More

  Champions League: Nye åttedelsfinaler

  To klare favoritter.

  Napoli fortsatte i går sin triumfferd gjennom Europa med strålende 2-0-seier borte mot Eintracht Frankfurt, mens Liverpool ble vingeklippet av regjerende Champions League-mester Real Madrid. I kveld venter nye tak i siste akt av de første åttedelsfinalene.

  Braut og City favoritter

  RB Leipzig har en særdeles vrien oppgave foran seg, når de skal forsøke å stagge Manchester City, men the Citizens har vært alt annet enn sitt lysende beste denne sesongen. I helgen tapte de terreng til Arsenal i kampen om Premier League-trofeet, og målmaskinen Erling Braut Haaland har scoret bare ett på de siste fem i alle turneringer for de lyseblå. Nordmannen var imidlertid lysende for City i høstens gruppespill, og dundret fem baller bak motstanderens keepere. Pep Guardiolas menn er også per nå den største oddsfavoritten til å gå hele veien i årets turnering, og står til beskjedne 2,90 i vinnerodds hos Norsk Tipping.

  RB Leipzig har sakket atskillig akterut i gullkampen i Bundesliga, men etter ett poeng på to kamper, var de tilbake på vinnersporet i helgen da Wolfsburg enkelt ble slått 3-0 på bortebane. Vel så gledelig for Leipzig, er at Christopher Nkunku er tilbake på banen etter langvarig skadeavbrekk, og den Chelsea-klare franskmannen noterte seg for målgivende i helgens triumf mot Wolfsburg. Leipzig trenger det offensivet esset på sitt beste for å ha mulighet mot Manchester City i kveld.

  Skrell i Milano?

  Kveldens andre semifinale er mellom Inter og Porto i Milano. Nerazurri ligger på andreplass i Serie A, men med hele 15 poeng bak ledende Napoli, er det bare å glemme muligheter for Scudettoen. Da gjenstår Champions League som eneste utvei for suksess, og har fått en overkommelig, men vrien nøtt å knekke i første utslagsrunde mot Porto.

  Inter er i hvert fall i fin form, og står med 4-1-0 på de siste fem i alle turneringer. Lørdag slo de Udinese 3-1 på hjemlig grunn, og Romelu Lukaku tegnet seg endelig på scoringslisten igjen, hans første på snaut fire måneder. Det var bare belgierens andre fulltreffer i Serie A denne sesongen, og Inter trenger kraftspissen i toppslag i kveld.

  Porto gjorde et godt gruppespill i høst, og i den siste runden tok de seg videre på bekostning av Atlético Madrid, og er stinne av selvtillit før kveldens møte. Portugiserne har vunnet ti strake i alle turneringer, og selv om de har tatt formidable 51 poeng etter 21 runder i Primeira Liga, er de likevel fem poeng bak ledende og hittil suverene Benfica. Den iranske toppspissen Mehdi Taremi er en håndfull for de fleste lag i verden, og 30-åringen noterte seg for fem fulltreffere på de tre siste gruppespillkampene i denne turneringen i fjor høst. Inter er på papiret nokså klare favoritter, men med 5,00 i odds på portugisisk triumf i Milano, kan det være vel så verdt å investere en beskjeden innsats på borteseier.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen