More

  Chelsea – Manchester City 4-4: Cole Palmer overtidshelt for Chelsea

  Spinnvill forestilling på Stamford Bridge da Chelsea og Manchester City hamret løs på hverandre.

  Bedre reklame for Premier League er vanskeligere å finne enn hva vi fikk servert på Stamford Bridge i kveld. Gigantene Chelsea og Manchester City hamret løs på hverandre, og ingen av lagene ga seg før de hadde scoret fire ganger hver i en aldeles ellevill forestilling i den engelske hovedstaden.

  Braut-dobbel

  Showet startet for alvor drøyt halvveis i førsteomgang, da City ble tildelt et omdiskutert straffespark. Erling Braut Haaland ble revet ned i feltet, men nordmannen var minst like god i duellen med Marc Cucurella. Dommerteamet var likevel sikre i sin sak, og sikker var også Haaland, som satte inn 1-0 fra 11-meteren. Og det skulle komme mer fra toppscoreren senere.

  Chelsea
  Erling Haaland Var Sikker Fra Straffemerket.

  Ledelsen varte bare i fem minutter. Chelsea fikk corner, og superveteranen Thiago Silva steg til værs og stanget inn utligningen. The Blues var imidlertid ikke ferdige for omgangen, og tidligere City-spiller Raheem Sterling trillet inn Chelsea-ledelse, etter at Josko Gvardiol rotet det til på venstresiden mot Reece James. Haaland var nære ved å utligne for de regjerende mesterne tre minutter før pause, men Robert Sánchez vartet opp med glimrende redning. Chelsea-keeperen kunne imidlertid ikke hindre Manuel Akanji fra å heade inn 2-2 ett minutt på overtid av førsteomgang.

  Nå kan du prøve et abonnement på Tipsbladet for bare fem kroner i fire uker!

  Raskt ut av startblokkene etter pause

  Erling Braut Haaland brukte bare to minutter etter hvilen på å skli inn sitt andre mål for kvelden, med rumpa av alle kroppsdeler, og dermed var det duket for ny City-ledelse. Julian Álvarez og Jéremy Doku hadde begge gode muligheter til å doble gjestenes ledelse, men i stedet svarte Chelsea. Halvveis ut i omgangen banket Conor Gallagher til fra rundt 20 meter, og Éderson måtte gi retur. Den havnet hos Nicolas Jackson, som ikke hadde mulighet til å bomme og satte inn kampens sjette scoring. Men, det var langt fra over.

  Chelsea
  Manuel Akanji Sørget For 2-2 Til Pause.

  Med fem minutter igjen, trodde Rodri og alle i City at spanjolen hadde blitt matchvinner. Midtbaneankeret dundret til i kjent stil fra langt hold, og forsøket med venstrebeinet gikk via målscorer Thiago Silva, og inn bak en utspilt Sánchez i Chelsea-målet. Dermed ny City-ledelse, og da regnet de fleste med at alle poengene ville bli med hjem til Manchester. Men, dramaet var ikke over.

  Scoret mot klubben han vokste opp i

  To minutter på overtid, meiet nemlig Rúben Dias ned Armando Broja i eget felt, og dommer Anthony Taylor hadde intet valg enn å peke på straffemerket. Fram steg Cole Palmer, 21-åringen som er oppvokst og flasket opp i Manchester Citys ungdomsakademi, og som noe overraskende ble solgt til Chelsea i sommer. Midtbanespilleren viste at han har nerver av stål, holdt hodet kaldt, og banket inn utligningen, og kveldens åttende og siste mål.

  Chelsea
  Cole Palmer Ble Overtidshelt Mot Gamle Lagkamerater.

  Dermed endte det 4-4 i en spinnvill fotballkamp på Stamford Bridge. Det ene poenget er nok til at City beholder ledelsen i Premier League, men har nå bare ett poeng ned til Liverpool på andreplass. De to tittelkandidatene møtes ansikt til ansikt på Etihad når landslagspausen er over.

  Kontrollert Liverpool-seier

  Og grunnen til at det skiller bare ett poeng mellom de to øverste lagene på tabellen, skyldes Liverpools 3-0-seier over Brentford tidligere denne søndagen. Mohamed Salah roet hjemmelagets nerver da han sendte de rødkledde i ledelsen like før pause, og den egyptiske målkongen doblet Liverpools ledelse drøye kvarteret ut i andreomgang. Diogo Jota hamret inn 3-0 kvarteret før slutt, og fjernet med det all tvil om at alle poengene ville bli igjen på Anfield denne søndagsettermiddagen.

  Chelsea
  Mo Salah Setter Inn Sitt Andre For Dagen.

  13 strake for Villa

  På Villa Park tok Aston Villa sin 13. strake hjemmeseier da de enkelt kneblet Fulham. Et selvmål av Antonee Robinson sørget for Villa-ledelse etter en snau halvtime, og John McGinn doblet vertenes ledelse like før pause. Ollie Watkins fjernet all tvil med sitt sjette ligamål etter 64 minutter, men Fulham fikk med seg et trøstemål hjem til Vest-London, etter at Raúl Jiménez scoret sitt første for sesongen drøyt halvveis ut i andreomgang. Villa befestet dermed femteplassen på tabellen, og har fire poeng ned til Manchester United på sjette. Fulham er helt nede på 16. plass, men har seks poengs klaring til Luton på 18.

  Chelsea
  Ny Hjemmeseier For Aston Villa.

  Resultater Premier League 12. runde

  • Wolves – Tottenham 2-1
  • Crystal Palace – Everton 2-3
  • Arsenal – Burnley 3-1
  • Manchester United – Luton 1-0
  • Bournemouth – Newcastle 2-0
  • Liverpool – Brentford 3-0
  • Brighton – Sheffield United 1-1
  • Aston Villa – Fulham 3-1
  • West Ham – Nottingham Forest 3-2
  • Chelsea – Manchester City 4-4

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen