More

  Champions League: PSG – Borussia Dortmund

  PSG – BORUSSIA DORTMUND: Alt klart for returoppgjør i Paris.

  • PSG – Borussia Dortmund (Champions League)
  • Tirsdag kl. 21:00 (TV2 Play)
  • Parc des Princes, Paris
  Psg - Borussia Dortmund
  Champions League: Psg - Borussia Dortmund 4

  Det dukes for storslagent returoppgjør i Paris i kveld, og det er alt å spille for, etter at Dortmund tok første stikk for en snau uke siden med knepen 1-0-seier etter flott prestasjon av Niclas Füllkrug.

  TILBUD: Prøv Tipsbladet i 4 uker for 5 kroner

  Jadon Sancho var banens gigant i første oppgjør, og gjorde nøyaktig som han ville mot svimle PSG-forsvarere. Både Erik ten Hag og alle med hjerter i Man United må ha klødd seg i hodet over Sanchos bragder i Champions League, som var totalt fraværende på Old Trafford. Vår egen Julian Ryerson var også enorm på høyrebacken, og står overfor en enorm oppgave, når han nå skal prøve å holde Kylian Mbappé i sjakk, i superspissens egen lekegrind.

  Et transformert PSG

  PSG har allerede sikret seg ligatrofeet til absolutt ingens overraskelse. Målet under Qatar-regimets styre og stell i Paris har hele tiden vært etterlengtet Champions League-trofé, men selv utmålmodige sjeiker innrømmet i forkant av denne sesongen at man i år ville ha fokus på transformasjon og langsiktig planlegging under Luis Enriques vaktsomme blikk.

  Spanjolen er imidlertid i ferd med å levere en flott debutsesong i den franske hovedstaden, og virker å ha brakt etterlengtet stabilitet til torgs. Laget er ikke lenger dominert av glamorøse primadonnaer, og selv om Kylian Mbappé fremdeles har frihet til å legge ned defensivt arbeid etter egne ønsker, har de resterende ti lagkameratene sørget for at PSG har bedret alle fysiske statistikker enn i de foregående sesonger.

  Oppfordrer til is i magen

  PSG har plutselig blitt et lag som løper for hverandre i stedet for seg selv, og det har gitt resultater. Likevel var de nest best i første kamp mot Dortmund, men har ellers imponert stort i Champions League denne sesongen. Nå står de overfor sesongens største kamp, og franskmennene hadde spillefri i helgen for å kunne forberede seg best mulig. Luis Enrique oppfordrer til is i magen, uansett hvordan kampforløpet utarter seg.

  – Vi er gode nok til å score to mål med bare minutters mellomrom, men vi kan like gjerne slippe inn to kjappe også. Hvis vi slipper inn et mål, er ikke det noe problem. Vi må forholde oss rolige, akkurat slik vi gjorde mot Barcelona. Jeg tror det vil bli en kamp med høyt nivå og veldig jevn, slik det første oppgjøret var. Vi ønsker selvsagt å gå til finalen, men for å gjøre det, må vi være bedre enn et storartet Borussia Dortmund-lag, forklarer PSG-bossen.

  Suksessfulle lån

  Psg - Borussia Dortmund
  Champions League: Psg - Borussia Dortmund 5

  Dortmund har fått mye av den hjemlige ligasesongen ødelagt av ustabile prestajoner og resultater, og kan hende var de også skadelidende over at Bundesliga-tittelen røk på målsnøret forrige sesong, og ikke minst salget av Jude Bellingham i fjor sommer. Jadon Sancho er imidlertid tilbake på gamle trakter, på lån fra Manchester United, og driblefanten har gradvis funnet tilbake til den formen som gjorde at United bladde opp enorme summer for angrepsspillerens tjenester i utgangspunktet.

  En annen Premier League-spiller, Ian Maatsen, har også blomstret i Tyskland, på lån fra Chelsea. Dortmund er i førersetet til å sikre seg nederlenderens tjenester i sommer, og vil nok også prøve å hente Sancho tilbake til Westfalenstadion på permanent basis – en overgang som passer alle parter. En Dortmund-karriere går imidlertid mot slutten, Marco Reus sin. 35-åringen forlater klubben ved sesongslutt etter 13 års tjeneste, og er bare to kamper unna å krone en flott karriere i Ruhr med sensasjonelt Champions League-trofé.

  Mbappé er nøkkelen

  Psg - Borussia Dortmund
  Champions League: Psg - Borussia Dortmund 6

  Dortmund ligger bare på femteplass i Bundesligaen, men de tyske lagene har uansett gjort det tilstrekkelig godt nok for å sikre seg fem lag i Champions League neste sesong, så Dortmund er trygge. Det vil de imidlertid ikke være i kveld, når de har den utakknemlige oppgaven med å stoppe Kylian Mbappé foran seg, som ganske sikkert forlater PSG til fordel for Real Madrid i løpet av sommeren. Mats Hummels har møtt på det som kan krype og gå av elite-måljegere gjennom en lang karriere, og understreker at det ikke er bare opp til ham å frustrere franskmannen i kveld.

  – Jeg har en stor jobb foran meg hvis han starter i nierrollen igjen. Du kan bare ta deg av ham som et lag. Han bruker farten sin utrolig smart, og er veldig vanskelig å forsvare seg mot en mot en. Kommer han forbi, er det bare å glemme å ta ham igjen. Men, han har imidlertid veldig, veldig gode spillere rundt seg, understreker Dortmund-stopperen.

  Skader og suspensjoner

  Lucas Hernández, Sergio Rico, Presnel Kimpembe og Laywin Kursawa mangler for vertene. Dortmund har en nesten skadefri tropp å velge fra, og har kun Julien Duranville og Ramy Bensebaini på behandlingsrommet.

  Odds PSG – Borussia Dortmund

  • H 1,48 U 4,60 B 5,70
  • Over 2,5 mål 1,37 Under 2,5 mål 2,95
  • Begge lag scorer: Ja 1,45 Nei 2,55

  Tipset

  Tett og jevnt i første oppgjør, og vi ser for oss at PSG kommer til å dominere i langt større grad i kveld enn hva de klarte forrige uke. Vi tror det står med ettmålsseier til franskmennene etter 90 minutter, og dermed ekstraomganger i Paris.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen