More

  Champions League: Disse lagene går til kvartfinale

  Vi spår utfallet av neste ukers åttedelsfinaler.

  Endelig Champions League-runder igjen etter noen måneders pause. Feltet virker jevnere enn noen gang, med giganter som Real Madrid, Bayern München, Manchester City og PSG i atskillig mer trøbbel enn de er vant med. Samtidig har Napoli bergtatt et helt kontinent med sitt blendende spill i både Serie A og Champions League denne sesongen, og seiler opp som en av de store underdogene. Her tar vi fatt på den utakknemlige oppgaven å spå utfallet av de åtte åttedelsfinalene.

  AC Milan – Tottenham

  • 14.2 AC Milan – Tottenham
  • 8.3 Tottenham – AC Milan

  To lag fullstendig ute av form og med hver sine store problemer. De regjerende Serie A-mesterne stoppet en brutal rekke på fire strake tap da de slo Torino 1-0 i helgen, selv om veien til seier var alt annet enn vakker. Forrige sesongs gigant mellom stengene, Mike Maignan, har vært et stort savn i det siste med sin leggskade, og Milan mangler også Sergiño Dest, Ismaël Bennacer og Alessandro Florenzi. Zlatan Ibrahimovic var tilbake på benken mot Torino sist, men kom ikke inn. Om 41-åringens form er god nok til å få minutter mot Tottenham, gjenstår å se.

  Det er ikke godt å vite hva som gjør mest vondt for Antonio Conte for tiden; den nyopererte galleblæra eller midtbanekrisen. Med Bentancur, Højbjerg og Bissouma alle ute, er Oliver Skipp og Pape Matar Sarr italienerens eneste gjenværende alternativer på sentral midtbane. Bentancur er ferdigspilt for sesongen, mens Højbjerg er suspendert til denne. Mange trodde Tottenham hadde funnet tilbake flyten med den strålende seieren mot Manchester City forrige uke, bare for å bli sendt hjem fra Leicester som slakt med 1-4 i sekken.

  Hvem går videre?
  Milan 45 – 55 Tottenham

  Bortimot umulig å tippe utfallet av dette dobbeltoppgjøret, spesielt med tanke på Tottenhams midtbanekrise. Men, hvis londonerne får med seg i hvert fall uavgjort fra San Siro i kveld, bør de ha gode muligheter.

  PSG – Bayern München

  • 14.2 PSG – Bayern München
  • 8.3 Bayern München – PSG

  Qatars styrtrike eiere fortsetter ørkenvandringen etter etterlengtet Champions League-trofé med PSG, men veien virker lengre enn noen gang. De er i ferd med å la øvrige utfordrere i Ligue 1 gjøre årets sesong til en ordentlig kamp om ligagullet etter to strake tap, og etter VM har stjernene Kylian Mbappé og Lionel Messi sett fullstendig uinteresserte ut. Champions League-hymnen bør imidlertid være tilstrekkelig til å få frem motivasjonen hos selv de mest premievante primadonnaer, og fansen i Paris lager alltid et ordentlig lurveleven under flomlysene på Parc des Princes. Kylian Mbappé var viden ventet å være ute til denne, men har overraskende blitt tatt ut i kamptroppen.

  Bayern München har svart på tre strake uavgjort-resultater med tre strake seirer i cup og liga med 11-2 i målforskjell. Julian Nagelsmann virker å ha prikket inn storformen til stjernespillerne sine akkurat i tide, og har gjeninntatt tabelltoppen i Bundesliga. Spaserte gjennom høstens gruppespill med seks strake seirer i en gruppe som inneholdt både Barcelona og Inter. Har en rekke forfall, og de som blir aller mest savnet i kveld er Manuel Neuer, Sadio Mané og Lucas Hernández. Har sitt å revansjere etter forrige sesongs kvartfinale-exit mot Villarreal.

  Hvem går videre?
  PSG 40 – 60 Bayern München

  PSG har, med rette, blitt tidvis latterliggjort for sine innsatser i Ligue 1 og kollapser i Champions League. Bayern er ikke den sedvanlige, tyske seiersmaskinen, men bør ha nok kvaliteter til å ta seg videre.

  Club Brügge – Benfica

  • 15.2 Club Brügge – Benfica
  • 7.3 Benfica – Club Brügge

  Brügge var høstens store sensasjon i gruppespillet. Tok seg sensasjonelt videre i en gruppe med Atlético Madrid, Porto og Bayer Leverkusen, og etter ni poeng i de tre første rundene, hadde de råd til å gå tilbake til mer forventet nivå med to poeng på de tre siste. Siden har det gått så som så i hjemlig liga, og ligger på 4. plass i den belgiske ligaen. Har vunnet bare én av de siste ti, og norske Antonio Nusa, som storspilte i gruppespillet, har fremdeles til gode å score på 13 kamper i hjemlig liga.

  Benfica viser ingen tegn til å bremse, til tross for at de nylig har solgt midtbanejuvelen Enzo Fernández til Chelsea. Topper den portugisiske ligaen med fem poengs klaring til Porto, og var strålende i gruppespillet med 4-2-0 i gruppe med blant annet PSG og Juventus. Det norske stortalentet Andreas Schjelderup venter fremdeles på sin debut etter overgangen fra dansk fotball, og Fredrik Aursnes ble syndebukken da han var eneste Benfica-spiller som brente straffespark i forrige ukes cup-exit mot Braga.

  Hvem går videre?
  Club Brügge 35 – 65 Benfica

  Vi holder portugiserne som relativt klare favoritter her, selv om Brügge imponerte aldri så mye i gruppespillet.

  Borussia Dortmund – Chelsea

  • 15.2 Borussia Dortmund – Chelsea
  • 7.3 Chelsea – Borussia Dortmund

  Dortmund avsluttet høstsesongen med to strake tap, og da trodde de fleste at det skulle bli nok en sånn sesong for BVB. Men, etter vinterpausen har Die Schwarzgelben reist seg mesterlig og vasket frem fem strake triumfer. Edin Tersic begynner å finne seg mer og mer til rette i managerstolen og begynner endelig å få vist frem den slue taktikeren han egentlig er. Har omplassert Julian Brandt i en mer defensiv posisjon, som har gitt full uttelling, mens Emre Can er i praktslag. Kan gi Bayern München kamp om ligatittelen, men nå handler alt om å sette Chelseas nyetablerte stjernegalleri på en ettertrykkelig prøve.

  Graham Potter har all verdens press på sine skuldre, og har selv innrømmet at det er ingenting som heter langsiktig i toppfotballen. Manageren trenger resultater nå, til tross for at raset av nye spillere trenger tid til å finne tonen sammen. Det er nok også derfor João Félix virker å være The Blues’ foretrukne spissvalg, selv om portugiseren bare er på lån frem til sommeren. Har vunnet bare én av de siste åtte i ligaen, men hadde få problemer i gruppespillet, som de avsluttet med fire strake seirer, der de blant annet slo Milan til sammen 5-0 over to kamper.

  Hvem går videre?
  Borussia Dortmund 55 – 45 Chelsea

  Chelsea er ifølge bookmakerne favoritter til å avansere og rettmessig nok. Magefølelsen sier likevel at tyskerne har mer enn nok kapasitet til å både londonerne trøbbel og sende dem ut av Champions League.

  Liverpool – Real Madrid

  • 21.2 Liverpool – Real Madrid
  • 15.3 Real Madrid – Liverpool

  Mulighet for revansje for Liverpool, som har tapt to av sine tre siste CL-finaler mot nettopp Real Madrid. Men, scouserne har vært helt ute av fatning denne sesongen. Blitt feid av banen mot lag som Wolverhampton og Brighton, men fikk seg en høyst etterlengtet opptur mandag da de slo Everton 2-0. Da orket plutselig Jürgen Klopps spillere å løpe, duellere og vinne andreballer igjen, egenskaper man kommer langt med om man ikke nødvendigvis spiller på sitt beste. Gruppespillet ble åpnet med braktap mot Napoli, men slo tilbake med fem seirer på rappen. Mo Salah er turneringens toppscorer med syv fulltreffere.

  Real Madrid har også vært en blek skygge av seg selv denne sesongen, og det gir Liverpool ørlite håp. Ligger i skrivende stund 11 poeng bak ligaleder Barcelona, og det er dermed lett å mistenke at de resterende eggene blir lagt i Champions League-kurven. Stjernespillere har tatt tur på å være skadet, men nå begynner det å minke på behandlingsrommet i Madrid. Troppen er midt i et hardkjør av et kampprogram, men dette er Real Madrid, en klubb som er gjennomsyret med vinnermentalitet i alle klubbens fibre. Det kom også til syne forrige sesong i den vanvittige ferden mot CL-triumf.

  Hvem går videre?
  Liverpool 40 – 60 Real Madrid

  Eneste grunnen til at vi ikke har vippet dette i enda større favør Real Madrid, er Liverpools triumf mot Everton mandag. Det sier kanskje litt om hvor lite halmstrået LFC-fansen har å klamre seg til for øyeblikket.

  Eintracht Frankfurt – Napoli

  • 21.2 Eintracht Frankfurt – Napoli
  • 15.3 Napoli – Eintracht Frankfurt

  Frankfurts håp om å kvalifisere seg til neste sesongs Champions League henger i en tynn tråd med klubbens sjetteplass i Bundesliga. To strake seirer ble fulgt opp med skuffende 0-3-tap mot Köln i helgen. Imponerte imidlertid i høstens gruppespill med avansement i en jevn gruppe med Tottenham, Marseille og Sporting. Franske Kolo Muani har fått sitt gjennombrudd denne sesongen, og var også et av Frankrikes lyspunkt i VM. 24-åringen har ni mål i Bundesliga denne sesongen, og kan skape uventet trøbbel for Napoli.

  Italienerne har vært et av Europas beste lag denne sesongen, om ikke det aller beste. Er i ferd med å marsjere seg til klubbens første Scudetto siden Maradona sine glansdager, og Khvicha Kvaratskhelia er et funn av en fotballspiller. Trekker i de fleste av Napolis offensive tråder og har scoret ni mål på 18 Serie A-kamper. Spaserte seg gjennom høstens gruppespill og endte opp som gruppevinnere. Feide Liverpool av banen i åpningskampen, og fortjener kanskje status som favoritt, snarere enn outsider, på dette stadiet av turneringen.

  Hvem går videre?
  Eintracht Frankfurt 30 – 70 Napoli

  Ikke så mye å si her, annet enn at det vil være et voldsomt sjokk om Napoli snubler her.

  RB Leipzig – Manchester City

  • 22.2 RB Leipzig – Manchester City
  • 14.3 Manchester City – RB Leipzig

  Tyskerne har fått en skikkelig opptur etter at Marco Rose overtok klubben, men bare ett poeng på de to siste i Bundesliga bekymrer. Lørdag tok de ledelsen i toppkampen mot Union Berlin, men endte likevel opp med å tape 1-2 foran egne fans. Nå kommer toppkampene på løpende bånd for Leipzig, og CL-møtet med City som en sandwich mellom disse mens klubben prøver å befeste sin posisjon som utfordrer til ligagullet. Mangler fremdeles superviktige og Chelsea-klare Nkunku.

  Manchester City har ikke vært seg selv denne sesongen, men er ikke i verre posisjon enn at de tar over tabelltoppen med seier i morgendagens toppkamp mot Arsenal. Erling Haaland snitter fremdeles godt over ett mål per kamp, men har gått målløse av banen i de tre siste. Har dessuten den ikke helt ubetydelige FFP-tiltalen hengende over seg, men forblir en av de store favorittene til å gå hele veien i denne turneringen, som er den eneste tittelen Pep Guardiola så sårt mangler i sin regjeringstid på Etihad.

  Hvem går videre?
  RB Leipzig 35 – 65 Manchester City

  Vi gir kanskje Leipzig ufortjent små sjanser her, men Manchester City har ikke for vane å snuble før det virkelig begynner å dra seg til i Champions League.

  Porto – Inter

  • 22.3 Porto – Inter
  • 14.3 Inter – Porto

  Åttedelsfinalens siste og kanskje jevneste oppgjør. Porto gjør sitt for å holde tritt med Benfica i toppen av Primeira Liga, men har likevel fem poeng opp til ligalederne. Har radet opp ni strake seirer i cup og liga, og tok en råsterk borteseier mot Sporting i helgens ligarunde. Tapte sine to første kamper i gruppespillet, men tok seg deretter skikkelig sammen og vant sine resterende fire. Det siste oppgjøret mot Atlético Madrid ble en intens og heseblesende affære, som de til slutt vant 2-1. Har blant annet Wendell, Ótavio og Fabio Cardóso ute med skader.

  Inter holder andreplassen i Serie A, men Scudettoen er uansett utenfor rekkevidde. Har finfine 3-1-0 på sine fire siste, men helgens 0-0 mot Sampdoria var en liten nedtur. Hadde en supertøff gruppe i høstens CL-gruppe med blant annet Bayern München og Barcelona, og det var katalanerne som trakk det korteste strået av disse tre gigantene. Joaquin Correa er eneste skadefravær for manager Simone Inzaghi.

  Hvem går videre?
  Porto 55 – 45 Inter

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen