More

  Copa del Rey: Klart for Derbi Madrileño

  Storoppgjør i den spanske cupen.

  • Real Madrid – Atlético Madrid
  • Torsdag kl. 21:00
  • Santiago Bernabéu, Madrid

  I går avanserte Barcelona til semifinalen i Copa del Rey etter en 1-0-seier over Real Sociedad, mens Osasuna også tok seg videre etter 2-1-seier etter ekstraomganger mot Osasuna. I kveld skal hovedstadsgigantene Real og Atlético gjøre opp om den tredje semifinalen, mens Valencia og Athletic Bilbao skal gjøre opp om den fjerde på Mestalla.

  Dette er det 231. møtet mellom byrivalene, og det 43. i cupsammenheng. Real Madrid har, som de har totalt sett, vært storebror i disse derbyene, og står med 17 seirer til Real Madrid mot Atléticos 11. Real Madrid har også vært desidert best av disse to de siste sesongene, og denne sesongen skiller det riktignok bare to plasser, men hele ti poeng mellom lagene på La Liga-tabellen.

  Real Madrid ankommer denne med to tap fra de siste fem i ligaen, og har havnet tre poeng bak Barcelona. De har imidlertid reist seg mesterlig etter Supercopa-nederlaget i El Clásico, og slåt Villareal 3-2 i cupen, etter å ha ligget under 0-2, og en flott 2-0-seier over Athletic Bilbao på San Mamés i ligaen forrige helg. Nå ser de regjerende ligamesterne fram til storfint besøk fra byens lillebror.

  – Vi gleder oss til å spille på hjemmebane igjen, spesielt i en så stor kamp som et derby. Vi er kan hende favoritter, men det er bare på papiret. Vi kjenner til motstanderens styrker, og det er alltid vanskelig å slå Atlético. Det er et derby, og det er ikke en vanlig kamp, det er spesielt. Og Atlético blir stadig bedre, det så vi sist kamp, advarer Real-bossen overfor spansk presse.

  Kampen han sikter til er Atléticos 3-0-seier over Real Valladolid forrige helg. Gjestene ankom riktignok hovedstaden i svak form, men ble regelrett feid av banen av Diego Simeones mannskap, som leverte sin beste forestilling for sesongen. Los Colchoneros har vært langt under pari denne sesongen, men en seier som mot Valladolid kan fort fungere som et vendepunkt. Skulle de også avansere til semifinalen på bekostning av erkerivalen, kan dette være begynnelsen på noe stort.

  Real Madrids vei til kvartfinalen

  Cacareño – Real Madrid 0-1
  Villarreal – Real Madrid 2-3

  Atlético Madrids vei til kvartfinalen

  Real Oviedo – Atlético Madrid 0-2
  Levante – Atlético Madrid 0-2

  Skader

  Eden Hazard, Aurélien Tchouaméni, Lucas Vázquez og Dani Carvajal er ute for vertene, men David Alaba er meldt klar igjen. Atlético Madrid stiller trolig skadefri tropp.

  Tipset

  • Real Madrid vinner med ett mål
  • Odds: 3,90 hos Coolbet

  Vi traff godt på tipset om Barcelonas ettmålsseier mot Real Sociedad i går, og vi følger samme suksessoppskrift i kveld. Vi tror Real drar dette hårfint i land.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen