More

  Chelsea sløste – Arsenal gjorde nok

  Chelsea sløste med sjansene i Bournemouth og Arsenal stoppet Everton-spøkelse i det som ble en målfattig søndag i Premier League.

  Etter gårsdagens overtidsdrama i Premier League var det duket for Chelsea og Arsenal i potensielle bananskall borte mot Bournemouth og Everton i dagens kamper.

  Bournemouth 0-0 Chelsea

  Chelsea hadde planer om å slå tilbake fra det nedslående tapet hjemme mot Nottingham Forest før landslagspausen, men det ble med bare ett poeng i dagens bortetur til sørkysten. Gjestene startet kampen best og både Conor Gallagher og Nicolas Jackson var nære scoring i starten. Vertene var heller ikke ufarlige og bare en strålende redning fra sisteskansen i Chelsea buret hindret et debutmål for Dango Ouattara.

  Fem minutter etter hvilen trodde både Raheem Sterling og Levi Colwill at Chelsea skulle få ledelsen. Førstnevnte satte ballen utrolig nok i stolpen og sistnevnte satte returen i mål bare for å bli avvinket for offside. Dominic Solanke skapte Bournemouth sin største sjanse i omgangen, men igjen var Chelsea-målvakten i det umulige hjørnet. Og når Neto hos hjemmelaget stod minst like bra i buret klarte ikke Chelsea å overliste sisteskansen i sluttminuttene. Med 0-0 blir de to lagene liggende på henholdsvis tre og fem poeng.

  Everton 0-1 Arsenal

  De to siste sesongene har et bortelag i form tatt turen til et hjemmelag totalt ute av form. Begge gangene har Everton gått seirende av banen i det som har vært særs overraskende trepoengere. For tredje sesong på rad var dette tilfellet før kampstart, men denne gangen hadde Arsenal ingen planer om å hjelpe Everton ut av knipen. Sean Dyche hadde før kampstart gledet seg over flere spillere tilbake fra skade, og kunne de første 45 minuttene se et innbitt hjemmelag som holdt Arsenal på avstand. Gabriel Martinelli jublet for mål etter 19 minutter, men endte opp med avblåst for offside og få minutt senere ut med skade.

  De to lagene skapte ikke stort den første timen, men etter 70 minutter ordnet Ødegaard og Saka biffen for gjestene. Nordmannen spilte Saka gjennom etter en lur corner og engelskmannen fant belgieren Leandro Trossard som styrte ballen inn via stolpen.

  Ødegaard burde avgjort kampen få minutter senere, bare for å se Jordan Pickford i det umulige hjørnet før Vitalij Mykolenko blokkerte returen på mesterlig vis. Arsenal kunne uansett juble for tre poeng og null baklengs i David Rayas debut.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen