More

  Championship-runden

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Sander Berge og Sheffield United har vært tydelig preget av nerver i vårsesongen, men ender likevel opp med direkte opprykk til Premier League. Det kan noe nær fastslås etter midtukerunden, der Luton avga poeng mot Reading, mens The Blades tok atter en 1-0-seier og gikk opp i 82 poeng. Luton kan nå maks få 84 poeng, mens tredjeplasserte Boro med tre seirer i innspurten vil nå 83. Og nettopp Luton og Middlesbrough møtes altså mandag til kamp om poeng på Kenilworth Road. Med poengdeling der vil Sheffield United bare trenge ett poeng fra sine fire gjenstående kamper for også matematisk å være sikret retur til Premier League. The Blades går dermed til semifinale i FA-cupen mot Manchester City med senkede skuldrer.

  Tett som hagl

  Alt tyder på at de to direkte opprykksplassene er utdelt, mens mandagens batalje i Luton vil kunne bli en forsmak på vårens play off-finale. Luton og Boro vil ende opp i hver sin semifinale, der de vil bli store forhåndsfavoritter uansett motstander. Og hvem som blir motstander er fortsatt helt i det blå. Det skiller utrolig nok bare tre poeng mellom de syv lagene som følger etter Middlesbrough på tabellen, og ingen av dem virker i stand til å sette sammen en rekke med seirer. Nå gjenstår for de fleste utfordrerne bare tre kamper igjen å spille denne sesongen, og hvert eneste poeng vil kunne bli avgjørende. Allerede denne helgen kan derfor mye bli avgjort, når flere av utfordrerne møtes til innbyrdes oppgjør.

  Drama i Lancashire

  Blackburn er av flere som har hanglet i innspurten, og flere matchballer til å sikre plass i play off har blitt skuslet bort. Ingen av de siste fem er vunnet, etter at man onsdag tillot Coventrys keeper (!) å utlikne i femte overtidsminutt på Ewood Park. Lørdag får Rovers besøk av Lancashire-nabo Preston North End, som selv var involvert i drama i midtuka. North End havnet under med 0-3 på besøk hos Swansea, men to kjappe reduseringer ga håp om poeng før kampen heller endte opp i masseslagsmål som Swansea gikk seirende ut av. Trolig kommer Prestons siste mulighet til sluttspill på Ewood Park lørdag.

  Sunderland har plukket poeng i alle sine siste seks kamper, men etter å ha rotet bort seieren hjemme mot Huddersfield i midtuken er det også for Sunderland noe nær siste mulighet denne helgen. Og motstander er altså West Bromwich, som etter strake borteseirer bare har poenget frem til 6.plassen.

  Hodet over vannet, inntil videre

  Queens Park Rangers toppet Championship-tabellen i oktober, men står nå bokført med én seier fra sine siste 19 kamper. The Hoops kan fortsatt redde seg i land, men da takket være at to av tre lag bak dem på tabellen gjennom udugelig eierskap har blitt tildelt minuspoeng. Lørdag ettermiddag kan QPR uansett være under streken, og på vei mot en første League One-sesong siden 2004. Hovedstadsklubben reiser lørdag til Burnley, for å bryne seg på et opprykksklart Clarets-lag som trenger én seier for å være sikret også ligatittelen.

  FAVORITTEN:

  Birmingham – Blackpool

  TIPS

  H til 2,05 i odds hos Norsk Tipping

  LURINGEN:

  Cardiff – Stoke

  TIPS

  H til 2,30 i odds hos Norsk Tipping

  Helgens Championship-runde:

  Bristol City – Rotherham

  Bristol City var lenge best, og hadde god kontroll på Sheffield United før pause. Det endte uansett med knepen hjemmeseier på Bramall Lane tirsdag kveld. Harry Cornick hadde de beste mulighetene for The Robins, men i andre kamp på rad forlot Bristol City-spillerne banen målløse. Bare én av lagets siste syv er nå vunnet, men Nigel Pearsons menn er som kjent ett av få lag som ikke har annet enn æren å spille for i sesonginnspurten. Rotherham har bare vunnet én av sine siste åtte, og er fortsatt ikke sikret ny Championship-kontrakt. Viljen som ble vist i tirsdagens hjemmekamp mot opprykksklare Burnley lover imidlertid godt. Sisteskanse Josh Vickers og spissen Jordan Hugill forlot begge banen skadet, men det ble likevel poeng da Georgie Kelly to minutter før full tid utliknet til 2-2. Røk 1-3 i omvendte møte med Bristol City.

  Hull – Watford

  Allahyar Sayyadmanesh stanget onsdag middelhavsfarer Hull i ledelse på besøk hos Middlesbrough, men det skulle ikke holde helt inn for tigrene. Det endte med 1-3-tap på Riverside, men Liam Roseniors menn ble ikke på noen som helst måte utspilt. Hull var ved årsskiftet i nedrykksstrid, men har siden da plukket poeng i 13 av 18 kamper. Sliter fortsatt med forholdsvis lang skadeliste, men har vist seg vanskelige å slå. Bare én av siste ti hjemmekamper er tapt. Watford vant forrige helg for første gang på åtte kamper, før de også åpnet i stor stil hjemme mot Cardiff onsdag. Briljerte og ledet 1|-0 etter en halvtime spilt på Vicarage Road, men sprakk som en ballong og endte opp med fortjent 1-3-tap. Det skiller fortsatt ikke mange poeng frem til play off, men The Hornets ser ikke ut som et opprykkslag.

  Cardiff – Stoke

  Innleide Sory Kaba scoret sitt syvende mål på ti starter, da Cardiff onsdag snudde 0-1 til 3-1-seier på besøk hos Watford. Trepoengeren bidro til at waliserne skaffet seg albuerom i bunnstriden, i en midtukerunde hvor tabellnaboene Reading, Huddersfield og QPR alle avga poeng. Cardiff har også kamp til gode på alle lag bak seg på tabellen. Stoke skaffet seg luke til nedrykkstreken da de i mars måned gikk fem strake uten tap, og den luka er god å ha når de nå bare har spilt inn ett poeng fra sine siste fire. En skadet Ben Wilmot og en suspendert Ben Pearson bidro til at manager Alex Neil gjorde seks forandringer på laget før tirsdagens møte med tabelljumbo Wigan. Som forrige helg endte det uansett med hjemmetap. Hadde mye ball, men de store målsjansene glimret med sitt fravær.

  Birmingham – Blackpool

  Veteran-angriper Lukas Jutkiewicz scoret, mens Jude Bellingham ble gitt sin bare andre ligastart, da Birmingham tirsdag tok sterk 1-0-seier borte mot opprykksjagende Millwall. Sisteskanse Neil Etheridge var travel, men hadde en god dag på jobben da The Lions noterte over 20 avslutninger. The Blues ble før sesong tippet nord- og ned, men er nå i trygghet midt på tabellen. Ubeseiret fra siste tre hjemme på St. Andrew’s. Blackpool var lenge det beste laget i tirsdagens hjemmekamp mot opprykksjagende West Bromwich, men The Seasiders klarte ikke følge opp forrige helgs 1-0-seier i bunnoppgjøret mot Wigan. Alt tyder på at Blackpool neste sesong må spille ball på nivå 3. Siste åtte bortekamper har alle endt med nederlag. Målløst i omvendte møte med Birmingham desember.

  Wigan – Millwall

  Wigan kunne forsvunnet ned i League One allerede tirsdag, om resultatene hadde gått mot dem. I stedet mobiliserte man i den grad at det endte med råsterk borteseier mot Stoke på Britannia. Will Keane matchvinner med sin ellevte ligascoring for sesongen. Det ender nok uansett med nedrykk, men nå lever i alle fall håpet enda noen dager. -Så lenge det er matematisk mulig å overleve, vil vi gjøre vårt ytterste for å overleve. Denne kampen var i alle fall en god søknad, sa manager Shaun Maloney etter kamp. Tung tirsdagskveld for Millwall, som endte opp med 0-1-tap hjemme mot Birmingham. Vant skuddstatistikken 21-7, men Blues-keeper Neil Etheridge var i det umulige hjørnet. Bare én av siste seks kamper er vunnet, og play off-plassen henger plutselig i tynn tråd. 1-1 i omvendte møte med The Latics.

  Burnley – QPR

  To uker har gått siden Burnley spikret opprykket til Premier League, men fortsatt trengs én seier fra siste fire kamper for å være sikret også ligatittelen. Virket å hente hjem pokalen i tirsdagens møte med nedrykkstruede Rotherham, men The Millers utliknet til 2-2 fem minutter før slutt. Med ti poengs forsprang på Sheffield United er det nok uansett bare et tidsspørsmål før Clarets-fansen kan feire også tittel. Lyndon Dykes er tilbake i scoringsform, men QPR-spissens 1-0-scoring hjemme mot Norwich var uansett ikke nok til seier. Det endte 1-1, til stor skuffelse for begge lag. QPR har bare vunnet én av sine siste 19 kamper, men holder likevel hodet over vannet. Da mye takket være at to av lagene under streken har pådratt seg minuspoeng. Har uansett kurs mot Championship-spill for første gang siden 2004.

  Norwich – Swansea

  Norwich havnet onsdag under 0-1 på besøk hos nedrykkstruede Queens Park Rangers, og Adam Idahs utlikning ga ikke mer enn ett poeng. Tok en slags revansj for forrige helgs flaue 1-5-tap mot Middlesbrough, men formen er foruroligende. Det skiller bare to poeng frem til 6.plassen, men kanariene har bare vunnet én av sine siste åtte kamper. Åtte seirer og åtte tap fra 21 kamper hjemme på Carrow Road. Play off er nok utenfor rekkevidde, men Swansea er uansett av ligaens desiderte formlag. Onsdag gikk waliserne til pause med 3-0-ledelse hjemme mot Preston, før andreomgangen raskt utviklet seg til kaos inneholdende nevekamp og påfølgende røde kort. Måtte grave dypt, men endte uansett opp med full pott etter 4-2-seier. Russell Martins menn står nå bokført med 16 poeng fra sine siste seks kamper.

  Preston – Blackburn

  Etter tre strake seirer har Preston North End nå røket på strake tap. Tapte 0-2 mot Millwall i hovedstaden forrige helg, mens man onsdag var under med 0-3 til pause på besøk hos Swansea. Leverte et comeback som luktet svidd, men endte til slutt opp med 2-4-tap i en amper forestilling inneholdende to røde kort på Liberty Stadium. Har to poeng frem til play off-plassen, som innehas av helgens gjester på Deepdale. Blackburn har hatt matchballer nok, men har ikke hatt marginene på sin side de siste ukene. En tredje strake poengdeling kom onsdag, da man på vei mot etterlengtet trepoenger tillot Coventrys sisteskanse Ben Wilson å utlikne i femte overtidsminutt. Dette var femte strake Rovers-kamp uten seier, og Jon Dahl Tomassons menn er hardt presset før helgens Lancashire-batalje.

  WBA – Sunderland

  Det så tungt ut for West Bromwich Albions opprykksmuligheter da de gjennom påsken plukket to totalt to poeng fra kampene mot Cardiff, Millwall og Rotherham. Carlos Corberans menn har imidlertid svart på tiltale. Jayson Molumby scoret to mål da 0-1 ble snudd til 2-1-seier mot Stoke, før det tirsdag ble oppskriftsmessig 2-0-seier i spillemessig jevn kamp på besøk hos nestjumbo Blackpool. Play off-håpet lever i beste velgående. 10-7-4 fra første 21 hjemme på The Hawthorns. Sunderland er bare poenget bak helgens verter, og det poenget ble tapt tirsdag. Joe Gelhardt sendte The Black Cats i ledelse, men Jack Clarke, Lynden Gooch og Amad Diallo var alle skyldige i sjansesløsing da nedrykkstruede Huddersfield fikk med seg det ene poenget fra Stadium of Light. Har plukket flere poeng borte enn hjemme denne sesongen.

  Luton – Middlesbrough

  En forsmak på sesongens play off-finale? Godt mulig, når tabelltoer Luton får besøk av Middlesbrough. Luton har nå gått elleve strake uten tap, men onsdagens poengtap mot nedrykkstruede Reading betyr med stor sikkerhet at man ikke kan innhente Sheffield United på direkte opprykksplass. Carlton Morris scoret sitt 19. mål for sesongen, men The Hatters lyktes ikke å finne noe seiersmål til tross for overtallsspill den siste halvtimen. Middlesbrough havnet under hjemme mot Hull, men toppscorer Chuba Akpom scoret sitt 28. mål for sesongen og bidro til å snu kampen til 3-1-seier. Absolutt alt tyder på at Luton og Boro havner i hver sin play off-semifinale, der de vil være favoritter uansett motstand. Det endte med 2-1-seier til Boro da lagene møttes på Riverside i desember, men siden da har altså Luton tatt poeng i 18 av 20 kamper.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen