More

  Copa del Rey: Barcelona – Real Madrid

  Klart for sesongens femte og siste El Clásico.

  • Barcelona – Real Madrid (Copa del Rey)
  • Onsdag kl. 21:00 (VG+)
  • Camp Nou, Barcelona

  Så er det duket for sesongens femte og siste El Clásico, når gigantene Barcelona og Real Madrid barker sammen på Camp Nou. Denne gang er det semifinalereturen i Copa del Rey som gjelder, og det er La Liga-lederne Barcelona som har 1-0 å gå på fra det første møtet på Santiago Bernabéu.

  Der var Real Madrid spillemessig overlegne, men det var til slutt Barça som dro i land seieren. Katalanerne la seg bakpå og satset på kontringer, og i forsvaret gjorde Ronald Araújo en glimrende jobb med å nøytralisere Vinícius Júnior. Uruguayaneren gjentok bedriften i ligamøtet for noen uker siden, også da vant Barcelona, denne gang 2-1. Katalanerne leder dermed 3-1 innbyrdes etter sesongens fire første møter.

  I ligaen har Barça fått et hav av forsprang på erkefienden, og leder med 12 poeng når det gjenstår 11 ligarunder. Tittelen kommer etter alle solemerker til å havne på Camp Nou, og det står dermed en del på spill for Carlo Ancelotti i kveld. Fotball er som kjent ferskvare, og det gjelder mer på Santiago Bernabéu enn omtrent noe annet sted i verden. Forrige sesongs La Liga- og Champions League-tittel teller ikke all verden for de høye herrer i Madrid, om det blir en troféløs sesong denne sesongen. Italienerens kontrakt med klubben løper ut 2023/24-sesongen, og Ancelottis fremtid i Madrid er foreløpig uviss.

  Barcelona kan vise til fem strake seirer i cup og liga, mens Real Madrid har 3-1-1 å slå i bordet med fra de fem siste. Begge lag kommer fra hver sin storseier i helgen; Barcelona vant enkelt 4-0 i ligaen mot Elche, mens Real Madrid smadret stakkars Real Valladolid hele 6-0. Der scoret Karim Benzema hattrick på bare 6 minutter og 30 sekunder, og franskmannen er mannen Barça må stoppe i kveld, om det skal bli finale og mulighet for ny tittel i en sesong som allerede har gitt Supercopa-trofeet.

  Barcelonas vei til semifinalen

  • Intercity – Barcelona 3-4 E.EO
  • Ceuta – Barcelona 0-5
  • Barcelona – Real Sociedad 1-0

  Real Madrids vei til semifinalen

  • Cacareño – Real Madrid 0-1
  • Villarreal – Real Madrid 2-3
  • Real Madrid – Atlético Madrid 3-1 E.EO

  Skader

  Barcelona har noen tunge fravær, og mangler Pedri, Ousmane Dembélé, Andreas Christensen og Frenkie de Jong. Real Madrid må unnvære kun Ferland Mendy.

  Tipset

  • Ettmålsseier til Real Madrid
  • Odds: 4,40

  Gårsdagens tips i Copa del Rey-semien dundret inn til 3,05 i odds, og vi setter en ny slant på knepen seier i kveld, denne gang til Real Madrid. Det er de som har mest å spille for, til tross for at dette er en semifinale der mye står på spill for begge lag. Dette kan fort gå til ekstraomganger.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen