More

  Carlisle United skal eie nord, og hente flust med spillere

  Carlisle er et av lagene som vil være mest aktive med januar-transfers, uten tvil

  Piatak familien tok i november over Carlisle United med selskapet Castle Sports Group etter at eier Andrew Jenkins ville trekke seg tilbake. Dette var et salg der en likt eier solgte klubben videre til en godt likt familie fra Amerika. Carlisle har tatt steg det siste året, og Jenkins ønsker at klubben skal ta større steg og med nye eiere har de kommet med det spenstige “Størst i nord”

  Klubben som ligger bare to timers kjøretur fra Manchester har potensialet med sitt store areal, men frem til nå har League One kjentes som det absolutte toppnivået klubben har kunnet ligge på. Etter opprykket i vår har klubben gjennom legendemanageren Paul Simpson gjort en hederlig jobb, men etter halvspilt liga ligger de tre poeng under fra sikker plass.

  Utenfor Brunton Park veivet de amerikanske flaggene lenge før oppkjøpet ble bekreftet. Familien med Tom Piatak i spissen startet jobben med å kartlegge potensielle sportsklubber de kunne satse i for over ti år siden. Listen ble skrumpet ned fra Europa til England og deretter League One og League Two som mål. Familien ville ikke kjøpe en klubb i Manchester eller London der de måtte kjempe med de store, men en klubb og en by med potensialet.

  Carlisle Sine Nye Eiere På Brunton Park Få Dager Etter At Overtagelsen Var I Boks.
  Carlisle Sine Nye Eiere På Brunton Park Få Dager Etter At Overtagelsen Var I Boks.

  Akkurat det har Carlisle med sine over 100 000 innbyggere og et areal som er det største i landet. Med korte avstander sørover og en times kjøretur til Skottland har både byen og klubben akkurat det deres nye eiere så etter. Familien på seks, som alle er involvert i klubben nå, vil i førsteomgang prioritere oppgradering av den ærverdige Brunton Park, samt gi manager Simpson handlerom i januar.

  Det lange målet er “Eie nord” og en stabil plassering i The Championship, og hvem vet, kanskje kan denne klubben være tilbake på øverste nivå en vakker dag. Der har de ikke vært siden 1975.

  Januar-transfers allerede i gang hos Carlisle

  Bare fire dager inn i vinduet er tre spillere på plass. Luke Armstrong var sekunder unna å bli Wrexham-spiller i august, men papirene kom aldri i orden. Storscoreren til Harrogate Town har imponert alle og enhver etter at de tok steget opp til The Football League, men nå var tiden for et bytte av beite overmoden for Armstrong som har hatt en trøblete høst ute av fokus. 27-åringen vil gi sårt tiltrengt kraft og mål på topp for et lag som bare har 20 mål på 25 kamper.

  Seán Grehan tar også turen til Brunton Park. Den unge stopperen har imponert for u21-laget til Crystal Palace, noe som har ført til faste treninger med førstelaget og en plass i troppen i ligacupen tidligere i høst. Samarbeidet mellom Crystal Palace og Carlisle fortsetter dermed. De to klubbene har gjort avtaler med hverandre de tre siste vinduene, og Palace ser at Simpson er en manager som er opptatt av talentutvikling.

  22-åringen Harrison Neal er også hentet fra Sheffield United på en avtale som strekker seg ut 2025/26. Midtbanespilleren har vært kaptein for de ulike aldersbestemte lagene til The Blades og har gjort imponerende utlån tidligere år. I fjor spilte han 45 av 46 kamper på utlån i Barrow før han denne høsten var på lån hos League One-overraskelsen Stevenage. Han ble hentet tilbake denne uken for å få gjennomført en permanent overgang til Carlisle.

  Vinduet fortsetter

  Trolig vil Carlisle gjøre flere endringer gjennom januar. Til nå i vinduet har det vært rolig for mange andre klubber, men vi merker oss at Jeremy Sarmiento som var på utlån hos WBA i høst nå går på nytt utlån, denne gang til Ipswich Town. Det blir utrolig spennende å se hva Kieran McKenna kan gjøre med det store Brighton-talentet.

  Huddersfield hentet i dag 19-åringen Alex Matos fra Chelsea. Midtbanespilleren som ble plukket opp fra Norwich i sommer fikk to innhopp for Chelsea i høst, før han nå skal gjennomføre resten av sesongen i The Championship. Følg med på denne.

  Et stortalent reiser til Carlisle sin rival i bunnstriden, Exeter. Luke Harris har fire innhopp for Fulham i Premier League denne høsten og i tillegg blitt kalt opp til det walisiske landslaget. Den 18 år gamle angrepsspilleren har mye press på seg da Exeter bare har 16 mål på sine første 24 kamper denne sesongen. Det førte laget ned på nedrykksplass for første gang denne sesong i tapet første nyttårsdag.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen