More

  Championship 2021/22 oppsummert

  På gjensyn: Vi tar farvel med Peterborough, Derby og Barnsley som må ta turen ned til League One. Derby med 21 minuspoeng og en stall satt sammen av akademi og tilfeldigheter gjorde likevel en heltemodig innsats og kan gå ned med hevet hode. Det samme kan man ikke si om Barnsley som senest i fjor kjempet om opprykk til Premier League, men i år var dumpekandidat sammen med Peterborough fra start til slutt.
  I toppen var Fulham overlegne og spørsmål er bare om de nå har planer om å holde seg unna en lengre periode? Bournemouth slo følge men imponerte ingen etter nyttår. Årets sesong gav oss herlige oppturer fra Huddersfield, Luton, Blackpool, Coventry og ikke minst snikende Millwall som nesten tok rotta på alle til slutt. Det samme kan man ikke si om Reading, Birmingham, Stoke og WBA som alle avsluttet sesongen som ubetydelige lag. Det smerter for mange. En periode var det hele tolv lag som kjempet om de fire ledige plassene i playoff, men lag som Blackburn og QPR falt av mot slutten og i tillegg må de nå jakte på ny manager for første gang på en stund nå som Tony Mowbray og Mark Warburton ikke fikk fornyet kontrakt.
  En spiller som fortjener ekstra omtale på tampen er evigunge Andreas Weimann. Tenk at 30-åringen skulle ende opp med 22 skåringer og ti målgivende for et bunnlag. Og hva var årets kamp sesongen 2021/22? Jo, det var da Derby County snudde til 3-2 hjemme på Pride Park mot Bournemouth og 25 000 hjemmefans virkelig fikk troen på at det umulige var mulig. Et førjulsmirakel som ble knust til påske. Mirakelet fant derimot sted på Wembley da Nottingham Forest endte opp som vinnere av playoff i 1-0 seieren over Huddersfield. Det var det ingen som ventet i september. 
  Årets spiller: Aleksandar Mitrovic – Fulham:  Det er vel rett og slett umulig å ikke kåre Aleksandar Mitrovic til årets spelar. 44 kamper fra start og endte opp med vanvittige 43 skåringer og syv assist. Den store serberen har vært enorm for et Fulham-lag som tidvis fosset gjennom årets sesong. Med 14 flere mål enn nummer to på listen og flere skåringer enn hva hele Hull og Barnsley klarte i løpet av sesongen måtte det bare bli han. Men kan han nå endelig levere på aller høyeste nivå? Det vil tiden vise.
  Årets komet: Brennan Johnson – Nottingham Forest: I Nottingham er det en ung gutt som heter Brennan Johnson. Etter lån i Lincoln i fjor var han klar for å sette sitt preg på Nottingham Forest denne sesongen. Etter en trå start for laget har han vært den soleklare eneren for skogvokterne. Mannen som nettopp fylte 21 år endte opp med 16 skåringer og 10 målgivende i seriespillet. Bidro deretter sterkt til at Nottingham Forest tok seg til playoff-finalen med sine to skåringer i kampene mot Sheffield United. Er klar for større oppgaver i Premier League neste sesong. 
  Årets kjøp: Joel Piroe – Swansea: Den 22-årige nederlenderen tar denne i sterk konkurranse med Blackpool sin Josh Bowler. Piroe som kom fra PSV i sommer bidro med 22 skåringer for et Swansea-lag som brukte store deler av sesongen på å lære seg et nytt system. Det så tidvis stygt ut for waliserne men Piroe var alltid en av lagets beste spillere. Kunne fort blitt flere mål også om han ikke gikk tom i sesonginnspurten. Måtte da hvile enkelte kamper. Blir ikke overrasket om han bidrar til at Swansea rykker opp neste sesong.
  Årets manager: Steve Cooper – Nottingham Forest: I råsterk konkurranse med Huddersfield-manager Carlos Corberan og Luton-manager Nathan Jones er det den nyankomne skogvokteren som tar denne. Han tok over et lag på jumboplass og med brukket rygg etter åtte serierunder. Åtte måneder senere kjempet de om direkte opprykk, selv om de måtte ta til takke med playoff. Etter dramatiske kamper mot Sheffield United og Huddersfield kunne de juble for opprykk og retur til Premier League for første gang på 23 år. I tillegg til dette leverte de en fantastisk prestasjon i FA-cupen ved å slå ut lag som Arsenal og Leicester. Smilet er endelig tilbake på City Grund.

  Årets bomkjøp: Martín Payero – Middlesbrough. En av de dyreste innkjøpene sommeren 2021 var det Middlesbrough som stod for da Neil Warnock hentet Martin Payero fra Argentina. £6.75m ble brukt på midtbanespilleren som bare fikk seks starter under Neil Warnock og Chris Wilder. Totalt 13 kamper gav et mål og en assist i hans første og kanskje eneste sesong i Middlesbrough. Daryl Dike var oppe til vurdering, men en skade i kamp nummer to som setter han ut av spill resten av sesongen skal ikke være grunn nok til å stå igjen på topp. Men dyr var han.
  Overraskelsen Huddersfield: For et år siden var de nære nedrykk til League One. Nå kjempet de igjen om et sjokkerende opprykk til Premier League. Huddersfield sin klubbdrift er i rute igjen etter at de mistet seg selv etter suksessen i PL sist. Carlos Corberan har fått jobbet i fred og ro med dette laget og gjort det både solid og severdig. Lengste rekken uten tap i årets sesong på hele 17 kamper med både nye helter (Sorba Thomas og Harry Toffolo) og gamle (Danny Ward, Jonathan Hogg og Jordan Rhodes)
  Skuffelsen West Bromwich Albion: Det stod mellom Stoke og WBA. Sistnevnte vinner da de var manges favoritt før årets sesong. Spillerstallen så sterk ut. Ny spennende manager som hadde imponert med lille Barnsley året før. Dette kunne ikke gå galt og i starten så det riktig så bra ut med solid spill og tabelltopp. Men alt gikk på tverke fra november og innen februar hadde startet var Valerien Ismael ute. Inn kom Steve Bruce som etter hvert fikk litt orden på rekkene, men en 10 plass var rett og slett ikke bra nok. 
  Årets lag: 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen