More

  Champions League: Dette har lagene å spille for

  Gruppespillet avsluttes denne uken, og vi har allerede fått servert flere sensasjoner denne høsten når Champions Leagues gruppespill har blitt unnagjort på rekordtid på grunn av VM som starter om bare noen uker. Klubber som Brügge og Benfica er allerede klare for utslagsrundene på bekostning av atskillig større klubber. Vi går igjennom status i gruppene før den sjette og siste spilleomgangen.

  Gruppe A

  Klare for neste runde: Napoli og Liverpool
  Allerede ute: Ajax og Rangers

  Spenningen gjenstår i å se hvem av Liverpool og Napoli som tar førsteplassen. Liverpool slå italienerne med fire mål for å havne øverst. Ajax går etter alle solemerker til Europa League på tredjeplass, med mindre de blir knust av Rangers.

  Gruppe B

  Klare for neste runde: Club Brügge og Porto
  Allerede ute: Atlético Madrid og Leverkusen

  Brügge har gjort det fenomenalt og er allerede videre. Avanserer som gruppevinner hvis de får samme eller bedre resultat enn Porto. Brügge møter Leverkusen borte, mens Porto møter Atlético Madrid hjemme. Dermed gjenstår det også å se hvem av disse som går videre til Europa League.

  Gruppe C

  Klare for neste runde: Bayern München og Inter
  Allerede ute: Barcelona og Plzen

  Bayern er allerede klare som gruppevinnere, og vi vet også at Inter ender opp som nummer 2. Det er også 100 prosent sikkert at Barcelona spiller Europa League til våren, mens Plzen kan konsentrere seg om hjemlig liga. Her er alt avgjort.

  Gruppe D

  Klare for neste runde: Ingen
  Allerede ute: Ingen

  Her ligger det an til tut og kjør! Tottenham klarer seg med uavgjort borte mot Marseille for å avansere, mens seier vil sikre status som gruppevinner. Tap vil imidlertid garantere dem CL-exit. Sporting klarer seg uansett hvis de klarer uavgjort eller bedre hjemme mot Frankfurt. Tyskerne er nødt for å vinne denne, men en seier vil også garantere dem avansement. Marseille er også garantert avansement om de slår Tottenham.

  Gruppe E

  Klare for neste runde: Chelsea
  Allerede ute: Dinamo Zagreb

  Chelsea er allerede gruppevinnere. Milan klarer seg med uavgjort hjemme mot Salzburg, mens østerrikerne altså må vinne i Milano for å avansere. Dinamo Zagreb er allerede ute.

  Gruppe F

  Klare for neste runde: Real Madrid
  Allerede ute: Celtic

  Seier i hjemmekampen mot Celtic vil sikre Real Madrids status som gruppevinner. Leipzig må unngå tap borte mot Shakthar for å sikre sin billett til utslagsrundene, som da betyr at ukrainerne er nødt for å vinne. Celtic er allerede ute av dansen om både avansement og Europa League.

  Gruppe G

  Klare for neste runde: Manchester City og Borussia Dortmund
  Allerede ute: Sevilla og FC København

  Slik som gruppe C, er alt avgjort også her. City er videre som gruppevinner og Dortmund toer. Sevilla skal spille Europa League etter nyttår og FCK er eliminert.

  Gruppe H

  Klare for neste runde: PSG og Benfica
  Allerede ute: Juventus og Maccabi Haifa

  PSG og Benfica ligger likt på innbyrdes oppgjør, så målforskjellen vil avgjøre hvem av disse to som ender opp som gruppevinner. Juventus må også matche eller bedre Maccabi Haifas resultat for å sikre tredjeplassen i gruppa.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen