten å gjøre det vanskelig for seg selv. De ledet 3-0 etter 35 minutter, men Girona var ikke langt unna å komme tilbake og få ekstraomganger. Mallorca-sjef Javier Aguirre ønsker naturligvis å legge skuffelsen i Bilbak bak seg fortest mulig.

  – Selvfølgelig ønsker vi å slå tilbake. Nå skal vi spille en annen turnering, og har muligheten til det. Det er mye entusiasme i laget, vi har spillere som aldri har spilt semifinale før, mens noen har vært med i en finale. Guttene vet at dette vil være den siste cupkampen på hjemmebane denne sesongen, og vi må levere en god kamp foran egne tilhengere. Vi må forstå at dette oppgjøret varer i 180 minutter og at ingenting blir avgjort i morgen, sier Aguirre på mandagens pressekonferanse.

  Trolig målfattig

  Real Sociedad ankommer Palma de Mallorca på ryggen av strake 0-0-oppgjør mot Rayo Vallecano og Girona, og har vært defensivt svært så solide gjennom hele sesongen. 21 baklengs er nest færrest i La Liga, og baskerne har sluppet inn kun ett mål på sin ferd til semifinalen. Derfor er det ingen grunner til å tro at kveldens affære blir spesielt målrik, og samtlige av lagenes seks siste innbyrdes møter har endt med under 2,5 scoringer.

  Hektisk program

  Copa Del Rey
  Take Kubo Gjør Viktig Retur I Kveld.

  La Real har vunnet Copa del Rey to ganger, og sist så sent som i 2020. Denne sesongen er de også med i Champions League, og saftig åttedelsfinale mot PSG venter neste uke. Baskerne holder sjetteplassen i La Liga, men det er lang vei frem til fjerdeplass og ny CL-billett; hele 11 poeng skiller opp til Atlético Madrid på 4. Det har vært en uvant utfordring for La Real å kjempe på så mange fronter som de gjør denne sesongen, og lagets trener, Imanol Alguacil, mener laget hans har vokst umåtelig med oppgaven.

  – Dette er den mest konkurransedyktige utgaven av La Real jeg har sett de siste årene. Vi har tatt skritt fremover, fordi vi spiller kamp hver tredje dag, i tre forskjellige turneringer. Likevel er vi veldig vanskelige å slå, enten vi spiller hjemme eller borte. Jeg forventer imidlertid et helt annet Mallorca enn det som røk mot Athletic i helgen. Vi er glade for å være i semifinalen igjen, men Mallorca ønsker like sterkt å komme til finalen som oss, sier Alguacil på pressekonferanse.

  Mallorcas vei til semifinalen

  • Boiro – Mallorca 0-4
  • Valle Egüés – Mallorca 0-3
  • Burgos – Mallorca 0-3
  • Tenerife – Mallorca 0-1 E.EO
  • Mallorca – Girona 3-2

  Real Sociedads vei til semifinalen

  • Buñol – Real Sociedad 0-1
  • Andratx – Real Sociedad 0-1
  • Malaga – Real Sociedad 0-1
  • Osasuna – Real Sociedad 0-2
  • Celta Vigo – Real Sociedad 1-2

  Odds fra Norsk Tipping

  • H 3,55
  • U 2,85
  • B 2,30

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen