More

  Chelsea – Manchester City

  Chelsea må tette luka til topp 4, mens City er gitt mulighet til å plukke poeng på ligalederen. Atskillig står på spill i kveldens storoppgjør på Stamford Bridge.

  Dette er siste kamp i ligarunde 19, og Chelsea er før avspark helt nede på 10.plass. Vel har man en kamp eller to til gode på lagene foran seg, men det skiller samtidig hele ti poeng frem til 4.plassen. Manchester City har bare vunnet én av sine siste tre, men ble gitt muligheten til å hente poeng på ligalederen da det endte målløst mellom Arsenal og Newcastle.

  Kveldens møte mellom Chelsea og City blir det andre i løpet av bare fire dager, da lagene møtes også i FA-cupen søndag.

  Chelsea – Manchester City
  Stamford Bridge
  Torsdag 21.00

  Graham Potter og Chelsea var heldige som fikk med seg det ene poenget fra Nottingham, og 2-0-seieren mot Bournemouth er deres eneste trepoenger fra siste syv kamper. Det er allerede notert fem tap, mens man til sammenlikning tapte seks i løpet av hele forrige sesong. Og det er offensivt skoen trykker som mest. 20 scoringer er halvparten av hva Arsenal har levert, og Erling Braut Haaland har som kjent scoret 21 alene. Offensive forsterkninger vil ganske sikkert ankomme i januar, men innen nykommere er på plass kan kampen om topp 4 allerede være avgjort. Normalt sett sterke på eget gress, der man bare har tapt mot Arsenal denne sesongen. I 22 av siste 23 hjemmekamper har man scoret mål, og igjen var unntaket kampen mot Arsenal. Tre siste kamper mot City er alle tapt, med total målscore 0-4. N’Golo Kante, Reece James, Edouard Mendy, Wesley Fofana og Armando Broja er uaktuelle til kveldens kamp.

  Manchester City tapte hjemme mot Brentford, før de også avga poeng hjemme mot Everton. På bortebane har de himmelblå vunnet fire av de første syv, mens eneste tap kom mot Liverpool på Anfield. Faktisk var dette deres eneste bortetap fra siste 25 reiser. Pep og hans menn er inne i en avgjørende måned, når Chelsea, Manchester United og Tottenham i løpet av de neste to ukene alle står på motsatt halvdel. Chelsea sågar to ganger, når det allerede søndag skal spilles FA-cup mellom samme lag. Syv av siste ti ligakamper mot Chelsea er vunnet, mens de tre øvrige har endt i tap. Ruben Diaz er ute, mens Aymerick Laporte er usikker. For øvrig kan Pep plukke sin ellever fra øverste hylle.

  Odds (Norsk Tipping):

  H: 4,40

  U: 3,80

  B: 1,72

  Tipset: U

  Vel er City favoritt, men oddsen på B er ikke veldig fristende. Haaland vil få en skikkelig test når han skal opp mot den rutinerte stopperduoen Koulibaly/Thiago Silva. Muligheten for målfattig U er brukbar, og oddsen er spennende.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen