More

  Championship: Leicester og Leeds sviktet – i bunn vant alle

  Leicester med nytt tap og Leeds med poengtap. Dermed åpnet det seg virkelig opp i kampen om direkte opprykk i Championship.

  Allerede fredag kveld startet runden med en ny hjemmeseier for WBA da de slo Coventry 2-1 på The Hawthorns. Laget som er nærmest firerbanden ser dermed ut til å kunne sikre seg femteplassen og play off med grei margin takket være scoringene til Mikey Johnston og Grady Diangana.

  Leeds og Leicester sviktet

  Leeds ville følge opp seieren over Leicester med en ny seier da de tok den korte turen til Huddersfield til dagens tidlige derby i Championship. En fartsfylt åpning så sjanser til begge lag, men det skulle være en innbytter som ordnet første målet for dagen. Michal Helik ble byttet inn etter halvtimen og svarte med å banke inn 1-0 etter retur minuttet før pause. Hjemmelaget øynet håp om tre poeng mot rivalen, men bare minuttet senere ble kaptein Jonathan Hogg utvist grunnet en noe høy arm i en duell.

  Med ti mann i 45 minutter ble det tøft for Huddersfield, men gjestene klarte bare å finne veien til nettmaskene en gang. Patrick Bamford sklei inn utligningen etter 67 minutter og flere mål ble det ikke i oppgjøret.

  Leicester skulle reise kjerringa etter tapet mot Leeds United men kom skikkelig dårlig ut i hjemmemøtet med et QPR i stadig kampmodus. Ilias Chair har vært i hardt vær den siste tiden, men kunne ikke bomme da han fikk muligheten fra blank kasse etter glimrende forarbeid fra Lyndon Dykes. Etter timen banket Sinclair Armstrong inn 2-0 fremfor sjokkerte supportere på King Power.

  Ben Nelson reduserte for Leicester få minutter senere, men QPR holdt unna til tross for at de stadig ble spilt lavere og lavere. Dermed ble det et nytt tap for ligalederne i Championship og nå er det grunn til å bli nervøse.

  Ipswich opp på andre – Southampton med igjen

  Med sviktende resultater fra topp to var det Ipswich som kunne juble i ettermiddag. Selvmålet fra Brendan Galloway gav Ipswich ledelsen borte mot Plymouth etter timen i en jevnspilt kamp. Kieffer Moore avgjorde kampen med kvarteret igjen da ballen falt ned til han i feltet. Andreplass med to og fem poeng ned til Leeds og Southampton, i tillegg til de tre små poengene opp til Leicester.

  Southampton er med igjen til tross for svake resultater i det siste og at de ved to anledninger kom bakpå i dagens bortekamp mot Leicester. I løpet av fem små minutter etter timen spilt snudde derimot alt på hodet. David Brooks utlignet til 2-2 før Ché Adams gav Southampton gjestene ledelsen mot sin gamleklubb. Som om ikke det var nok fikk Dion Sanderson rødt kort sekunder senere og da var kampen i utgangspunktet over, trodde vi.

  For Juninho Bacuna ville det annerledes da han sørget for 3-3 med ti minutter igjen. Det så dermed ut til å gå mot nok en skuffende dag for Southampton, helt til det 94 minutt

  38, 38, 38, 38

  Etter Huddersfields uavgjort mot Leeds og QPRs vanvittige seier borte mot Leicester var det press på Stoke, Millwall og Sheffield Wednesday også. Utrolig nok klarte alle tre lagene å sikre seg tre poeng i sterke seiere mot henholdsvis Middlesbrough, Watford og Rotherham. Stoke sin 2-0 seier hjemme mot Middlesbrough var dermed ikke nok til å ta det over streken og det samme gjelder Sheffield Wednesday tross en ny matchvinnerscoring av Iké Ugbo i Yorkshire-derbyet mot fortapte Rotherham.

  Det er nå plutselig ti lag med i kampen om å unngå nedrykk. Kort vei opp til flere lag som Plymouth. Swansea og Blackburn for QPR, Birmingham, Huddersfield, Stoke som alle ligger på 38 poeng. Tre poeng bak der ligger Sheffield Wednesday som med sin gode form fortsetter å nærme seg sikker plass. Dette blir et rotterace.

  Resultater Championshipog den jevne tabellen

  • WBA 2-1 Coventry
  • Bristol City 0-1 Cardiff
  • Huddersfield 1-1 Leeds United
  • Birmingham 3-4 Southampton
  • Leicester 1-2 QPR
  • Millwall 1-0 Watford
  • Plymouth 0-2 Ipswich
  • Preston 0-0 Hull
  • Rotherham 0-1 Sheffield Wedneday
  • Stoke 2-0 Middlesbrough
  • Swansea 2-1 Blackburn
  • Norwich 1-0 Sunderland

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen